Menstruálj örömmel
Címlap / Őrület / Menstruálj örömmel

Menstruálj örömmel

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-24

Hoppál Bori testtudat oktató egész napos workshopja most szombaton, vagyis ápr. 29-én  

 

Hoppál Bori testtudat oktató egész napos workshopja, most szombaton, vagyis ápr. 29-én 10.00-17.00 óráig

A menstruáció csodáját járjuk körül ezen az egynapos csoportfoglalkozáson. Megismerkedünk a női szervek anatómiájával és működésével, de nem csak elméletben, hanem tapasztalati úton is a Body-Mind Centering (testtudat központosítás) segítségével.


A női ciklus lelki vonatkozásairól
A természetes fájdalomcsillapításról
A menstruáció kreatív és szexuális energiáiról
Saját élményeinkről, tapasztalatainkról
Arról, hogy hogyan ünnepeljük a holdnapokat

Hiszem, hogy minden nőben ott él valami ősi tudás testünk eredendő szépségéről és a benne rejlő bölcsességről. Ősi kultúrákban a női testet tisztelet övezte, mert az egyes nőben az Istennőt, a Teremető Anyát, a Földanyát látták megtestesülni. A női test titkainak tudása nemzedékről nemzedékre szállt: szertartása volt azt először menstruáló lánykának, hogy ünnepként élje meg Nővé válását, a menstruáló nők összegyűltek, hogy külön rítusokkal szenteljék meg Holdnapjaikat.

Manapság a kulturális nyomás nagyon erősen arrafelé hat, hogy titkolandónak, szégyellendőnek kell megélnünk ezeket a napokat, magunkat pedig gyengének és kiszolgáltatottnak. Oly hosszú ideje és oly határozottan örökítődik ez a megítélése a menstruációnak, hogy ma már azt gondoljuk, hogy ez így természetes. Éppen ezért nagyon fontos tudnunk, hogy más kultúrákban és korokban merőben máshogy viszonyultak nők és férfiak a menstruációhoz.

Talán az indiánoktól tanulhatnánk a legtöbbet arról, hogy miként lehet ünnepként, szent időként megélni Holdidőnket. Náluk a menstruáló asszonyokat tisztelet és megbecsülés övezte és teljesen természetes, hogy ilyenkor kímélet és törődés járt nekik. Nem kellett a mindennapok fárasztó munkáját végezniük, de nem azért, mert gyengének, erőtlennek gondolták őket, hanem épp azért, mert különleges erőket tulajdonítottak a menstruáló lányoknak, asszonyoknak. Ilyenkor a nők különvonultak a „Holdkunyhóba”, ahol együtt álmodtak, álmodoztak, végeztek szertartásokat, énekeltek és táncoltak és élték át újra meg újra a nőiség szentségének ősi erejét.
Ha igazi Holdkunyhót most nem is tudunk a Fényudvarba varázsolni – jó hír , azonban, hogy május 8-tól a Születés Hete rendezvénysorozat alatt ismét felállítjuk – de talán hasonló dolgokat érzünk majd mi is, amikor megosztjuk majd egymással első menstruációnk történetét, fájdalmainkat, örömeinket, kérdéseinket és válaszainkat. De jó, ha tudjuk, hogy a válaszok nem csak kívülről érkezhetnek, hanem belülről is – sőt az igaziak leginkább onnan – és jó, ha vannak olyan technikáink, amik segítségünkre lehetnek abban, hogy párbeszédet kezdhessünk testünkkel, női szerveinkkel. A Body-Mind Centering® (testtudat központosítás) módszere érintéssel, hanggal, légzéssel, mutat utat belső üzeneteink eléréséhez.

Hogy a menstruáció termékeny, alkotó energiáit még jobban megismerhessük, fogunk táncolni, énekelni, gyurmázni, festeni és a nap végén mindenki hasznos tanácsokkal térhet majd haza a női ciklus lelki vonatkozásairól, a természetes fájdalomcsillapításról, arról, hogy hogyan ünnepeljük a Holnapokat és arról is, hogy ma is lehet „holdidőként”, „virágzásként” megélni azt, amire most talán még csak azt tudjuk mondani „havibaj.


Helyszín: Bp. VII.ker. Erzsébet krt. 58. I/1
tel: 06 20 4999 877, 06 1 266 7048
Ár: 6.500.- Ft 
 
[ 516 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x