Tegy program
Címlap / Őrület / Tegy program

Tegy program

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-09-26

Magyarország első szociális márkája a daganatos beteg gyermekeket támogatja 

 

Rendezvénynaptár
A 100.000 kézlenyomattal, 1.800 négyzetméteres nagyságban, 5 város 3.500 lakosának bevonásával elkészült Guinness rekorder kézzel festett kép után, a Danone Kft. által indított „Tegyünk együtt a gyermekekért” program most újabb eredménnyel büszkélkedhet. Az év végéig tartó TEGY program május 4-i indulása óta, eddig ugyanis csaknem 8,6 millió forint gyűlt már össze a daganatos beteg gyermekek rehabilitációjára. A Danone Kft. Magyarország első szociális márkájának, a TEGY Rudi árának teljes profit hányadát, minden termék után 3 forintot ajánlott fel a több mint 2.000 daganatos kisgyermeket kezelő Magyar Gyermekonkológiai Hálózat számára.

A TEGY program révén összegyűlt támogatást a Hálózat a 10 gyermekonkológiai és rehabilitációs központja életmentő orvosi berendezések, infúziós pumpák, betegfigyelő monitorok és rehabilitációs infrastruktúrájuk fejlesztésére fordítja.

Az elmúlt 4 év során a TEGY program keretében a Danone Kft. több, mint 124 millió forinttal támogatta a Magyar Gyermekonkológiai Hálózatot. A támogatásból a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat 10 gyermekonkológiai és rehabilitációs központja számos infúziós pumpát és betegfigyelő monitort vásárolt, járóbeteg ellátásának higiénés körülményeit fejlesztette, mindemellett pedig minden évben megrendezésre kerültek olyan, úgynevezett rehabilitációs események, amelyeken a gyermekek szüleikkel együtt játszhattak, és programokon vehettek részt.

Idén a Danone Kft. május 15-től forgalmazza Magyarország első társadalmi célú márkáját, a TEGY Rudit, melynek teljes hasznát a daganatos beteg gyermekek rehabilitációjára fordítja és minden egyes eladott termék után 3 forintot adományoz erre a jótékony célra. A vállalat ezzel párhuzamosan egy országos, de regionálisan értékelt egyedülálló szociális szolidaritási versenyt hirdet, mely lehetővé teszi az onkológiai központtal rendelkező régiók számára azt, hogy saját régiójuk számára gyűjtsenek. A verseny és ennek eredményei nyilvánosak, és azt az érdeklődők figyelemmel kísérhetik a TEGY weboldalán. (A weboldal címe: www. tegy.hu.) A TEGY programban eddig már csaknem 8.637.195 forint gyűlt össze.

„Nagyon örülünk az első hazai szociális márka kedvező fogadtatásának. Bízunk benne, hogy ennek révén, valamint a TEGY programot övező társadalmi célú kampánnyal a mindennapok részévé tudjuk tenni a társadalmi szolidaritást és a hátrányos helyzetben lévők iránti figyelmet.“ – mondta Cécile Cellier, a Danone Kft. ügyvezető igazgatója. „A hátrányos helyzetben élők, köztük a daganatos beteg gyermekek megsegítése azonban csak összefogással lehetséges. Ezt az összefogást szimbolizálta a világ legnagyobb, a TEGY program keretében elkészített, kézzel festett képe, amelyet 5 város lakosai közel 100.000 kézlenyomattal festettek meg.“ – tette hozzá az igazgató.

A Danone a TEGY program keretében még áprilisban, a „Legszebb álmom” elnevezéssel rajzpályázatot hirdetett daganatos beteg gyermekeknek. A pályázatot Varga Krisztina 10 éves sármelléki kislány nyerte meg. Krisztina rajzát felnagyították, színek helyén pedig halvány vonalak jelzik, hogy milyen színeknek kell a helyükre kerülniük. Az 1.800 négyzetméteres rajzot 5 részre, egyenként 360 négyzetméteres darabokra osztották, így a világ legnagyobb kézzel festett képét 5 magyar város lakosai festhették ki a saját kezükkel. A május 4-én indult idei „Tegyünk együtt a gyermekekért” program keretében Debrecen és Szombathely lakosai május 27-én, Pécs és Szeged lakosai június 3-án, a budapestiek pedig június 10-én készíthették el az óriás műalkotás rájuk eső hányadát.

A „Tegyünk együtt a gyermekekért” program kedvezményezettjei a Semmelweis Egyetem I. és II. számú Gyermekklinikája, a Madarász utcai Gyermekkórház, a Heim Pál Gyermekkórház, a Debreceni Egyetem Gyermekklinikája, a Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinikája, a Miskolci B-A-Z Megyei Kórház onkológiai központja, a Szegedi Tudományegyetem onkológiai központja, a Szombathelyi Vas Megyei Kórház onkológia osztálya valamint a bakonyszücsi Daganatos Betegek Rehabilitációs Lelki Otthona.

Hazánkban, ahol jellemzően leukémiás és limfómás megbetegedések fordulnak elő a legnagyobb számban, mintegy 2.000 gyermek szenved daganatos betegségben. Ezek a betegségek évente több mint 100 fiatal gyermek halálát okozzák. A Magyar Gyermekonkológiai Hálózat statisztikái szerint tíz beteg gyermek közül hármat sajnos elveszítünk, de szerencsére hét daganatos gyermek teljesen felgyógyul és túljut életének ezen a nehéz korszakán. A felépülés és a teljes rehabilitáció azonban nagyon lassú, akár 5-7 évig is eltartó, nemcsak a gyermekek, de családjaik számára is súlyos lelki és fizikai igénybevételt jelentő folyamat.
További információ:www.tegy.hu

 
 
[ 548 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x