Spórolj velünk! - A vízdíjon
hirdetés
Címlap / Otthon / Spórolj velünk! - A vízdíjon

Spórolj velünk! - A vízdíjon

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-12

A tavalyi nyárhoz hasonlóan idén is forróságot és szárazságot ígérnek a meteorológusok. Asztro-meteorológia szakértői, akik a csillagmozgások Földre gyakorolt hatását vizsgálják, egyenesen rémisztőnek találják az évet.  


Rendezvénynaptár

Februárban 15 fok? Nem lehetetne, de talán nem is egészséges. A nap kellemes meleg fénye ilyenkor jólesik. Kinyújtózunk a meleg napon, ellazulunk. Remek séták a természetben. Belegondoltál azonban, hogy ez még csak a tél vége? A nap már most éget, heves, ha ez egyenesen arányosan növekszik az augusztus ismét száraz forró anticiklonokból áll majd.

A víz drága kincs ezekben az időszakokban, vigyázni kell rá. Főként az édesvíz, amely locsolásra, táplálásra, a mezőgazdasági termelésre és főként ivóvíznek alkalmas. A víz alapvető lényegünk, testünk 70-75%-a ebből épül fel. A víz nem csak, hogy drága, hanem egyszerűen elfogyhat. A vízdíjon érdemes spórolni, különböző technikákkal, ha pedig a legnagyobb forróságban locsolási tilalom van, az összegyűjtött vízzel mi aznap este is megitathatjuk növényeinket. De nem csupán a kert körüli munkálatokban lehet fontos a víz megspórolása, hanem magán a vízdíjon is kanyarinthatunk egyet, ha ügyesen végezzük napi teendőinket.

Néhány alapvető praktika, hogy spórolhass a vízdíjon.

 1. Ha fogat mosol, közben mindig zárd el a vízcsapot. Bár ekkor fogkrém tapadhat a mosdó falára, azonban kifizetődőbb a végén egy erre fenntartott szivaccsal kitörölni a tálat, mint végig folyatni a vizet.
 2. Ha még nem tetted volna meg, szereltess be víztakarékos WC tartályt, amely csak addig folyik, amíg húzod.
 3. Ha vízforralót használsz, akaratlanul rendszeresen marad forralt víz, ezeket gyűjtsd egy régi kancsóba és alkalmas szobanövények locsolására lehűlve.
 4. Ha szénsavmentes ásványvizet iszol, szinte mindig marad az alján, ezeket ugyanúgy adhatod növényeidnek, mivel az ásványi anyagok nekik is jót tesznek, ezt azonban kisebb mennyiségben használd! Ha szénsavas vizet használsz, annak is egy kis hányadát felhasználhatod, ekkor azonban a maradékot egy hétig tárold kinyitva, hogy az összes szénsav távozzon belőle.
 5. Ha szobádat párásítani kell, szintén használhatsz erre vízmaradékokat a párologtatóba.
 6. Ha az edényeket közvetlenül étkezés után mosod el, kevesebb mosás és áztatás szükséges nekik, ugyanígy, ha egy foltos ruhát frissen beáztatsz könnyebben mosható, és kevesebb vizet használsz.
 7. Ha egyszerre csak kevés ruhát dobsz be egy mosásba, használd a féltöltet, félprogram gombot!
 8. Ha kertes házban laksz nem ért az esőcsatorna alját megrövidíteni és egy kukába, edénybe, hordóba gyűjteni a vizet locsoláshoz, egy vihar alkalmával akár 3-4 óriás hordót is nyugodtan megtelíthetsz.

  A kiöntési helyen pedig nem okoz árvizet és nagy sarat többet a csatorna.
 9. Ha csak pici teraszod vagy erkélyed van, egy-egy edénybe szintén gyűjtheted az esővizet.
 10. Ha kerted, földed van, használd a régi módszert. Egy 1,5, 2 literes flakon alját vágd le egy késsel, állítsd fejjel lefelé a földbe, így a táplálni kívánt termények, növények több vízhez jutnak. A víz felgyülemlik a flakonban, és egyenletesebben folyik le a gyökerekhez.

Az alábbi ötletek csak legáltalánosabb megfontolások, mégis évek óta óriási vitákat kelt pl. Angliában, hogy a forralt vizek maradékával hatalmas vízveszteséget okoznak a hagyományokat tartó, 5 órai teát fogyasztó britek. Érdemes megfogadni ezen apró tanácsokat és elgondolkodnunk azon, hogy nem csupán pénztárcánkat kíméljük így, hanem egy aprócska homokszemnyit előremozdítjuk a környezet, a természet védelmét.

HarmoNet tipp: Spórolj velünk! - A szemétdíjon >>

Fodor Kata

(Képforrás: Remo, aquamarine)
 
 
[ 2357 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x