Végre egészségesebb ivóvíz, ózonnal!
hirdetés
Címlap / Otthon / Végre egészségesebb ivóvíz, ózonnal!

Végre egészségesebb ivóvíz, ózonnal!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-14

Korszerű ivóvíztisztítás - Magyarországon mindössze 3 ivóvízműben használnak ózont a tisztításra, egyik a Fővárosban található. Az alternatív fertőtlenítési technológiákhoz képest - mint pl. klórozás, UV fertőtlenítés, stb. - az ózonos kezelés a legtöbb esetben gazdaságosabb, egyszerűbb, alkalmazhatóságának kevesebb akadálya van. 


Rendezvénynaptár

A világon 3000 ivóvízműben alkalmaznak ózonos technológiát a vízkezelés során, melyből 1500 Európában található, és csak körülbelül 260 az USA-ban, míg Magyarországon 3 ivóvízműben használják az ózont. A három magyarországi felhasználó közül kettőt egy nagy gázszolgáltató lát el oxigén tápgázzal (Balmazújvárosi Vízmű, Fővárosi Vízművek), a harmadik pedig környezeti levegőt használ az ózontermeléshez.

Ózonos technológiát az ivóvízkezelés számos területén alkalmaznak, többek között fertőtlenítésre, oxidációra, szín, szag, íz javítására. A Tiszamenti Regionális Vízművek ZRt. KFCS Felszínivíz Tisztítóművében főként fertőtlenítés, valamint a szag és íz anyagok eltávolítása (oxidálása) során alkalmazzák az ózont.

HarmoNet tipp: Milyen vizet igyunk? >>

Az alternatív fertőtlenítési technológiákhoz képest – mint pl. klórozás, UV fertőtlenítés, stb. – az ózonos kezelés a legtöbb esetben gazdaságosabb, egyszerűbb, alkalmazhatóságának kevesebb akadálya van. Míg a víztisztítás során alkalmazott vegyszerek előállítása környezet terhelő folyamat, az oxigén ózonná alakítása során nem termelődik egészségkárosító melléktermék. Az új berendezés a korábbi elektromos energia felhasználás töredékéből állítja elő a szükséges mennyiségű ózont. Bár eddig a környezeti levegő átalakítása nem jelentett költséget, az új berendezés tápgáz felhasználásával is gazdaságosabban termeli a víz kezeléséhez elengedhetetlenül szükséges gázt.
Emellett az új ózongenerátor az oxigén tápgáznak köszönhetően nagykoncentrációjú ózont képes előállítani, tehát kisebb mennyiségű koncentrált gáz is elpusztítja a mikroorganizmusokat, valamint sok olyan egyéb anyagot is képes oxidálni, melyek a víz színét, szagát, ízét befolyásolják. Továbbá az ózon képes a nehezen lebontható szerves anyagok oxidációjára is, hiszen a fluor után a második legerősebb oxidálószer.

A Keleti- Főcsatorna Felszínivíz Tisztítóműben 1988 óta levegő tápgázzal működő ózongenerátor termelte a fertőtlenítéshez szükséges gázt, azonban mára megbízhatósága, hatékonysága, és gazdaságossága nem volt kielégítő, ezért a TRV ZRt. egy új beruházás keretében oxigén tápgázzal működő, korszerű ózongenerátort vásárolt. Az új berendezés, mely 2008. július 22-én lett üzembe helyezve, a Messer Hungarogáz közreműködésével az Airtree Ozone Technology Co.- től érkezett, amely tajvani székhellyel kutatja és fejleszti az ózon minél gazdaságosabb és hatékonyabb előállításának lehetőségeit. A beruházás teljes értéke megközelíti a 30 millió Ft –ot.
 
 
[ 5767 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x