Fakó párkapcsolat, tompaság, haldokló szakmai lehetőségek?...
Címlap / Otthon / Fakó párkapcsolat, tompaság, haldokló szakmai lehetőségek? A kreativitás felébresztésének 7 törvénye!

Fakó párkapcsolat, tompaság, haldokló szakmai lehetőségek? A kreativitás felébresztésének 7 törvénye!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-01

A kreativitás ma éppen olyan szükségszerű, mint a magabiztos háttér, a stabil, nyugodt családi élet, vagy éppen a vitaminpótlás. Nélküle az élet úgy tűnik egyszerűen élhetetlen. Kreativitást várnak el munkahelyünkön, a tanulásban, ha kutatásokban akarunk részt venni, ha egy képzésre járnánk, vagy ha megszerveznénk valamit. 

A kreativitás olyan, mint az anyukánk, beburkol és vigyáz reánk, úgy tűnik, nélküle az élet sivár és nehéz.

Nem csupán a szerelmi élethez kell kreativitás, vagy lakásfelújításhoz, esetleg művészetekhez, hanem minden egyes kötelességünk végzésekor jól járunk, ha képesek vagyunk kreatív gondolkodó készségünket is alkalmazni. Kreativitással képesek lehetünk az életünket jól szervezni, az otthonukat széppé alakítani, vagy éppen a munkahelyünkön kiválóan szerepelni. A kreativitással időt és pénzt spórolhatunk meg, hiszen magunk találjuk ki ünnepeink rendjét és különlegességeit, de kis ötletességgel segíthetünk barátainknak, előre juthatunk magánéletben és felforrósíthatjuk az ágyat is. Miért is nem a kreativitásunkat gyógyítjuk, hanem egyesével a problémáinkat?


Nem tudni. Úgy tűnik sokan tudatosak kreativitás fogalmáról, hiszen ma már szinte mindenki tehetséges valamiben, és ezt ennek az erőnek tudja be, ráadásul a kreatív erőt gyakran megfogalmazzuk életrajzunkban, vagy ha magunkról kell beszélni egy közösségben, a téma azonban változatlan, alig tudjuk kezelni.

HarmoNet tipp: Fakó, üres párkapcsolat? - Szerelmi csőd egy kanapén >>

Nem ismerjük ezt az erőt, és látszólag megzabolázhatatlan
Életünk igen nagy részét azonban otthonunkban töltjük, és Feng Shui, vagyis a Szél és Víz ősi, kínai, sőt sokak szerint eredetileg Indiából származó tudománya beszél erről, a kreativitásnak a gyermekkel együtt külön területet szentelnek. A gyermek, mint megszülető csoda, mint teremtőerő leképeződése, és a kreatív erő, mint a saját önnön teremtő erőnk rokonok, sőt, mondhatjuk édestestvérek. A Feng Shui tudományában úgy tűnik egyre több ember jártas, mégsem látható nagy mértékű fejlődés. A Feng Shui kiemeli a kreativitás fontosságát, és azt is, hogy az egész otthont rendben kell tartani. Mégis, úgy tűnik, a legtöbben csupán a kreativitás területének rendbetételére gondolnak, ha érzelmi életük, szexuális szférájuk kifakult, vagy éppen fáradtak és laposak a mindennapok során. A kreativitás és gyermek területe a Feng Shui szerint elhanyagolhatatlan így ezt a területet saját otthonodban, a báguá segítségével bejelölve, próbáld meg a lehető legjobban helyrehozni, színesíteni, felpezsdíteni...  Ha viszont ezt már megtetted, és a hatás még nem elegendő, találsz néhány tippet arra, hogyan tedd kreatívvá és összességében motiválóvá egész otthonodat.
 1. A kreativitás teremtő erő, ezért annak valahogy meg kell érkeznie életedbe. Válassz szép nyílászárókat, és nem túl nagy, de nem is túl apró ajtót. Legyen elegáns, neked tetsző, erőteljes.
   
 2. Kerüld a szűkös helyiségeket, válassz nagy tereket. Ha kicsi lakásban, pl. garzonban laksz, akkor ne zsúfold tele bútorral. A kicsi is elegáns, ha beosztod a helyet, és inkább teret engedsz a teremtő erőnek, hamar nagyobb lakásra cserélheted...
   
 3. Ha már tágas a belépő, az előszoba, illetve a helyiség melybe érkezel, később kis szobákban se fojtsd el az energiát, ne bútorozd be talajtól a plafonig a szobákat, mert összenyomja a teret, és kinyomja otthonodból a szuszt, ez pedig visszahat rád.
   
 4. Figyelj a fényre, és az energia színére, vagyis aktivitást jelző színek legyenek otthonodban. Engedj be elég napfényt, ha kell napfény vezető csövön át, a függönyök legyenek félig áttetszőek inkább, a lámpatestek adjanak jó világítást.
   
 5. Engedj teret a gondolkodásnak. Ha teleaggatod a lakásod limlomokkal, kacatokkal és fél értékes tárgyakkal minden falfelület, akkor nem lesznek üres, ide még kell valami érzetű, gondolkodás motiváló terek otthonodban. Ha nincs miért alkotnia a teremtő erőnek életedben, nem is fog.
   
 6. Ha kedveled is a művészeteket és sok művészeti tárggyal rendelkezel, akkor is inkább hagyj közöttük helyet. A sok profi általad óhajtott műve összehasonlítást szül, és visszagyengíti saját erődet. Az én hogy jövök ehhez? Ehhez fel kell nőnöm! - érzését adja. Attól is óvakodj, hogy semmit sem raksz a falra, mert az ingerszegénység is visszájára sülhet el. Attól meg pláne, hogy csak a saját magad által készített dolgok tárgyak, barkácsolt cuccok vegyenek körbe, mert így az egoba, folyamatosan önmagadba futsz.
   
 7. Végül de nem utolsó sorban meg kell emlékeznünk a szemétről. Amíg felesleges kacatok és energiák gyűlnek a lakásodban, addig semmi esetre sem fér beléd még több frissítő energia. Add oda felesleges dolgokat olyan személyeknek, akik számára érték, ami neked nem az.  Ha ez után újra vásárlásba kezdesz, kétszer is gondold meg megfelelő darabot választottál-e, illetve törekedj arra, hogyha egy stílust és színárnyalatot is követ otthonod, az apró tárgyakban vidd be a különböző színeket, mintákat otthonodba, vagyis utána színes egyéniséggé válhass.
   


Ha figyelsz ezekre az apró tanácsokra, ha megteszed ezeket az apró tennivalókat, akkor a kreativitás a szerelemben, udvarlásban, testiségben, de az öltözködésben, tanulmányokban, és munkádban is meg fog látszani, az életed így egyszerre minden területen előre haladhat!

Fodor Kata

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2939 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x