Kutyahideg ellen kutyacipő, kutyaruha házilag
hirdetés
Címlap / Otthon / Kutyahideg ellen kutyacipő, kutyaruha házilag

Kutyahideg ellen kutyacipő, kutyaruha házilag

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-02-28

Készítsünk kedvencünknek öltözéket a hideg télre. Akár otthon is megvarrhatjuk.  


Rendezvénynaptár
A közterületeket télen a síkosság ellen vegyszerrel védik, erre a világszerte is alkalmazott NaCl és CaCl keverékeket alkalmazzák, kedvező olvasztóhatásuk és viszonylagos olcsóságuk miatt. Ez nemcsak környezetvédelmi és korróziós szempontból támadható eljárás, de a kedvencként tartott állatok testi épségét is veszélyezteti.

Ha leesik az első hó


A kutyák alapvetően szeretik a havat. A hulló hóban önfeledten játszanak. A közterületen sétáltatott kedvencek lábait télen, a sózás miatt gyakran sebek és marások szegélyezik. Amíg nincs alternatíva, addig a sószórást, mint a jeges időszakban egy szükséges rosszat át kell vészelnünk nekünk, és kedvencünknek is.

Kutyapantalló, kutyapulóver


A kereskedelmi forgalomban (az állatos üzletekben) is kapható számos fazonnyi kutyaruha és kutyacipő, de házi módszerrel is sikeresen elkészíthetőek az állatvédelmi öltözékek. Elsődleges szempont a trendi viselet mellett a tappancsok és a fázós kutyatest védelme.

  1. kutyaruha: még használható ruhaanyagot (pamutot pl.) vagy vízhatlan orkánt méretre szabunk, majd összevarrjuk belebújós vagy gombos öltözékké. Készíthetünk külön csak hideg időszakban védő pulóvert és külön eső – jég – hó ellen használható ruhácskát is. A fazonnak és a mintának csak a képzelet szab határt.
  2. kutyapantalló: használható alapanyag lehet gumi, nejlonbélés, bőr, vászon. A kutya lábára méretezett cipőt szoríthatja fűző vagy csat is. Lényeges, hogy vízálló legyen és a só se tudjon behatolni rajta. Ha a munkálatokban elakadtunk, kikérhetjük a helyi cipészmester segítő véleményét is. 
Ha kedvencünket az utcai sózástól vagy a téli hidegtől ilyenformán védeni tudjuk, akkor bátran elmondhatjuk, hogy gondos gazdaként jó állattartók vagyunk, hiszen megakadályoztuk kedvencünk sérüléseinek kialakulását. Az sem mellékes, hogy a kutya is nagyobb örömmel vág neki lábvédővel a közterületnek, hiszen gazdája révén biztonságban érezheti magát.  
 
[ 20586 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x