Eredményes volt a kupakvadász idény
Címlap / Otthon / Eredményes volt a kupakvadász idény

Eredményes volt a kupakvadász idény

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-07-30

Eredményekben gazdag hónapok állnak a 2012 októberében indult és 2013. február 28-ig tartó Országos Kupakverseny mögött. 


Rendezvénynaptár
Az egyre nagyobb ismertséggel büszkélkedő környezettudatos versenyre (www.kupakverseny.hu) 2012. december végéig 245 gyermek és oktatási intézmény regisztrált.
A versenyző óvodák és iskolák több mint 12 tonna kupakot gyűjtöttek össze, amely körülbelül 6,4 millió ásványvizes és üdítős PET palack kupakjának felel meg. Érdekességképpen a darabszámról: amennyiben a kupakokat egymás mellé tennénk, akkor egy körülbelül 120 km hosszúságú „kupak-utat” kapnánk eredményül. A támogatói díj felajánlások is folyamatosan nőttek decemberig, az év végére összértékük meghaladta a 1.5 millió forintot.

A 2013. február 28-án záruló verseny eredményeinek kihirdetésére és az ünnepélyes díjátadó megtartására 2013. márciusában kerül sor.


A 2012. évi Országos Kupakverseny célja, hogy a gyermek és oktatási intézmények, valamint a lakosság bevonásával erősítse a fiatal generáció gondolkodásában a környezettudatos életszemléletet. A kupakokat a verseny tulajdonosa, a HolofonZrt. (www.holofon.hu) újrahasznosítja, így a hulladékból alapanyagot, úgynevezett granulátumot készít, melyből – egyúttal a fenntarthatóság jegyében is – a műanyag feldolgozók ismét késztermékeket állítanak elő.

„Mi az egyén oldaláról közelítjük meg a kérdést: a környezettudatos gondolkodás ott kezdődik, hogy mindenki saját lehetőségéhez mérten tesz lépéseket környezete fenntarthatósága érdekében. Legyen az első "zöld" lépés akár egyetlen kupak jelképes leadása újrahasznosítás céljából, a lényeg, hogy a személyes döntések össztársadalmi „zöld” mozgalommá formálódjanak. Erről szól a 2012. évi Országos Kupakverseny.” – HolofonZrt. (www.holofon.hu).

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 2333 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x