Hogyan segíthetjük gyermekeinket a tanulásban?
Címlap / Otthon / Hogyan segíthetjük gyermekeinket a tanulásban?

Hogyan segíthetjük gyermekeinket a tanulásban?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-09-25

Túl vagyunk a tanév negyedén. A fiúk, lányok megírták az első felmérőket és nagydolgozatokat. Ha ilyenkor csörög a telefonunk, és a vonal másik végén az osztályfőnök vagy az igazgató szigorú hangját halljuk, hogy "Baj van, a gyerek bukásra áll!", összeszorul a gyomrunk. Otthon ezután elővesszük szemünk fényét, hogy miért nem tanul, tanuljon, és szép szóval, jutalommal, vagy büntetéssel - ki-ki ízlése szerint - próbálunk a gyerek lelkére hatni. 

 

Rendezvénynaptár
Gyereke válogatja, hogy ezekkel az eszközökkel elérjük-e, hogy kijavítsa például a kémia egyest, vagy legalább ne a vállát vonogassa minden kérdésünkre és kérésünkre. Ültetek-e már szorongva a gyerek előtt arra gondolva, hogy mindjárt felrobbantok a méregtől és a tehetetlenségtől?

Mit tehetünk ilyenkor?

Először is, helyezkedjünk bele annak a tízévesnek, vagy tizenévesnek a helyébe, aki bukásra áll. Milyen érzés, milyen állapot az ilyen? Hogy jutott ilyen helyzetbe? S milyen érzés neki bukásra állni? Túl lenni néhány sikertelen felelésen, elégtelen dolgozaton. Ülni a tananyag felett a nyolcadik olvasmánynál úgy, hogy esetleg már a másodiknál kimaradt egy rész, vagy volt valami, amit nem értett meg. Nap, mint nap odaülni a házihoz úgy, hogy sok előző házit sem sikerült jól megoldani előtte. Milyen helyzet ez a számára? Mi magunk mit éreznénk bámulva a poláris kovalens kötés képletét, nem értve sem a poláris, sem a kovalens szót? Szorgalmasan elkezdenénk kiolvasni a kémiakönyvet? Felhőtlen nyugalommal lapoznánk vissza a történelemkönyvben tizenöt oldalt, hogy utána olvassunk az aktuális lecke előzményeinek?

Nem valószínű. Sokkal inkább szoronganánk mi magunk is. A sok felgyűlt, nem tudott tudnivaló csak úgy kopogna a fejünkben kaotikus követeléssel, hogy tanulj már meg! Meg engem is! És engem is! Rengeteg információt kellene bekebeleznünk hirtelen, rendszereznünk, megértenünk ahhoz, hogy az elmaradásokat pótoljuk. S mi lenne a legfontosabb, amit éreznénk? A félelem!


Szorongó félő ember nem tud tanulni!

Mit tegyünk hát? Hogy segítsünk?

Mindenekelőtt nyugtassuk meg csemeténket. Szeressük őt akkor is, ha nem teljesített. Biztassuk, és éreztessük vele, hogy mi mellette vagyunk, számíthat ránk. Fogadjuk el, és fogadtassuk el vele is, hogy valószínűleg nem lehet az elmaradt tanulást, a sok meg nem értett tananyagot, el nem végzett feladatot egyik napról a másikra pótolni. Kitartó munkával és a mi folyamatos támogatásunkkal biztosan nem marad el az eredmény, s a félévi bizonyítvány megnyugtató lesz mindenkinek.

Hogyan segíthetjük még a gyereket? Mit tehetünk azért, hogy nyugodtan, kitartóan és a lehető legfelszabadultabban lásson neki az iskolai feladatoknak? Csökkentsük a stresszt! Csökkentsük a teljesítményszorongást!

Van egy módszer, amivel kifejezetten sokat segíthetünk: ez az Access Bars kezelés.
32 pont van a fejen, amit, ha gyengéden érint a terapeuta, az ember könnyebben elengedi a görcsöket, blokkokat, amelyek akadályozzák őt a befogadásban. A pontok érintésével oldható mindaz a rég bevésődött hiedelem, negatív érzelem, ami akadályoz, felszabadítható lesz a gondolkodás, az ötletek, kreatív megoldások használata.

A kezelés rendkívül kellemes, pihentető és megnyugtató. Az ember kitisztul, és az, ami addig megoldhatatlannak és lehetetlennek tűnt, új távlatokat kap. A görcs lehetőséggé válik.
Ajánlom az 7-9 alkalomból álló Access Bars kezelést, minden gyermeknek, aki fél az iskolai teljesítéstől, akit nyomasztanak az eddigi kudarcok.

Természetesen a kezelés nem rakja a gyerek fejében a matematikai megoldó képleteket, de nagyban hozzájárul ahhoz, hogy egy görcsmentes, lelkes felszabadult belső atmoszférát hozzon létre abban, aki tanul. Egy olyan oldott állapotot, amire lehet alapozni!


A kezelésekről bővebben itt olvashatsz:
www.balancesiacu.blogspot.hu

 
 
[ 4832 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x