A nők nem szülőgépek!
Címlap / Otthon / A nők nem szülőgépek!

A nők nem szülőgépek!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-07-03

Agymosás az iskolában: a 12. osztályosoknak készült biológia tankönyv szerint sok nő felfogása teljesen hibás a terhesség mesterséges megszakításával kapcsolatban, ha úgy vélik, a műtét vállalásával saját testükről döntenek. Tölcsér Borbála a Facebookon tette közzé ezzel kapcsolatos gondolatait, jóváhagyásával megosztjuk veletek.  

 

Ez a részlet a 12. osztályos biológia tankönyv "Családtervezés" fejezetéből való:Már a felütés is rossz, hiszen hogyan várhatnánk őszinteséget és a megfelelni vágyást mellőző érveket a felnőtt korba éppen hogy csak belépő tinédzser lányoktól akkor, ha a tankönyv rögtön azzal az állítással kezd: sok nő felfogása hibás...

Az agymosás a NER által lezüllesztett oktatási rendszernek köszönhetően tehát már fiatalon elkezdődik. Arra tanít, hogy ha nem úgy gondolkodsz, ahogy a rendszer elvárja, hibásan gondolkodsz.

A művi terhességmegszakítás azon témák közé tartozik, amely kapcsán többnyire minden vitázó félnek az elvi álláspontja érvényesül a pragmatikus gondolatok felett. Nem várható el a teljes társadalomtól, hogy megosztó kérdésekben egyfélét gondoljon.

Ugyanakkor egy ideálisabb világban az elvárható lenne, hogy ha már egyentankönyvből kell tanítani és tanulni, akkor a tankönyv ne megmondja a befolyásolható fiataloknak, hogy hogyan gondolkodjanak, hanem nyisson ablakot számukra a világra. Egy olyan világra, ahol van választás. Ahol lehet mást gondolni, lehet érvelni és vitázni, és nem szégyen az, ha nem értünk egyet valamiben.

Ahogyan az is elvárható lenne, hogy a NER döntéshozói egyszer és mindenkorra megértsék: a nők nem másodrendű állampolgárok és nem szülőgépek.

Tankönyv: Dr. Lénárd Gábor - Biológia 12. Gimnázium.
Kép forrása: Twitter
Az eredeti bejegyzést
Tölcsér Borbála oldalán itt találjátok.
 
 

 

 
 
[ 2689 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x