Rejtelmek ösvénye: pikniknek indult, faültetés lesz belőle...
hirdetés
Címlap / Otthon / Rejtelmek ösvénye: pikniknek indult, faültetés lesz belőle

Rejtelmek ösvénye: pikniknek indult, faültetés lesz belőle

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-19

Rendkívüli ügyféltalálkozóra hívta Street Gábor Huba, a Hubadur Wedding ceremóniamestere azokat a párokat, akiknek az esküvőjére az elmúlt 17 évben őt hívták segítségül. Erről faggattuk a főszervező ötletgazdát.  


Rendezvénynaptár
Honnan indult ez a közösségi akció?

Régóta gondolkodom, hogyan tudnám az esküvőkön és a hosszú, sokszor több, mint 1 évnyi készülődési időszakban megismert párokat összekapcsolni, közös dolgaikra fényt deríteni.

Van közöttük egy állandó kapocs, olyan ez, mint a közös tanító vagy a közös háziorvos. Ha nem is ilyen minőségben, mégis lelki támaszuk, szakmai koordinátoruk és egyben szócsövük is vagyok az esküvőn.

Mindig is érdekelt, hogyan tudna ez az értékes embertömeg egy szorosabb közösséget alkotni, hogy megerősítést és támogatást kaphassanak egymástól is. Hiszem, hogy érdemes nekik megismerni egymást, mert végtelenül érdekes, lelkes, munkájukban professzionális, kitartó és családszerető emberekről van szó.


Rejtelmek ösvénye – Látványterv (balra az új bölcsőde és épülő óvoda)

Mennyit változtak az esküvők az elmúlt 17 év alatt?

Bizonyos téren rengeteget változtak az esküvők, más téren pedig egy csöppet sem. Például a házasságkötő termek még mindig hordozzák a letűnt korok lenyomatát, eszmeiségét.

2003-ban, amikor az első esküvőt vezettem, még főként a szertartásról, a vacsoráról és a mulatságról szólt a nagy nap. Ajándékokkal halmozták el az ifjú párt, befigyelt 1-2 ugyanolyan márkájú kenyérpirító, vagy más konyhagép. Ezek az ajándékos dobozok lelaposodtak, boríték formájúra egyszerűsödtek. Arra is tekintettel, hogy egyre több pár él már évek óta közös háztartásban, sőt külföldön.

A 17 év alatt komoly esküvői szolgáltató-réteg nőtte ki magát, törekedve a minél igényesebb és komplexebb, valamint egyedibb szolgáltatásra. Az esküvőhelyszínek úgy fejlesztik a tereiket, hogy a polgári szertartásnak is otthont tudjanak adni, megkímélve a vendégsereget a mozgatástól, utaztatástól. Új szolgáltatások születtek az igényekre reagálva, amelyeket majd inkább könyvbe foglalok.

A nemzetközi esküvői trendeket lomhán követve megjelentek és olykor eltűntek kiegészítők, szokások, pl. csokiszökőkút, székszoknya, chiavari székek, ujjlenyomatfa.

A hagyományok kezdenek végleg kikopni, újak ütik fel fejüket, de már nem állják ki a 100 éves próbát. Ha már több esküvőn is látták a fiatalok, akkor bemondják az uncsit és mást szeretnének: egyedit, személyre szabottat.

Megjelentek a tematikus esküvők: wintage, greenary, black tie, marvel, lolly pop, star wars, disney, a legújabb talán a zero waste, stb.
 

Rejtelmek ösvénye – Látványterv, tavasz

A vőfélyek mellett elegánsabb kivitelben mikrofont ragadtak a ceremóniamesterek, és e műfaj bevonzotta a műsorvezetőket, rádiósokat, színészeket is.

Az anyakönyvvezetőkkel pedig a szertartásvezetők szálltak versenybe. Ez utóbbi jótékony hatással van a hivatali dolgozókra is, mert igyekeznek színesebbé, személyesebbé alakítani a szertartást.

Miért éppen faültetés, mit jelképez a Rejtelmek ösvénye?


Úgy gondoltam, ha már összejövünk, akkor tegyük hasznossá ezt az energiát, amit együtt jelentünk.

Nyilvánvaló, hogy az esküvő meglehetősen nagy ökolábnyommal örvendezik az ünnepek sorában, az első helyen. Ezt kicsit kompenzálandó fákat fogunk ültetni, kedves díszalmafákat, ez lesz a Rejtelmek ösvénye.

Emléket állítunk az esküvőknek, az új gyökeret vert családoknak, díszt adunk Dunakeszi városnak, böngésznivalót a méheknek, rovaroknak, biztatást a családalapítás előtt állóknak és a családban élőknek.

Az ösvényt díszalmafák szegélyezik, amelyek önmagukban is az esküvő szimbolikáját hordozzák:
  • tavasszal fehér virágokba borulnak, mint a menyasszony hófehér ruhája,
  • őszre a fák bepirosodnak, ahogyan éjfél tájban a menyasszonyok menyecskeruhába öltöznek át.
  • a díszalmafa bő termése pedig szimbolizálja mindazt a bőséget (gyermekáldás, anyagi és lelki gazdagság), amit az esküvőkön mindannyian kívánunk az ifjú párnak.

Rejtelmek ösvénye – Látványterv, ősz

17 évre visszavetítve közülük ma még többen élnek Magyarországon, azonban sokakat elszólított a karrier külföldre. Ők Kanadából, New Yorkból, Londonból “küldenek fát”. Lesz, aki épp a zalaegerszegi vagy váci szülőszobáról küld igazolást a távollétükről, nekik majd együtt drukkolunk. Tehát valaki jelenlétével, valaki pénzzel járul hozzá a közösségi projekt sikeréhez.

Gyakorló szülőkként, férjként/feleségként megállapíthatjuk, hogy a házasság rejtelmekkel tűzdelt társas kapcsolat. Hiába járunk valakivel évekig, akár összebútorozva is, a hosszas együttélés során ismerjük meg igazán mélyen egymást és saját magunkat (ha van hozzá elég merszünk).

Családjainkból is hozunk magunkkal megbújó rejtelmeket, amelyeket izgalmas vagy váratlan helyzetekben felfedünk, megmutatunk.

Az esküvőkön – vendégként, örömszülőként, esketőként, szolgáltatóként – mindannyian azt kívánjuk, hogy egymás számára könnyűvé tudják tenni a párok ezt a “nehéz hűséget”, humorral, könnyedséggel, megértő kommunikációval, hittel, bizalommal, gyöngédséggel.
   
 
[ 740 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x