Aludj el, drágám, és megmondom, milyen vagy!
Címlap / Psziché / Aludj el, drágám, és megmondom, milyen vagy!

Aludj el, drágám, és megmondom, milyen vagy!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-19

Rengeteg kutatás témája már évtizedek óta az alvás, álmodás. Nemcsak az álmok keletkezése és jelentése foglalkoztatja a kutatókat, hanem újabban az alvási testhelyzetek is. Abból, hogy valaki hogyan alszik, megtudhatunk néhány rejtett és kevésbé rejtett személyiségjegyet.  

Alvás alatt nem tudjuk kontrollálni, ellenőrizni önmagunkat, így tudattalanul is feltárjuk rejtett vonásainkat az értő szemek előtt. Ugyanis az alvási pozíciók visszatükrözik néhány belső tulajdonságunkat.

A kutatók úgy vélik, hogy akik az életben kifele fordulók, azok álmukban is olyan testtartást vesznek föl, amely inkább befogadó; míg befelé forduló társainkat magzati pózban láthatjuk alvás közben. Akik nagyon érzelmesek, azok álmukban védekező pózt vesznek fel; akik viszont inkább az eszükre hallgatnak, azok önmutogató testhelyzetet „választanak”.

Néhány alvási jelenség

A kifelé forduló emberek a hátukon fekszenek, lábaik lazán összehúzva, karjaik fejmagasságban széttárva helyezkednek el (ún. macskapóz). Ez az ellazult testtartás olyan emberről árulkodik, aki kedves, barátkozó, kissé hízelgő egyéniség. Azokra, akik ebben a befogadó helyzetben alszanak, még az is jellemző, hogy kerülik a konfliktusokat, finom, ám mégis magabiztos emberek. Nem félnek a fenyegetettségtől, biztonságérzetüknek köszönhetően mindig uralják a helyzetet.

A magzat

Magzati pózban alvó társaink valamelyik oldalukon fekszenek, lábukat felhúzzák, karjukat arcuk elé helyezik. Személyiségükre a szelídség, kedvesség, félénkség jellemző, akik másoktól menedéket, támaszt, segítséget igényelnek.

A strucc

Vannak ún. struccpózban alvó emberek is, akik úgy alszanak, mint egy gombóc, teljesen a takaróba temetkezve. Ők azok, akik kifejezetten félnek az agressziótól, és mindig aggódnak, szoronganak valami miatt. Sajnos gondjaik elől gyakran betegségekbe is hajlamosak menekülni, és az életben inkább a „struccpolitikát” folytatják.

A védekező

A tipikus védekező alvópózt preferáló társaink a hasukon alszanak, karjaikat arcuk elé helyezik, lábukat hasuk alá hízzák, mintha futni készülnének. Ők félnek a támadásoktól, de az életben mindig küzdelemre kényszerülnek. Ezek az emberek nehezen viselik az élettől kapott pofonokat, és szeretnek elbújni a problémák elől.

Az önmutogató

Vannak olyan emberek, akik önmutogató pózban alszanak, vagyis lábukat szétterpesztik, karjukat magasan széttárják és a hátukon fekszenek. Ők olyan személyiségek, akik kifejezetten versengésre születtek, természetük kissé kihívó. Képesek biztonságot nyújtani, bár maguk is arra vágynak. Szeretik szabadságukat megőrizni!

Ha még nem ismered jól társadat, akkor érdemes egyszer-egyszer fennmaradni éjszaka, hogy megleshesd személyiségének rejtett vonásait, vagy kicsit elgondolkodnod saját alvási szokásaidon.

Kép: Crepessuzette / Pixabay
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 8815 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x