Tudatprogramozó vagy? Alkotsz vagy le-teremted magad?
Címlap / Psziché / Tudatprogramozó vagy? Alkotsz vagy le-teremted magad?

Tudatprogramozó vagy? Alkotsz vagy le-teremted magad?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A mentális rohanás korában, amikor kicsit mindannyian értelem-robotok vagyunk, az alábbi fogalmak végtelen puffogtatásába futhatunk: öntudatos nő, öntudatos férfi - tudatosan élj! Valóban kell ez nekünk? Feltetted már a kérdést: Uram, ki teremt?  

A vallások, hitrendszerek és teológiai cseppekkel átitatott filozófiák már rég felfedezték ebben az erős öntudatosságban a hibát, azonban nagyon kevés az olyan hívő, gyakorlott útkereső, aki a tanításokat a megfelelő mértékig ismerve, észreveszi, hogy az ezotéria kulcsszavai és a New Age remekei bizony mérlegelendők alkalmazásuk előtt, mivel olykor magunk alatt vágjuk vele a fát.

Vajon miért van az, hogy ezek a modern szellemi vezetők megteremtésről prédikálnak míg a vallási vezetők az alázatra próbálnak rámutatni - és ezen álláspontjukon évezredek óta nem változtatnak -, megtanítani és továbbra is hangsúlyozzák: nem feltétlenül tudod, mi a jó neked, szóval mit okoskodsz?

Természetesen a megoldás itt is az aranyközépútban keresendő, mint majdnem minden szellemi irányzatban. A tudatos teremtés egy fantasztikus kincs, az elme ajándéka, gondolataink tisztaságával érhető el és egyértelmű irányokat szab. Hogyha éveken keresztül fókuszálunk egy tóparti házra, így vagy úgy, de megkapjuk - már az is jelzi a rendszer hibáját, hogy gyakran a mellékkörülményeket nem gondoljuk végig, és akartuk-akartuk, de nem így, érzésbe futhatunk lelkünkben, mikor kiderül a városi házunkat el kell adjuk és csak a tóparti nyaralónk marad meg! -, éppen így ha éveken át táplálunk energiát félelemmel teli gondolatainkba, biztosan elérkezik hozzánk a baj. A teremtés ezen formája még tiszta, egyértelmű, és eredményes. Ennek azonban túlburjánzó verziója az, amikor már alapból egy programnyelvként állunk hozzá környezetünkhöz, és html-kódokban látjuk párkapcsolatainkat. Miért hátrányos ez önmagunkra nézve?

A túlzott mértékű beleszólni akaráson a legtöbb vallási követő csak megbotránkozna, a zen-buddhisták azonban - legyünk őszinték - visítva röhögnének!

Az ember négy alapvető hibát mondhat magáénak, ezek közül az egyik, hogy tökéletlenek érzékei, csalóka így befogadásuk, észlelésük  becsapható, és így ismereteik a világról is egyén-specifikusak. Gyakran az ember nem tudja igazán, hogy mire is van szüksége, ugyanis túlságosan a vágyak, igények, múltja töredékei, emlékei, vagy épp saját Egójának imádata alatt áll: én szép vagyok, jó vagyok, és okos. Sőt, ez ritka!

 

A túlzott mértékű programozással egyetlen kártékony hatást érhetünk el, folyamatosan irányítgatjuk magunkat, sorsunkat, és a sok teremtéssel leteremtjük magunkat. Az évszakok szép sorban követik egymást - az emberi mértéktelen környezetszennyezésig ezek forgása ráadásul békés és állandó volt. Az állatok és növények rendre élik életüket, a személyes elképzelés szerint Isten, a személytelen szerint valami felsőbb erő, akarat, Sors, vagy éppen egy gigantikus mátrix-fraktál rendezi életünket. Egy bizonyos van szervező erő, fizikai-biológiai, lelki, szellemi szinten.

Te pedig folyton beleszólsz! Ezzel nem is lenne semmi baj, de 15 esztendősen vélhetőleg másik leányt szerettél, mint 35 évesen, 20 évesen még az apaságtól rettegtél, ma már attól rettegsz, hogy gyermekednek baja esik. Változunk, alakulunk, és közben folyamatosan, akarunk, és teremtgetünk.

Ne add ki kezedből a szálakat! Ha beteg vagy, haragos, fáj valami, vagy elfáradtál, változtass és teremtsd meg gondolataiddal a jobb életet, de engedd meg a Felettesnek, a szervező erőknek, hogy irányítsa életedet, és kicsit - ha rossznak tűnő dolgokon át is - de arra tereljen, amerre igazán haladnod kell, amit kiérdemeltél. Hibáidból kifolyólag ugyanis gyakran patthelyzetbe sodorod magad, és a szoros ütembe, amely olyan, mint egy túlfirkált határidő napló bizony alig fér bele a jótékony, elfogadó, de mégis tisztábban látó szervezőerők segítő munkája. Így azután a folytonos teremtgetéseddel jól leteremted magad!

Találd meg a középutat! Ha képtelen vagy erre, inkább válaszd a zen ősi bevált módszerét, tekints életedre madártávlatból, helyezkedj kívül a kaotikus helyzeten és ne akarj folyton résztvenni Benne.

 
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3003 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x