Pszichológiai teszt az Interneten – csak Neked!
Címlap / Psziché / Pszichológiai teszt az Interneten – csak Neked!

Pszichológiai teszt az Interneten – csak Neked!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-13

A legnagyobb szabású, globális, az egész országra kiterjedő pszichológia felmérése indult el hazánkban a világhálón. Miért éppen az Interneten?  

Ez a közeg, ez a mindenhová, intim szférát meghagyva bekígyózó kis szál az, amely a legtökéletesebben képes az embereket az egységhez, a közeghez így a közeget vizsgáló kíváncsi pszichológusokhoz is közel vinni.

A projekt tervezői és vezetői, prof. dr. Bagdy Emőke, prof. dr. Vargha András, dr. Vass Zoltán és dr. Sváb Péter, aki az informatikai vonalért felelős. Az oldal fantasztikus célkitűzés, azonban sajnos még a tanulópénzt fizeti, mondhatjuk, gyerekcipőben jár.

Tesztek szövegben, rajzban
A szakmai pszichológiai rész rendkívüli, a tesztek nem csupán szövegesek, hanem átfogó önismereti módszerek, rajz, firka, színteszt egyaránt fellelhető az önismereti csomagban. A tesztek különlegessége, hogy a felhasználó nem kiszolgálja a professzorok kutatásait, hanem valóban részt vesz, a kitöltők ugyanis részletes szöveges elemzést kapnak a tesztek alapján jellemzőikről, az elemzés mellett pedig tanácsokat, továbbgondolni valókat, meditatív jellegű javallatokat kapnak az élet minden területére vonatkozóan, amellyel az egyén gazdagabb és több lehet megfogadva azokat.

Ez az építő szimbiotikus együttműködés valóban az ország legnagyobb méretű pszichológia tesztjévé teszi. Közösség építése is lehetséges, hiszen bizonyos tesztek együtt, párosan végezhetők, így a szociális kapcsolatokra is ablakot nyit, és a kommunikáción át a társas viselkedést fejleszti.

HarmoNet tipp: Vizuális IQ teszt>>>

Az oldalban persze több kihívás is van.
Az első máris maga neve, aminek kibetűzése komoly koncentrációt igényel a többszörös „y” illetve „x” használatával, de a kezdeti koncentrációs meditáció vélhetőleg segíti is az elmélyülést. Azután beléphetünk az oldalra - természetesen regisztrációt használva - és felfedezhetjük, hogy egy közösség rejlik a lapok mögött, de ez csak bizonyos tesztek kitöltése után válik egyértelművé, láthatóvá. Az oldalon fórumot találunk, ami segíti a használatot és az oldallal való boldogulást, ahogy ezt a célt szolgálja az oldaltérkép is. A tesztek egy része után már látható egy pszichológiai térkép, egy globális útmutató az ország hangulati grafikonja, ami egy különlegesség.

Mennyire vagyunk depressziósak?
A kutatók, professzorok, elsősorban ugyanis arra keresik a választ, depressziósak-e a magyarok, ha igen milyen módon, milyen hatásoktól élik meg ezeket a mélységeket, s ha nem, akkor leginkább mi áll reájuk. Ez a vállalkozás rendkívüli, hiszen végre láthatjuk embertársaink, lelkületét, megismerhetjük az országban uralkodó hangulatot, amellyel valójában egy közösségérzés azonosságot élhetünk át. Ez be is emel, szocializál, vagyis magány és megfeszítettség, kirekesztettség, a problémámmal egyedül vagyok érzést csökkenti, mérsékli.

A felmérés egyik nehézsége, azonban éppen ez, hogy a mindenkit megnyugtató, személytelen világkábelen át érhető el, hiszen nagyon sok embernek nincs Internete. Éppen azoknak a családoknak, akiknek nem telik rá, akik olyan életkörülmények között élnek, hogy csupán létfenntartáshoz jutnak. Ide tartozik az is, hogy az igazán kimerült, az életet szögletesen, terheivel együtt szemlélők, vélhetőleg nem szánnak időt egy ilyen tesztre semmi kedvük egy ilyen játékban részt venni.

Az viszont bizonyos, hogy akik a tesztet kitöltik, arról információt kap a társaság, vagyis pontos adatokhoz jutunk azt illetőleg, hogy a véleményt nyilvánító milyen érdeklődésű, mivel foglakozik, milyen helyzetben van, tehát függvény jellegű állításokat tehetnek a felmérők, hogy az Internettel, állással, és bizonyos életkorral rendelkezők lelkiállapota általánosan ilyen, vagy olyan.

A felnőtt rajzok jellemzői>>>

A web utolsó nehézségi pontja a technikai háttér.
Még kialakulatlan, a szerver nem bírja vagy a mögötte álló szoftver tökéletlen, ugyanis grafikus, rajzos teszteknél a számítógép gyakran lefagy, nehezen tölthető. Félbe kell hagyni, újra kell kezdeni, ettől pedig, még a lelkes felhasználók kedve is elmegy, a depressziósabb életuntabb emberek pedig, minden bizonnyal hamarabb fognak ráunni erre is és a kis piros X-re kattintani a jobb felső sarokban.

Az egér egyébként sem a legtökéletesebb rajzolási eszköz, hiszen gyakran megbicsaklik, megugrik a programban így az ívesnek szánt formák könnyen válnak szálkássá a mozdulattól függetlenül ami egy firka kielemzésénél az alapvető kérdés, a vonalvezetés elbírálása itt a legfontosabb. Természetesen, azért aki türelmes, törölheti és javíthatja képeit. Így aki a tesztnek valóban nekiül, legyen türelmes és kitartó, nagyon sok hasznos információhoz és elemzéshez juthat, de ehhez pontos válaszokat kell megadnia magáról, így türelmetlenül ne üljünk neki a tesztek kitöltésének.

Fodor Kata

www.psychogalaxy.hu

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 15322 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x