Az önzetlen szeretet felszabadít!
Címlap / Psziché / Az önzetlen szeretet felszabadít!

Az önzetlen szeretet felszabadít!

Forrás: HarmoNet
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-01

Az igazi változás bennünk kell, hogy megtörténjen! A szeretet az egyetlen gyógyír a világ sebeinek begyógyítására. Ha majd képesek leszünk együtt dolgozni a földön, mint egy nagy család, akkor költözik ismét béke és boldogság a földre. 

Amma - Mata Amritanandamayi Devi -, az Ölelő Szent küldetése és tanításai
Amma üzenete a világnak Amma élete maga. Más szavakkal, Amma soha nem tanít semmi olyat, amit Ő maga ne gyakorolna. Az év szinte minden napján, a nap minden percében melegen megölel több ezer embert, letörli könnyeiket, utat mutat és megnyugvást nyújt számukra.

Amma saját életén keresztül példázza: az önzetlen szolgálat megvalósítható!

„Az önfeláldozó szeretet és odaadás szépsége és bája nem tűnhet el a föld színéről. A világnak tudnia kell, hogy létezik odaadó szolgálat, hogy létezik olyan élet, amelyben a szeretet és az emberiség segítése a legfontosabb. A meditáció és a szentírások tanulmányozása olyanok, mint az érem két oldala. Az önzetlen szolgálat a véset azon az érmén és ez ad neki valódi értéket. A könyörületesség és áldozatkészségünk érdekében tett lépéseink vezetnek minket a mélyebb igazságokhoz. Az önzetlen cselekedeteken keresztül tudjuk megsemmisíteni az egót és eltemetni az önérdeket. Az önzetlen cselekedetek vezetnek az igazi szabadsághoz.”


Amma rámutat, hogy az élet valódi értelme az, hogy megértsük kik is vagyunk valójában.

„Saját magunk megértésével leszünk teljessé. Az élet így válik tökéletessé.”

Ám e cél elérése érdekében nem lehet mindenkinek ugyanazt az utat és spirituális gyakorlatot tanácsolni.

„Miként a doktor különböző adagokat vagy akár különböző gyógymódokat javasol a páciensének ugyanarra a betegségre állapotuknak megfelelően, úgy a Spirituális Vezető is különféle módszereket javasol ugyanazon cél elérése érdekében. A spiritualitás az élet gyakorlati tudománya. Azon kívül, hogy az önmegvalósításhoz, mint végső célhoz vezet, megtanít minket a világra, az élet megértésére, és arra, hogyan éljünk a lehető legteljesebb életet.”

Mindamellett, azt tanítja, hogy a legtöbb ember számára az önzetlen szolgálat és odaadás az ehhez vezető legbiztosabb és leghatékonyabb út. Saját életének példáján keresztül, arra bíztatja „gyermekeit”, hogy az önmegvalósítást a szegények és rászorultak megsegítésével érjék el.

Dr. A.P.J ABDUL KALAM India Miniszterelnöke azt mondja:
“Valahányszor Amritapuriba látogatok Ammához, mindig valami különlegesség vár. Mi is ez a különlegesség?
Nem más, mint önzetlenül adni! Mindig adni és adni! Viszonzásképpen Amritapuriban örömöt és áldást kap cserébe az ember. Az üzenet számunkra, akik ennek tanúi vagyunk az: ha önzetlenül adunk tiszta boldogságot kapunk cserébe.”

HarmoNet tipp: Akiket az Úr sohasem felejt el>>>

"Amma csak egy ajándék a világ számára, és mindenki számára elérhető akar lenni."
Ez a cél lebeg valamennyi intézkedésének középpontjában is. Számlálhatatlan jótékonysági tevékenység fűződik nevéhez, amellyel felhívta magára több világméretű szervezet figyelmét. Otthonokat, kórházakat, iskolákat építtet, élelmiszert juttat el a rászorulóknak, szakmai továbbképzéseket tart, munkahelyteremtő programokat indít, árvaházakat, öregek otthonát, hajléktalan konyhákat üzemeltet.


Napjainkban Amma beszédet mondott már a Világvallások Parlamentjében Chicagóban, az ENSZ-ben New-Yorkban, az ENSZ által szervezett Női Vallási és Spirituális Vezetők Világbéke Konferenciáján Genovában. Ezeken a találkozókon felhívta a figyelmet korunk szociális problémáira és azok megoldására.

„Az igazi változás bennünk kell, hogy megtörténjen! A szeretet az egyetlen gyógyír a világ sebeinek begyógyítására.
Ha majd képesek leszünk együtt dolgozni a földön, mint egy nagy család, akkor költözik ismét béke és boldogság a földre.”


A legnagyobb változás és csoda az Ammához látogatókkal a szívükben történik - a gyengéd szeretet, együttérzés és önzetlenség fokozatos ébredése és a mindannyiunkban rejlő Isteni megtapasztalása.

“ Mindaddig, amíg elég erő van a karjaimban ahhoz, hogy kinyújtsam azok felé, akik hozzám jönnek, Amma folytatni fogja az ölelést! Szeretettel magamhoz ölelni az embereket, vigasztalni őket, felszárítani a könnyeiket mindaddig, amíg az életem lángja ki nem alszik, - ez Amma vágya.”

Ha a jövőben szívesen fogadnád Amma gyógyító és transzformáló ölelését, gyere el Amma tanítványának, Brahmachari Shubamritának budapesti programjára.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6558 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x