HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-10-14
Címlap / Psziché / Mint Krisztus a Vargát, úgy hagyott ott… Magány a köbön - Épülj fel!

Mint Krisztus a Vargát, úgy hagyott ott… Magány a köbön - Épülj fel!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-10-14

Elhagyott, s nem meghatott. Ő volt az első és az utolsó... Gondolod és újra ugyanabba a pocsolyába lépsz. Zuhanj össze, hogy felépülhess. Igaz történet, kis mese, és megértés nagy tanulságul. 

 

Vallomás
Majd szétvet a düh.
Szerettem valakit, aki 1 évvel ezelőtt olyan útra lépett, amivel én nem tudtam egyet érteni, s amivel mind a maga, mind pedig a körülötte lévők életét is veszélyessé tette.
Ő volt az első férfi az életemben, akit valamilyen más minőségű szerelemmel szerettem, mint az addigiakat. Ő volt az első férfi, akinek mindent meg tudtam bocsátani; a notórius késéseit, a láncdohányzását, a bajait, betegségeit, mindent. Gondoltam, hogy ez lehet a feltétel nélküli szeretet. És így is volt. Egészen addig a pontig, amíg ő rá nem lépett arra a lejtőre, amin én már csak a saját életem veszélyeztetésével tudtam volna követni, ha egyáltalán akartam volna, és ha egyáltalán kellett volna.

Félreálltam, de imádkoztam érte. Ám az ima sem segít annak, aki önmagán nem tud, vagy nem is akar segíteni. Ő elindult lefelé, miközben azt hazudta magának, hogy felfelé indul, és ezért mindenkibe, aki az útjába tévedt, még belerúgott egy jó nagyot, egy utolsót. Azt mondták nekem, hogy ne akarjam megmenteni! Nincs értelme! Úgy éreztem, mintha egy ablakban állna a gyerekem, vagy valaki, akit nagyon szeretek, és azt mondaná nekem, hogy ő bizony most kiugrik, mert az öngyilkosság eme formáját jött megtapasztalni ebbe az életébe. Ajánlja, hogy én is ugorjak vele, ha szeretem, vagy legalább nézzem, ha nem merem.


Te mit tennél ilyen helyzetben?
Én egy darabig ellenálltam, aztán kértem szépen, aztán csúnyán, aztán ordítva, aztán sírva, aztán halkan, aztán mindenkinek kikiabálva, aztán arrébb léptem. Tessék, ha ezt akarod, hát tedd meg!
És most valami történhetett. Mert már hetek óta nem jön válasz a megkereséseimre, nem tudok róla semmit. Egy barátjával futottam össze a hét végén, aki azt mondta, nincs jól, meg hogy elköltözött onnan, ahol lakott. Engem elfelejtett értesíteni erről.

Igaz, hogy közben volt egy fél éves hallgatásunk, de azért azt hittem, hogy mindezek ellenére még ő is szeret engem. Mi a csuda az a szeretet? Hogy múlhat el? Hol volt, ha most nincs sehol sem? Vagy ő nincs már sehol sem? A barátnője azt írja, nincs nagy baj, de hogy mégis mi van, azt nem írja. Visszatartja az információt az irántam érzett ellenszenv (féltékenység szerintem) miatt. Őrjöngeni tudnék. Miért nem tudhatom meg valakiről, hogy mi van vele, amíg még itt van köztünk, amíg még mind a ketten élünk?

HarmoNet tipp:
Egy párkapcsolatba két embernek van beleszólása! - Szabad-e a szerelem? >>

Szétfeszít belül
Egy olyan előzménnyel, mint az enyém, ez számomra kibírhatatlan őrület.
Amikor az első szerelmem meghalt, tudtam, hogy többé nem beszélhetek, nem találkozhatom vele. Tudtam, hogy valami végérvényesen lezárult, s hogy nem mondhatom el már neki, azt, amit akartam volna. Így hát leveleket kezdtem írni egy halotthoz.
Talán akkor kezdtem a mélyebb érzésekből táplálkozó írásaimat, és főleg a levélírást valakihez, aki már nem is hallja, hogy mit mondok. Magamhoz leginkább.


Másképp szeretni
Úristen! Hány száz levelet írtam már az elmúlt évtizedekben férfiaknak főleg, akik nem értettek meg, de akik még éltek. És most itt van ő, akit másképp tudtam szeretni, és ezáltal az én benső emelkedésem próbaköve is volt egyben. Még él valahol biztosan, hiszen nem azt írta a barátnője, hogy meghalt. Még él, de elszakították tőlem, vagy ő maga szakította el magát tőlem. Már megint ez a szakítás, ez a kirekesztés, ez az elzárás örök köre. Sikítok, üvöltök, hogy még élek és ő is, szeretném megfogni legalább a kezét, és ülni mellette órákon át, csak úgy. Ráhangolódni a légzésére és eggyé válni vele a szenvedésében vagy az örömében, ha éppen azt akarja. De nem tudok róla semmit, azt sem, hogy hol van. Nem engednek oda hozzá, vagy ő sem akarja ezt. Ezt sem tudom.

HarmoNet tipp:
Mi a szerelem? - Látni, ami nincs, de még lehet köztetek!

Befelé és felfelé mindig van út, - mondta egy spirituális tanítómester nő nekem egyszer. Akkor éppen nagyon ki voltam borulva attól, hogy nem értenek meg az emberek, hogy sokszor meg sem hallanak, és másnak képzelnek, mint aki valójában vagyok, hogy semmit sem tudnak rólam, de nem is akarnak tudni…

Ám amíg élünk, addig kell hogy legyen átjárható és átlátható út egymás között is a fizikai valóságban, különben meg mi a fenének élnénk itt a földön?
Van, aki már nem él. Laci már halott. Több min 4 évtizede nincs az élők sorában.
De mi még itt vagyunk…

Bors Mari Mira

 
 
[ 5551 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x