Virágosok napja, vagy Szerelemcsütörtök?
Címlap / Psziché / Virágosok napja, vagy Szerelemcsütörtök?

Virágosok napja, vagy Szerelemcsütörtök?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Amikor a Valentin napra készültünk, néhányan úgy gondolták, hogy ezt az ünnepet egyszerűen törölni kellene az ünnepek sorából. Nyugatmajmolásnak és virágosok napjának nevezték, nyíltan kikeltek a szerelmesek napja ellen. A lányok - vagyis a romantikusabb lelkek - mégis úgy vélték, hogy szerelemre szükség van, és legyen egy olyan nap, amikor a szerelemre figyelünk. Így lett tehát idén is Valentinunk! Fogadjátok szeretettel összeállításunkat, és minden HarmoNet olvasónak szerelmet, boldogságot és napfényes, tavaszi romantikát kívánok!  

Amikor a Valentin napra készültünk, néhányan úgy gondolták, hogy ezt az ünnepet egyszerűen törölni kellene az ünnepek sorából. Nyugatmajmolásnak és virágosok napjának nevezték, nyíltan kikeltek a szerelmesek napja ellen. A lányok – vagyis a romantikusabb lelkek – mégis úgy vélték, hogy szerelemre szükség van, és legyen egy olyan nap, amikor a szerelemre figyelünk. Így lett tehát idén is Valentinunk! Fogadjátok szeretettel összeállításunkat, és minden HarmoNet olvasónak szerelmet, boldogságot és napfényes, tavaszi romantikát kívánok!

Szerelemcsütörtök
Érdekes, hogy a magyar hagyományban a szerelem a csütörtöki nappal van szoros kapcsolatban és az idei esztendőben éppen csütörtökre esik a Szerelmesek napja. Valentin napján a szerelmesek virágot adnak egymásnak, színes képeslapokat küldenek és minden létező módon kimutatják szerelmüket, titkos imádottjuk, vagy régóta szeretett „oldalbordájuk” iránt.

A szerelem jelképei - ajándéktippek
A szerelemhez a szív jelképe kötődik legszorosabban. Szív alakú léggömb, szív alakú képeslap, vagy más szimbolikus ajándék, például kispárna dukál a kedvesnek. A páros kabala babák szintén kedves ajándékok, az összetartozást fejezik ki. Évek óta őrzöm Nagy Szerelmem ajándékát, egy porcelán libapárt. A csokoládé a szerelem édességét jelképezi, ezért a szív alakú dobozba csomagolt édességek is igen kelendőek ezen a napon. A virág a szerelem örök jelképe, ezért a férfiak legtöbbje a virág mellett dönt. Talán ezért is tartják a virágosok ünnepének a Valentin napot?

Ámor a szerelem nyilas Istene
Ámor Afrodité fia. Vak istenség, aki nyilait a „vak véletlen” szerint lövi ki, és ezzel zavarodottságot okoz az emberek szívében. Ámor vajon tényleg olyan vak? Egyes hagyományokban pávatollas szárnyakkal ábrázolják, utalva arra, hogy bár valódi szeme be van kötve, de a szárnyain látó pávaszemek a világ minden pontjára odalátnak.

HarmoNet



Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2445 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x