Nagymamám utolsó kívánsága
hirdetés
Címlap / Psziché / Nagymamám utolsó kívánsága

Nagymamám utolsó kívánsága

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-19

Nagymamám - 12 éves lehettem - odahívott a szekrényéhez. Kisunokám, nézd, ez az a ruha, amiben szeretném, ha eltemetnétek. De nagyi, ne beszélj még ilyenekről, hol van az még, ugyan! - hárítottam el a kérést. Egy pillantást sem vetettem a kiszemelt ruhára. 


Rendezvénynaptár
Nagymamám – 12 éves lehettem – odahívott a szekrényéhez. Kisunokám, nézd, ez az a ruha, amiben szeretném, ha eltemetnétek. De nagyi, ne beszélj még ilyenekről, hol van az még, ugyan! – hárítottam el a kérést. Egy pillantást sem vetettem a kiszemelt ruhára.

Nagymamám nem volt különösebben beteg, rövidesen mégis meghalt: ment az utcán, hirtelen összeesett, megállt a szíve. A család megrendülten gyülekezett nagyanyám kis konyhájában. Apám megszólalt, nagy zavarban volt: Mondott nekem valamit a mama, mutatta a szekrényben a ruháját, amiben szeretné, ha eltemetnénk. Sajnos, nem figyeltem, azt mondtam, ugyan már, hol van az még. Most nem tudom, melyik lehetett az…

Ekkor megszólalt anyám: Mami engem is odahívott a szekrényhez. Mutatta volna a ruhát, de én leintettem, ugyan, hová gondol, hol van az még.

Bátyám következett: Nagyi megmutatta nekem is a ruhát, de rá se néztem, mondtam, ne viccelj, nagyi, száz évig fogsz élni!

Tanácstalanul tártam szét a kezem én is: Én pont így jártam, engem is odavitt a szekrényhez, de nem emlékszem, fogalmam sincs, mit mutatott.

Megszégyenülve hallgattunk.

A szomszédasszony húzott ki bennünket a bajból. Nagyanyám ugyanis nem adta fel, szívósan kereste azt az embert, aki figyel rá, és a szomszéd személyében meg is találta. Erzsi néni elővette nagyanyám legkedvesebb ruháját, meglepetten meredtünk rá, ugyanis nem fekete volt, hanem barna. Hittük is, nem is, de mit volt mit tenni, nagyanyám a ravatalán szokatlan öltözetben, kedvenc barna ruhájában feküdt, s csak remélni tudtuk, hogy mosolyba hajló derűs arckifejezése az elégedettségét tükrözi: minden nehézség ellenére elérte, amit oly nagyon akart.

Singer Magdolna 
 
[ 651 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x