Honnan tudod, hogy boldog vagy?
Címlap / Psziché / Honnan tudod, hogy boldog vagy?

Honnan tudod, hogy boldog vagy?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-22

Sokan a boldogságot tűzik ki célul maguk elé. Ezzel két gond is akad. Az első: a boldogság valaminek a következménye, célként nem működik. A második: ha magad elé tűzöd (mint a répát a szamár elé), sosem éred el. Vagy itt és most vagy boldog, vagy csak a vágy él benned.  

De honnan is tudhatod, hogy boldog vagy-e?
Ó, ez egyszerű! - mondod. Ha jól érzem magam, az vagyok, ha nem, akkor nem.
Ez igaz is, meg nem is. Igaz, mert ha jól vagy, akkor nem gondolkozol azon, hogy vajon boldog vagy-e, hanem éppen örülsz annak, ami van. Ez tényleg egy boldog állapot. Csak általában nem tudatosul.

Ugyanakkor nem igaz, mert akkor is lehetsz boldog, amikor épp nem érzed jól magad. Na ez már furán hangzik és bevallom, elég összetett dolog is, legalábbis írni nehéz róla. Megélni egy fokkal könnyebbnek tűnik. Bár direkt megcsinálni nem lehet ezt sem.
Egyetlen dologgal juthatunk közelebb a tudatos itt és most állapothoz, önmagunk megfigyelésével, önismerettel. Plusz: egy mély, lassú légzéssel.A kérdés, amit mindenki feltesz egyszer

Az önismereti útnak sok csapása létezik, mindegy, melyiken indulsz el, csak indulj. Az irány sem fontos igazán, hisz “minden út Rómába vezet”, vagyis Hozzád.
Egyszer, útkeresésem nagyon kezdeti szakaszában megkérdeztem egy nálam bölcsebb embert, hogy szerinte vajon jó úton járok-e. Azt válaszolta: ha már ezt a kérdést felteszed, akkor már jó úton jársz.

Figyeld magad kívülről
Ha éppen nagyon rosszul érzed magad, vagy éppen nagyon jól, mindkét esetben érdemes egy lépést tenni hátra és megfigyelni az érzelmet magát. Mert a boldogság is egy érzelem, nem egy tudatállapot.

Egy gyakorlat
Írd le egy papírra az összes általad ismert érzelmet. Elég sok lesz... Gondolkozz el egy kicsit azon, hogy ezek mind csak érzelmek és nem Te vagy. Majd hagyd el a gondolkozást és csak lélegezz, vegyél pár mély levegőt. Az igazi Te ott van a légzések közötti Csendben...

Lefordítottam Neale Donald Walsch: Lélegezz c. írását. Gyönyörűen megfogalmazta:

“Lélegezz.
Lélegezz hosszan és mélyen. Lélegezz lassan és lágyan.
Lélegezd be a finom, édes semmiségét az életnek,
telve energiával, telve szeretettel.
Isten szeretete az, amit belélegzel.
Lélegezz mélyen és érezheted.
Lélegezz nagyon, nagyon mélyen és ez a szeretet sírvafakaszt. Az örömtől.
Találkoztál az Isteneddel és az Istened bemutatott téged a lelkednek.”

 
 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 9806 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x