A spirituális józanság képlete: Énkép + Érzékelés =...
Címlap / Psziché / A spirituális józanság képlete: Énkép + Érzékelés = Valóság

Szabad Mihály

A spirituális józanság képlete: Énkép + Érzékelés = Valóság

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Sok tanult, jó képességű, csiszolt és erős intellektussal rendelkező emberrel beszélgettem az elmúlt időszakban szellemi kérdésekről. Legtöbben azt mondták igen, érdekelné őket az, hogy mi lehet a racionális elmén túl, hiszen majd mindenki átélt már olyan szituációt, amikor a "józan ész" kevés volt az események megoldásához, vagy feldolgozásához.  

Azonban visszatartotta őket az a sok – idézem -„zagyvaság”, amit az elmúlt évtizedekben a „spirituális” címkéhez kapcsolva láttak. S be kell vallanom, bizonyos értelemben nehéz lenne vitatkozni velük. Ilyenkor a spirituális józanság fogalmát használtuk a beszélgetésben. Vajon mit jelent a kifejezés, s miben lehet hasznos számodra?

A spirituális józanság alatt annyit kell érteni, hogy nem utasítok el kapásból mindent, ami nem mérhető, bizonyítható és logikus, s nem fér bele az általam elfogadott világképbe. Azonban nem hiszek el mindent, amit valami határozott hangú, karizmatikus, magabiztos ember magyaráz. Különösen, ha meg van támogatva, valami könnyen elhihető, de kissé misztikus sztorival egy titkos, de azért jó áron mégis elérhető tanításról, amit persze egy különleges képességű – általában távoli - ember csatornázott le a ki tudja hányadik dimenzióból. A két véglet között érdemes megtalálni az egyensúlyt.


Az lehet a követendő alapelv, hogy nyitott vagyok, érdeklődő, de egyben szkeptikus is. Az adott dolognak, vagy jelenségnek a valóságát magam akarom felfedezni. Hiszen ameddig nincs valamiről közvetlen tapasztalom az addig csak egy feltételezés. S ha ezt elhiszem, akkor rosszul járok, mert a hitem vezet mellékvágányra. Ha kapásból elutasítom, akkor meg elvesztem a lehetőséget a tapasztalásra. Viszont a fenti hozzáállással megvizsgálva az adott kérdést csodálatos tanulási folyamatban lesz részem. Akár ilyen, vagy akár olyan eredményre jutok.

Talán már belátod, hogy a racionális elme bármilyen hasznos és hatékony is bizonyos helyzetekben, akár csapda is lehet. A fontosabb szituációkat megpróbálhatod – erős intellektussal akár sikerrel - kontrollálni, ám ha tudatos vagy fokozatosan rá fogsz ébredni, hogy ez túl sok erőfeszítéssel, küzdelemmel, akár lelki szenvedéssel jár. Ennek oka, hogy a racionális elme a valóságnak csupán egy piciny részét képes felfogni. Az intuitív elmeműködéssel viszont átláthatsz egy teljesebb képet, s ezzel új megoldások tárulnak eléd. Amikor erre rájössz, akkor hirtelen újra nyitott leszel a világra, s teljesen új összefüggésekre ébredsz rá.
 

Pedig valójában elég egyszerű dologra kell rájönnöd: miképpen függ össze az önmagadról alkotott tudatos és tudattalan kép az érzékeléseddel és valóságoddal. Hiszen az új tudomány és az ősi szellemi tanítások egyetértenek a következőben: ahogyan a világot érzékeled, az legtöbbször a felszín. Meg van szűrve a személyiség félelmeivel és vágyaival. Vagyis az énképed meghatározza mit fogsz észrevenni a világ végtelen információáradata közepette, s azok milyen érzéseket és tapasztalatokat fognak számodra létrehozni. Másképpen fogalmazva milyen minőségű Valóság lesz az énképed és érzékelésed eredménye. Fel fogod ismerni, hogy gyökeresen eltérő Valóságról számolhatnak be emberek ugyanolyan eseményt átélve.

 
 

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 7351 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x