Válassz! Én vagy a kutya?
Címlap / Psziché / Válassz! Én vagy a kutya?

Lukács Tünde

Válassz! Én vagy a kutya?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-31

Magyarországon rengeteg a háziállat. Kinek a kutya, kinek a macska jön be inkább, de a legtöbb ember vonzódik valamilyen kis kedvenchez. Főleg a Nők. Szelfik tömege mutatja a gazdit és kedvencét, és alatta a felirat: "szerelmem". Azt azonban kevesen tudják, hogy ilyenkor mit csinálnak valójában. Házikedvencüket a társ helyére állítják.  

 

A posztolók legtöbbje persze azt mondja, csak viccből írta ki a „kapcsolati státuszt”, azonban tudjuk azt, hogy minden viccnek van valóság alapja. Azért csinálunk belőle viccet.

A házikedvencekre sok dolgot vetíthetünk ki. Legtöbbször egyedülállóknál a társat képviseli. Hiszen van, aki hazavár, aki örül nekünk, akiről gondoskodhatunk, aki akkor is imád, ha nincs kedvünk semmihez és morcosak vagyunk. Sosem beszél vissza, mindig a miénk lehet az utolsó szó, ami ugye egy párkapcsolatban gyakran élet-halál kérdése :)

Ilyen esetekben, kedvencünk energetikailag elfoglalja a társ helyét, akinek így belépnie szinte lehetetlen. Ha valaki véletlenül mégis megjelenik, ő érezni fogja, hogy a kutya-macska elsőbbséget élvez, ami miatt rövid időn belül ki is lép a kapcsolatból. Egy Férfinak főleg nehéz elfogadni, hogy a hitvesi ágyon nem csak ketten osztoznak, míg Nők esetében ez a Férfinál még előnyt is jelenthet.

A kedvenc pótolhatja a gyermeket is, gyermektelen pároknál, vagy egyedülállóknál. Ilyenkor babusgatjuk, csacsogunk vele, ruhácskákba öltöztetjük, nem háziállatként, hanem gyermekként bánunk vele.


Legtöbbször azonban a háziállatra az elveszített ikrünket vetítjük ki. Ő pótolja azt a végtelenül meleg, puha, boldog összeolvadást, amit az ikerrel éreztünk abban a kis időben, míg együtt voltunk.

Egy esetben a hölgy azzal a panasszal érkezett, hogy már a negyedik kutyát vette meg, és mind a négy még egészen fiatal korában hirtelen elpusztult. Az első kettőt az autó ütötte el, a harmadik kiesett az emeletről, és a negyedik is hasonló módon végezte.

A családállítás azt mutatta, hogy minden alkalommal, amikor egy kutyát ilyen körülmények között elveszített, valójában azt a fájdalmat élte át, amit ikertestvére elveszítésekor. Mintegy emlékeztette magát a fájdalomra. Úgy fogalmazta meg, olyan érzés, mintha a szívét tépték volna ki. Ikervesztés esetén sokan számolnak be hasonló érzésről, akár ember, akár állat elveszítésekor. Ráadásul ilyenkor belép még a bűntudat érzése is, hogy ő tehet róla, mert valahogyan biztos megakadályozhatta volna.

Gyakran téma családállítás során a házikedvenc. Sokszor már csak az elvesztése után, amit a gazdi nem képes feldolgozni. Valójában ilyenkor még a régi veszteségélményt nem tudtuk feldolgozni, azért éljük át újra meg újra.

 
 
Mikor ezek a témák felszínre kerülnek, és oldjuk őket, akkor fel szokták tenni a kérdést, hogy jó, de most mi legyen a kutyával-macskával? Most már nem tarthatunk háziállatot, mert akkor nem találunk társat?

A válasz erre a kérdésre az, hogy nyugodtan tartsunk kedvencet, csak kezeljük őt a helyén. Vagyis a családban a kutya helyét foglalja el, és ne a társ, vagy a gyermek pozícióját. Ez a helyzet az állatra is terhet ró, hiszen ő nem tud megfelelni az elvárásainknak, sok esetben a kutya ilyenkor agresszívvá, más kutyákkal szemben támadóvá, vagy épp ellenkezőleg, túl félénkké válik. Esetleg magára hagyva rombolni vagy ugatni kezd, amit szeparációs szorongásnak szoktunk nevezni. Sok viselkedési zavar oka, hogy az állat valakit képvisel a gazdi számára.

Vizsgáljuk át viszonyunkat kedvencünkkel. Ha problémák adódnak, ebben is segít a családállítás.


 
 
[ 6967 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x