Gyerekkori sebek, traumák hatása jelenlegi életedre
Címlap / Psziché / Gyerekkori sebek, traumák hatása jelenlegi életedre

Nyiri Helga

Gyerekkori sebek, traumák hatása jelenlegi életedre

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A jelenlegi életünket alapvetően határozza meg a fogantatásunk körülménye, a 9 hónap, amit Anya pocakjában töltünk, és a születés folyamata. És vannak az előző életekből hozott tapasztalások is, melyek még kihathatnak a mostani életünkre. Minden, ami ezután jön, csak ismétlődés. Ami ez idő alatt történik, és mondjuk nem örömteli, az mind beíródik a tudatos és tudattalan működésünkbe. Persze az örömteli dolgok is ott vannak, de valamiért az elme jobban őrzi a negatív élményeket.  

Sokan kérdezik tőlem a konzultációk kapcsán, hogy lehet az, hogy ennyiszer kell a gyerekkori sebekhez visszakanyarodni?

Ha megkérdezek valakit, hogy hány igazán boldog, örömteli pillanata volt, akkor néhányat felsorol talán… Ha azt kérdezem, mikor érte trauma, szomorúság, akkor hatalmas szóáradat közepette véget nem érő felsorolásba kezd. Alapvetően így működünk.

Hogy is van ez?
Az alap program, hogy feladatok vannak, amelyeket meg kell oldani. Ezek a feladatok sokszor küzdelemmé válnak, és így lesz stabil az a hitrendszer, hogy küzdelem az élet. És számtalan hitrendszer, program fut ezzel együtt még. Ezeket tisztítjuk mindig a theta munka során.
Ehhez mindig hozzá tartozik az is, hogy hol élünk, milyen társadalmi szokások, elvárások vannak? Igen az is, hogy ez a nép milyen történelmet futott be eddig? Hiszen az ősi lenyomatok futnak bennünk is. Persze a DNS családi minták a legerősebbek.


Lehetőségek a fogantatásra vonatkozóan:
Tervezett gyermek vagy? Olyan neműnek vártak, aki lettél, vagy éppen ellenkező nemű gyermeket vártak? Milyen volt a szüleid kapcsolata? Szerelemben fogantál vagy kapcsolatmentő kis lélek lettél? Milyenek voltak a körülmények: egzisztenciálisan, lelkileg, egészségügyileg? Mik azok a genetikai kódok, melyeket örököltél tőlük: veszteség, boldogtalanság, megfelelési kényszer, depresszió, a jég hátán is megélsz, sosem sikerül semmi, kishitűség, stb… Egyedül indultál vagy többen voltatok? (10 terhességből 3-4 esetében nem egyedül érkezünk. Olvasmány ehhez a témához a Dráma az anyaméhben)

A 9 hónap alatt Anya mennyire volt nyugodt, boldog? Mennyire viselte meg a másállapot? Van-e családban gyermekvesztés? Abortusz, vetélés (spontán abortusz) volt-e Anyánál vagy a felmenők között? Az áldott állapot áldott volt vagy nehezen megélt teher? Ez idő alatt megvolt-e a biztonság érzése, a létezés örömének az érzése? Anya félelmei az anyaságtól hogy hatottak Rád? Hogy táplálkozott, és milyen életet élt Anya? Milyen volt a kapcsolatuk Apával ez idő alatt?

Sok erőszakos fogantatás is van például a felmenőknél. Gondoljunk a háborúkra, amikor az otthon maradt nőket érte erőszak. Ezek is futnak genetikailag. Anya hogy készült az anyaságra? Félt-e attól, hogy csak nehogy olyan legyen, mint…?
A születés beindulása hogy történt? Az orvosok szerint volt itt az idő, és mesterségesen indították be a születés folyamatát, vagy Te döntöttél úgy, hogy elindulsz?

Aki császármetszéssel születetett, attól a pillanattal úgy él, hogy mindig mindenben segítségre van szüksége, persze nem tudatos alapon. Koraszülöttek vagy későn szülöttek esetében az idő és a pontosság más értelmezésben van, mint, aki időben érkezett. Akartál már a világra jönni valóban? A köldökzsinór okozott- e problémát? A születés után milyen volt a találkozás a szüleiddel?

A mi időnkben rendszerint ott voltak a Nagymamák. Az enyém első mondata az volt: kitől van ez a ronda vörös kislány???? Ami egyébként komoly fájdalmakat okozott nekem, mert mindig azt éreztem, hogy ez nem az én családom, hogy kilógok a sorból, pedig az, 100%-ig. De én vörös lettem, és kicsit gyűrötten jöttem a világra. Már elmúltam 30 éves, amikor megszerettem magam ebben a színösszeállításban. Ma már imádom, és élvezem mindenestől, de 30 évig komoly dilemmában voltam… Főleg azért, mert az első reakció nem volt pozitív.



Szóval az első találkozás, az első szeretet- vagy nem-szeretetkapcsolat megvolt-e?
Tudod-e, milyen jóltápláltnak lenni? Vagyis Anya tudott-e egyből bőségesen táplálni Téged anyatejjel?
És Apa mit szólt Hozzád? Ha lány lettél, de fiút várt volna, vajon hogy érintett ez Téged?

Szóval ezért, és még sok-sok hasonló program, hitrendszer miatt dolgozunk sokat ezzel a komplett csomaggal. Mert minden, ami ezek után történt, csak ismétlődése azoknak a mintáknak, amik ott és akkor beíródtak, és futnak ma is. Ezek között vannak komoly sebek és traumák, melyek meggyógyítása nagyon fontos. Kulcskérdés a Te teljességedhez.
A thetában van egy anyaméh meditáció, ami ezeket a sebeket gyógyítja. Nagyon fontos lépés a gyógyulásban. És van, amikor nem elég egyszer megszületni újra… Van olyan, hogy közben dolgozunk folyamatosan és egyszer csak azt mutatja a Teremtő, hogy na most jöhet egy újjászületés.

Minden lépés előrevisz és gyógyít, amikor megvan a szándék belül, hogy akarom a változást. Vannak benne pillanatok, melyek mélyebbek vagy magasabbak, és vannak szinte észrevehetetlen pillanatok, melyekben ugyanúgy megtörténik a csoda.

Csak az a kérdés, hogy megengeded-e magadnak? Mennyire ijesztő számodra, ha meggyógyulsz, ha nem a betegséged miatt kerülsz a család fókuszába? Ha eltűnnek a gondok, mert van ilyen. Mi lenne, ha már nem kellene senkit hibáztatnod? Mi lenne, ha megértést találnál és békét?
El tudod-e fogadni, hogy örömmel éled és szeretettel az életed? Hogy nem fogsz aggódni? Hogy elmúlnak a félelmek? Hogy megtanulod értékelni magad, mert elfogadod azt, aki vagy?
Hogy megengeded magadnak, hogy abban a testben, amiben ide érkeztél, teljes legyen az életed a test, szellem és lélek egységében?

Az élet egy kalandokkal teli játék…  Érdemes játszani ebben a játékban, és nem szenvedni.
Te teremted a valóságodat, csak Te tudod megváltoztatni!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 21779 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x