Miért romlik el? Javítható?
Címlap / Psziché / Miért romlik el? Javítható?

dr. Valló Ágnes
dr. Szilágyi Zoltán

Miért romlik el? Javítható?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-31

Párkapcsolatunk az egyik legfontosabb dolog, amitől életminőségünk, boldogságunk függ. Ha nincs párunk, hiányoljuk, és ki több, ki kevesebb energiával próbál párt találni. Ha megtaláltuk, boldogok vagyunk. És azt hisszük: ha megtaláltuk az Igazit, akkor már örökre boldogok leszünk. Azután meg hagyjuk elromlani.  

 

Tényleg örökre boldog leszel, ha megtaláltad az „igazit”?

Cili és Misi a 20-as éveik végén találkoztak egy vidéki lagziban. Azonnal egymásba szerettek. Eleinte távkapcsolatban éltek, mivel más városban laktak, de minden hét végén együtt voltak. Végül Cilinek sikerült állást találni Pesten, így végre össze is költöztek, és hamarosan megvolt az esküvő is. Minden jel arra mutatott, hogy tökéletesen összeillenek, az isten is egymásnak teremtette őket.Nem telt el azonban egy év sem, amikor kezdték úgy érezni, mintha eltávolodtak volna egymástól. Misi vezető beosztásban sokat dolgozott, Cili unatkozott, nem voltak Pesten barátnői. Hiányolta az együtt töltött időt, a beszélgetéseket. Misi ilyenkor átölelte, de Cili sértődötten eltolta magától. Egyre kevesebb lett az intimitás, és több a veszekedés. Egyre kevesebbet beszélgettek, és egyre ritkább lett az ölelés, a szex is.

Misi magába fordult, Cili elkeseredett. Párterápiára akart menni, de a férfi azt mondta: "Nem vagyok én beteg, minek menjek pszichológushoz?" Akkor kapott észbe, amikor Cili végre barátnőket talált, és egyre kevesebbet volt otthon. Egy kolleganőjétől hallott a párkapcsolati tanácsadásról, a mediációról, ami nem párterápia, de mégis képes arra, hogy rendbe hozzon egy romba dőlt párkapcsolatot. Így talált meg minket.

Kiderült, hogy nincs más baj, csak nagyon rosszul kommunikáltak egymással. Nem beszéltek egymás szeretetnyelvén, nem tudták hogyan fejezzék ki szeretetüket egymás iránt. Cilinek leginkább arra lett volna szüksége, hogy a férje figyeljen rá, beszélgessen vele, teljes figyelmével forduljon felé. István viszont azt szerette volna, hogy a felesége kényeztesse, simogassa, ölelgesse. Sértettségükben pontosan azt vonták meg egymástól, amire a másiknak leginkább szüksége lett volna.


Mióta megtanulták egymás szeretetnyelvét, és még néhány apró kommunikációs „trükköt”, újra álompár lettek, és már a babát tervezgetik.

Párkapcsolati tanácsadás segíthet! Miben? Miért?

Sokan általánosan elterjedt tévhitek, hamis, téves elvárások miatt nem tudják megoldani a konfliktusaikat. Az iskolában sok mindent tanultak (tanulnak), a pun háborúktól a ló fogazatán keresztül a folyadék-áramlás törvényéig, de konfliktuskezelésről soha szó sem esett. Azt keresik, hogy ki a hibás! Nem tudják, hogyan kell empátiával meghallgatni egymást. Nem tudják úgy elmondani vágyaikat, igényeiket, hogy közben maximálisan tiszteletben tartsuk a másikét is. Tudnak viszont hibáztatni, kritizálni, bántani, megsértődni. Vagyis gyilkolni a kapcsolatot!

Ezt mindig van kitől tanulni, hiszen a szülők, rokonok, barátok is hasonló problémákkal küzdenek. Gyermekek milliói nőnek fel úgy, hogy rossz mintát látnak maguk előtt. Azt hiszik, hogy a konfliktusokat kerülni kell, mert abból csak veszekedés, kiabálás, válás származik. Vagy élnek két kiürült, szeretet nélküli szülő között, ahol talán nincs veszekedés, sőt, udvariasak egymással, de nem tanulják meg a szeretet kifejezésének módozatait.A párkapcsolati tanácsadás hihetetlen javulást hozhat a párok családok életminőségébe. Miben segíthet? Közös célokat keresni, feléleszteni az egymás iránti szeretetet, tiszteletet, megismerni és megtanulni a másik szeretetnyelvét. Megtaníthatja a feleket arra, hogy odafigyeljenek egymásra, hogy tudjanak beszélgetni, megköszönni, illetve alkalom adtán megbocsátani. És azt is, hogy mi kerülendő: címkézés, vádaskodás, hibáztatás, a másik hibájának felhánytorgatása, a másik semmibe vétele. Meg kell tanulniuk, hogyan tudnak új módon kommunikálni, energiát befektetni a kapcsolatba, hogyan tudnak pozitív irányba elindulni. A párkapcsolati/házassági tanácsadás tehát kommunikációban, egyezkedésben, konfliktuskezelésben, összecsiszolódásban, vagy akár a válságok kezelésében, a félreértések eloszlatásában, a sebek begyógyításában, a kapcsolat megerősítésében tud segíteni. Természetesen csak akkor, ha a felek mindketten akarják, ha még pislákol bennük a szeretet lángja. Ha van tűz, amit fel lehet éleszteni.Ne váljon menthetetlenné a kapcsolat

Saját terápiás, mediációs és coaching gyakorlatunk azt mutatja, hogy nő az igény a párkapcsolati tanácsadás iránt. Ezért döntöttünk úgy, hogy sok éves tréneri, tanácsadói és felsőoktatásban eltöltött oktatói tapasztalatunkkal 100 órás Párkapcsolati Tanácsadó Képzést indítunk. Olyanoknak, akik többet akarnak tudni a párkapcsolatokról, hogy megelőzhessék saját kapcsolatuk hanyatlását, és ezen felül segíteni tudjanak másoknak, hogy azok boldogabb, kiegyensúlyozottabb, sikeresebb kapcsolatban éljék le további életüket.

 
 
Mi ketten hiszünk abban, hogy missziónk van, amit egyedül nem tudunk betölteni. Tudásunkat, élettapasztalatunkat, és a szerelmünk adta élményeket felhasználva tovább akarjuk adni mindazt, amit tudunk.

Azt szeretnénk, hogy a párok ne várják meg, amíg menthetetlenné válik, kiürül a kapcsolat, hanem idejében forduljanak szakemberhez segítségért. Ehhez tanácsadók kellenek. Hiteles, jó tanácsadók. Ha akarod, az lehetsz. Tőlünk megtanulhatod.
 
 
[ 5680 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x