Aki támogat, nem minősít: Sipos Éva a karriered alakulásához...
Címlap / Psziché / Aki támogat, nem minősít: Sipos Éva a karriered alakulásához segít hozzá

Aki támogat, nem minősít: Sipos Éva a karriered alakulásához segít hozzá

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-01-23

Rövid interjúnkban ezúttal Sipos Évát mutatjuk be nektek, aki szintén a multinacionális világból, annak egy értékes eszközét, a coachingot felhasználva került a segítők sorába, hogy támogassa mindazokat, akik meg akarják találni a saját útjukat, megoldásaikat az élet kis és nagy kérdéseiben.  

Mi motivált arra, hogy a coachinggal kezdj foglalkozni?
Szeretem a változást, és leginkább a változtatást - ezt tükrözi a karrierutam is. Közgazdászként és közgazdász tanárként végeztem, majd egy nemzetközi kereskedelmi vállalkozásnál helyezkedtem el. Nem telt el sok idő, mire ráébredtem, hogy a munkámban is nélkülözhetetlen számomra a kommunikáció. A felismerés eredményeként az oktatásban, a szakképzésben folytattam a pályafutásom. Imádok tanítani, azonban még mindig azt éreztem, hogy nem vagyok teljesen a „helyemen”. Nem féltem váltani. Véletlenül találtam rá a coachingra, és akkor világossá vált, hogy ez lesz az én utam. Az ELTE Üzleti edző - coach képzésén végeztem business coachként. A tevékenységem immár komplex, a munkám lett a hivatásom, hisz a coaching egyben minden, ami számomra fontos: más emberek segítése és a kommunikáció, a beszélgetés is.

Mit gondolsz, mitől működik a coaching?

Mindenkinek megvan a saját „térképe”, mely alapján a céljait meghatározza, a döntéseit meghozza - coachként tükröt tartok, és a kérdéseimmel, kreatív feladatokkal nyújtok támogatást ennek felismeréséhez, hatékony alkalmazásához. Nem adok tanácsot, hisz kívülről könnyebb „okosnak” lenni, azonban ez nem hozza meg a várva várt döntést. Ez az ügyfelem saját sikerélménye lesz. Ezt adom neki.Véleményed szerint mitől válik „eladhatóvá” egy coach?
Azt gondolom, hogy ez több tényezőből tevődik össze. Amit én „kínálok”, az azz őszinte érdeklődés, a figyelem ereje. Kizárólag az ügyfelemre figyelek, az ő lénye, mondanivalója a lényeg. A coach támogató, nem minősítő. Tudod, hogy ott van, és rá számíthatsz, hogy felteszi neked azokat a kérdéseket, amelyeket te még nem fogalmaztál meg magadnak, azonban nélkülözhetetlenek számodra, és a válaszaid a segítségével előre visznek. Jókor, jó kérdések!
A beszélgetések hangulata, az a bizalom, ami körülölel.
A pozitív személyiségem és a dinamizmusom, amellyel kapcsolatban az egyik kiemelt ügyfelemet idézem: „Kisugárzása, dinamikája teljes mértékben magával vonzott a közös munkába.”

Mi a küldetésed?
Coachként a küldetésemmé vált, hogy a céljaik megtalálásában, az útkeresésükben támogatok másokat. Tanárként korábban tanácsokkal segítettem a tanítványaimat a tanulmányaikkal kapcsolatos döntésekben, a munkaerőpiacon való eligazodásban, a karrierútjukon, azonban a módszer megváltozott. Az én célom az, hogy a saját megoldásaikat találják meg. Már ezért dolgozom.

Mi a coaching filozófiád, mottód?
A mottóm: „Minden lépés értékes.” - Ez a Tarryn Fisher idézet jól tükrözi a gondolatot, hogy minden lépéssel közelebb kerülhetünk a megoldásunkhoz. A visszalépés, illetve az oldalra lépés is segíthet abban, hogy más, újszerű szemszögből tekintsünk az eddig megtett útra, és újabb erőforrásainkat felsorakoztatva a kitűzött célunkhoz közelebb kerüljünk.

Melyek azok a coaching témák, amelyekkel szívesen dolgozol együtt az ügyfeleddel?
Business coachként főként karrierrel kapcsolatos valamint munkahelyi témákban állok szívesen rendelkezésre.
A következő területek kialakításában, fejlesztésében tudok támogatást nyújtani:
  • önismeret fejlesztése, önbizalom kialakítása, megerősítése
  • önérvényesítés megalapozása, fokozása,
  • tehetségtényezők feltérképezése, az ebből adódó lehetőségek felismerése, pályaorientáció,
  • karriercoaching, karriertervezés, -váltás,
  • vezetővé válás dilemmái,
  • delegálás, priorizálás, időgazdálkodás,
  • asszertív kommunikáció, konfliktuskezelés,
  • generációs különbségek áthidalása,
  • munka-magánélet egyensúly megteremtése és minden olyan kérdés vagy elakadás, amit még nem sikerült pontosan megfogalmaznod/megfogalmaznia.

Mennyire vagy mobilis? Az ország mely részén vállalsz ügyfelet?
Jelenleg Budapesten élek, de otthonosan mozgok Pest, Heves, Nógrád és Győr-Moson-Sopron megyékben is. Az eddigi tapasztalataim alapján a személyes kommunikáció hatékonysága kiemelkedőbb, mint az online módszereké, azonban alkalmanként azokat sem zárom ki.

Ki válasszon Téged?

Akinek szimpatikus vagyok  Ez fontos a coachingban ahhoz, hogy kialakuljon a bizalom. Az önfoglalkoztatáson gondolkodók, a kezdő vállalkozók és a pályakezdők, karrierváltók, hiszen 2004 óta vállalkozó vagyok, behatóan ismerem a KKV világát, valamint a napi szinten működöm együtt az Y és a Z generáció tagjaival.
Akik úgy érzik, hogy nem a „helyükön” vannak, a folyton halogatók, a maximalisták, a másoknak megfelelni akarók, azok, akik a fentebb említett témákban elakadással küzdenek.


Ha részt veszel játékunkon, amelyről az alábbi képre kattintva értesülhetsz, esélyed van, hogy nyerj Sipos Évától egy konzultációt karrier-munkahely témakörben!


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2967 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x