Élet a múlt fájdalmaiban
Címlap / Psziché / Élet a múlt fájdalmaiban

Lukács Tünde

Élet a múlt fájdalmaiban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Nem csak a szép emlékeinkhez ragaszkodunk, hanem a fájdalmas emlékekhez is, gyakran ezekhez még jobban, mint szép emlékeinkhez. Pedig ahányszor ezekről beszélünk, vagy ezekre gondolunk, ezt a fájó múltat teremtjük meg ismét. Miért? Mert az agy ilyenkor, amikor erről beszélünk, úgy veszi, hogy ismét ezeket a történéseket éljük meg.  

Vannak emberek, akik imádják múltjuk történetét újra és újra elmesélni. Bárhol, a fodrásznál, a buszon egy ismeretlennek, barátnőnek, összejöveteleken, a lényeg, hogy elmeséljék, nekik mennyire rossz életük volt. Mennyi félelem, fájdalom, szeretetnélküliség volt benne, hányszor voltak kihasználva, megalázva. Ami sajnos a mai napig nem változott sokat. Most is ugyanezt élik. Pedig lehetne másképp.

Ha folyton a múltat idézzük fel, folyton a múlt jelenik meg az életünkben.
Amikor valamiről beszélünk, a beszélgetés tárgyához érzelmek fűznek minket. Ha elmeséljük valakinek, hogy hányszor csalt meg a párunk, akkor eközben ismét átéljük azokat a régi érzelmeket, amelyek akkor, amikor az eset történt. Lehet, hogy már nem érezzük annyira intenzíven, de tudat alatt ott vannak ezek az érzelemminták. Tudományosan már ki lehet mutatni, hogy ha gondolunk valamire, akkor testünkben ugyanazok a kémiai folyamatok játszódnak le, mintha az eset éppen most történne velünk. Gyakran már egy szó, egy illat, vagy egy kép aktiválja az évtizedekkel ezelőtt megélt érzelmeket.

A gondolat, a szó, az érzelem teremt.
A körülményeinket mi teremtjük meg. Főleg az érzelmeink által. Amikor örömben élünk, minden jó áramlik az életünkbe. Ha félelemben, szomorúságban élünk, gyakran történnek velünk rossz dolgok. Ahol a figyelmünk van, ott az energia. Amire figyelünk, abból teremtünk többet. Amikor tehát sokadszorra elmesélsz egy régi, fájdalmas emléket, ennek adsz energiát, ezt teremted meg ismét. Maga a szó is jelentőségteljes: „szorongás”. Hol szorongunk? Ahol szűkös a hely. Amikor nem adsz teret a lelkednek. Amikor a fájó múltat idézed fel folyamatosan, a testedben is „szűkösség” keletkezik. A felszabaduló stresszhormonok hatására az erek összeszűkülnek, az izmok megfeszülnek, az emésztés romlik, a bélrendszerben is görcs keletkezik, hiszen a tested úgy éli meg ezeket az emlékeket, mintha ismét átélné a mostban.

Hogyan lépjünk túl a múlt fájdalmain?
Semmiképp sem úgy, hogy nap mint nap az emlékeinken rágódunk, hibáztatunk, bűntudatot érzünk.
Ha valami még fáj, azzal dolgod van. Ott a lélekben és az érzelem megjelenésének helyén, a testben is blokk van. Ha befelé figyelsz, meg tudod határozni, hogy a fájó érzés hol jelenik meg a testedben. Legtöbbször a szívtájékon, vagy a gyomornál szokott, ezért nem csoda, hogy egyre több a szívbeteg és emésztési zavarban szenvedő ember. Ha ezt a blokkot oldjuk, akkor végre el tudjuk engedni azokat a régi sérelmeket, fájdalmakat, amelyek még begyógyulatlan sebként fájnak a lelkünkben, és többé nem hozunk létre az életünkben hasonló megtapasztalásokat.
Ebben segít a Családállítás és a Théta Healing is.
 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1629 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x