Szerelem, szenvedély vagy szenvedés?
Címlap / Psziché / Szerelem, szenvedély vagy szenvedés?

Bodrogi Viktória

Szerelem, szenvedély vagy szenvedés?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-23

A szerelem az egyik legkomplexebb, legérdekesebb, legmegmagyarázhatatlanabb és legcsodálatosabb érzelem amit egy ember érezhet. Több író és költő vetette már papírra a szebbnél szebb szerelmi történeteket, zenészek adták hangszerek által hallhatóvá a szerelem dallamát...  

 

A szerelem egy adrenalinnal teli állapot, mely az embernek energiát, impulzust, könnyedséget, gondtalanságot és örömet okoz. A szerelem egy rózsaszín köd, egy rózsaszín szemüveg amin keresztül nézzük a világot. Egy habcsókkal teli világ. De néha ezt a szemüveget mégis elkezdjük levenni. Ha le is vesszük először, rögtön vissza is helyezzük, hogy újra az idilli állapotban legyünk.

De vajon mikor kezdünk el nagyobb időközöket hagyni a két levétel között? Ez egy természetes folyamat, de ha partnerként, támogatólag vagyunk a párunk mellett ennek a szemüvegnek nem kell feltétlen lekerülnie. Csak abban az esetben ha már másképp kezdünk látni a szemüvegen át.

Nézzük meg, hogy a habcsók tényleg habcsók marad-e? De mi van akkor ha ez a szerelem már átlendül egy gyermeki ragaszkodásba vagy féltékenységbe? Az megerősíti vagy megöli a kapcsolatot? Mennyire lehet szoros egy kötelék, hogy az még ne fojtsa meg az embert, vagy mennyire lehetünk szabadok a kapcsolatunkban, hogy az még elviselhető maradjon? Vajon egy nőnek vagy egy férfinak kell erősebbnek lennie, vagy egyenlő felekként lehetünk egy kapcsolatban? Ezt mi magunk döntjük egy, hogy milyen szerepben vagy szituációban érezzük jól magunkat. De mi van akkor ha ez az egyensúly felbomlik?

Egy kapcsolatban tudok nőként nő maradni és férfiként férfi maradni, vagy inkább csak meg akarok felelni a másiknak? Vajon a férfiban a férfi társat találtuk meg vagy csak keressük az édesapánkat akitől elköltöztünk? És férfiként vajon mennyire kell a nő, vagy ott is az anya hiányát pótoljuk?

A homeopátia és a kineziológia segít megérteni a bennünket folyamatosan irányító belső énünket, hogy vajon mikor és mit vagy milyen szituációban ért minket először az elhangolódás. A szerelem és az általa okozott bajoknak fizikai tünetei is lehetnek.

Hogy ezeket az érzéseket megértsük és feltárjuk, és hogy meggyógyítsuk az ezekkel a lelki problémával együtt járó lehetséges panaszokat a homeopátia a lehető legjobb terápiás gyógymód. A kineziológia a korábbi életesemények összefüggéseinek a megértéséhez ad segítséget ezzel elősegíti a jelenben és a jövőbeni élethelyzetek megélését.Ha túlzottan belevetjük magunkat a szerelembe és túlzottan idealizáljuk a szerelmünket, amit már mi is terhesnek érzünk:


Antimonium crudum: Szinte rajongásig szerelmes az idealizált férfiba vagy nőbe. Extázis, lelkesedés jellemzi ezt az állapotot. Az érzelmeitől gyomorproblémái lehetnek. Álmaiban jelentkeznek a szerelmével kapcsolatos aggodalmai

Ignatia: A rajongását csendben éli meg. Nem mutatja ki, csak sóhajtozik és vágyakozik. Nagyon magasak az elvárásai és épp ezért az idealizált kép is túlzott.

Tuberculinum: Annyira szerelmes, hogy attól fél, hogy el fogja veszíteni az eszét. Minden kalandot, eseményt a szerelmével akar kipróbálni és megélni. Meg akarja élni a teljes szerelmet.

Ha a féltékenység dominál egy kapcsolatban és ez a féltékenység már nem természetes:


Lachesis: Nagyon gyanakvó. Félti a kis territóriumát, birtokló típus és manipulatív. Nagyon érzelmes és heves reakció vannak. Erős benne a szexuális vágy, főleg este vagy éjszaka.

Hyosciamus: Nagyon féltékeny és szinte már betegesen paranoiás és gyanakvó. Azt hiszi, hogy a szerelme állandóan becsapja és nem őszinte felé. Megszállottan ragaszkodik a partneréhez.

Ha csalódtunk a szerelemben és nem tudunk tovább lépni az érzelmeinken, az alábbi szerek tudnak a segítségünkre lenni:

Ignatia: Csak sír és sóhajtozik, harapdálja a szája belsejét. Szája körül enyhe kis izom rángások jellemzik. Szereti ha vigasztalják.

Natrium muriaticum: Nem szereti kimutatni a külvilág felé a bánatát, csendben egymagában búslakodik könnyek nélkül. Úgy érzi, hogy ő a felelős ezért ahogy a dolgok alakultak.

Platina: Nagyon idealisztikus gondolatai voltak a szerelemmel kapcsolatban, de ahogy csalódás érte, becsapva érzi magát, elhagyatottnak és üresnek. Olyan érzése van mintha egy idegen bolygóra került volna.

Acidum phosphoricum: Nem akar már tovább élni. Minden sötét lett és az élet haszontalanná vált. Nem akar beszélgetni senkivel, ha mégis szóra bírják, akkor is csak rövid mondatokban felel.

Staphysagria:
Nagyon érzékeny és egyben nagyon félős. Mindent személyes bántásnak él meg, és szinte már a saját árnyékától is megijed. Nagyon romantikus alkat és hamar tud csalódni is.

Aurum: A csalódástól depressziós hangulatba kerül. Teljes elhagyatottság érzés járja körül. Szinte már az öngyilkosság gondolata is megfordul a fejében.

Ha szívdobogás, enyhe keringési probléma alakult ki a csalódásból, akkor az alábbi szerek egyike lesz a megoldás:


Aurum:
Mintha a szív nagyon nehéz lenne a mellkasban. Az erekben melegséget érez. Állapota éjszaka rosszabbodik.

Cactus: A mellkas körül mintha egy szoros abroncs lenne. A megemelkedett pulzus miatt enyhe szédülést is érezhet.

Ignatia: Sok görcs jellemzi az állapotát. Pl: folyamatos csuklás, köhögés, izom rángás.

Natrium muriaticum: A szívdobogás mellett fejfájása is van. Nagyon szomjas, kívánja a hideg italokat és a sós ételeket.

Acidum phosphoricum: Úgy érzi, hogy ha eszik az lenyugtatja, lecsillapítja a megemelkedett pulzusát.

Ha dühösek vagyunk a csalódástól és kiabálunk meg csapkodunk:


Hyosciamus:
Nagyon agresszív kirohanásai vannak. Szinte meg akarja ölni azt, aki a szerelmi csalódást okozta neki.

Lachesis: A szerelme visszaszerzéséért mindent megtesz, bármennyire is extrém. Nagyon manipulatív.

Ha elvesztettük a szerelmünket:

Aconitum: Hirtelen sokk, hirtelen csalódás, egy akut pánik. Ebben a helyzetben nem tudunk nyugodtak maradni, nagyon sok aggódás, félelem jellemzi és azt az érzés, hogy mindjárt belehalunk de tenni kell valamit.

Arsenicum: Szinte már várta, sejtette, érezte, hogy el fog jönni ez a pillanat. Egész életében attól rettegett, hogy ez ne történjen meg vele. Nagyon ragaszkodott a szerelméhez és szinte már függött tőle.

Ignatia: A csendes bánat, melyben csak potyognak a könnyek és sóhajok hagyják el ajkainkat.

Vanilla: Elvesztette a társát, az élet afrodiziákumát. Egyedül van, nincs már a lelkében harmónia. Nagyon intim kapcsolatban volt a társával.

Ha távol van a szerelmünk és szerelmi honvágyunk van:


Antimonium crudum
: A szerelmi honvágya miatt képes nem enni. Anorexiába vagy akár bulimiába is torkollhat ez a lelki fájdalom. Öngyilkossági gondolatok is megfordulhatnak a fejében, hogy leveti magát és mélybe.

Ha egy nős férfiba vagyunk szerelmesek, és tudjuk, hogy nincs sok esély a teljes boldogságra:

Natrium muriaticum: Mindent megtesz a hőn szeretett férfiért, még akkor is ha tudja, hogy sosem lesz az övé. Titkon reméli, hogy talán egyszer, de tudja, hogy ez csak egy álom. Szinte feláldozza magát a szerelemért és elfogadja a másod szerepét, csakhogy Ő is kapjon a szeretetből.

 
 
 
 
[ 1027 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x