Eredményes évösszegzés a jövő évi sikerek alapja
Címlap / Psziché / Eredményes évösszegzés a jövő évi sikerek alapja

Eredményes évösszegzés a jövő évi sikerek alapja

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-14

Már mindannyian a közelgő ünnepekre készülünk. Lehet, hogy a munkában még egy utolsó nagy levegőt veszünk, ezzel együtt már izgatottan várjuk a gyertyagyújtást, karácsonyi meghitt pillanatokat, ajándékokat. Ránk is fér a lazítás, hiszen nehéz év van mögöttünk. Hogyan láthatjuk meg egyszerűen, mit tanultunk meg idén? Hogyan tudunk ezzel tovább tervezni jövőre?  

A jó évkezdéshez célszerű összegeznünk, tudatosítanunk a 12 hónap alatt lejátszódott fontos eseményeket. Ezzel akár meg is alapozhatjuk a jövő évi sikereinket! Ezért érdemes visszatekintenünk arra, mi is történt velünk január óta. Ehhez hozok nektek most egy könnyen megvalósítható, hasznos tippet, módszert!

Az év végének közelsége arra is lehetőséget ad, hogy lecsendesedjünk és önmagunkra hangolódjunk. Általában a karácsony és Szilveszter közötti napok a legalkalmasabbak erre. Az évösszegzéshez kényelmes, nyugodt időszakot válassz, amikor nem zavar meg semmi és senki a folyamatban. Igyekezz kényelmes, jó érzésekkel teli körülményeket teremteni magad számára. Nyugodtan tegyél be egy halk, számodra kellemes zenét, gyújts gyertyát, készíts egy illatos teát. Ezek után nincs más teendőd, mint elővenni a kedvenc tolladat vagy ceruzádat és egy üres lapot. Fontos, hogy tudd ezeket a későbbiekben is megnézni, visszaolvasni, illetve, ha úgy érzed, akár ki is egészítheted.

Ezek a kérdések első hallásra nagyon egyszerűnek tűnhetnek, ám mégis elgondolkodásra késztetnek. Érdemes először általánosságban megválaszolni ezeket, majd akár a főbb életterületenként is mint például munka, kapcsolatok, egészség stb. végiggondolni. Természetesen lehet egy-egy témához több lehetőséget is írni!

Íme a 3 varázskérdés, amit évösszegzésként mindenképpen tegyél fel magadnak!

Az első kérdés: mi volt az a helyzet, ami boldoggá tett, amiben kiemelkedően jól éreztem magam?

Keresd meg, mikor volt ez az érzésed, amikor boldognak érezted magadat, minden a helyén volt és a lehető legjobban alakult számodra. Esetleg kik voltak ott körülötted, kik vettek részt veled együtt ebben? Kik támogattak? Írd le, mit adott, mit hozott ez neked! Mi az, amiben előbbre léptél ennek segítségével? Mi az, amivel több, jobb lettél általa?

A jövő évre vonatkozóan pedig keresd meg, és tervezd meg azokat a lehetőségeket, amikor ismét olyan helyzetet tudsz teremteni saját magad számára, ami boldoggá tesz és jó érzéseket kelt benned! Lehetőleg minél többet!

A második kérdés: mi volt az, ami nem úgy alakult, ahogyan szerettem volna?

Gondold végig, milyen helyzetekre igaz ez. Vizsgáld meg, hogy mi okozza benned ezt a negatív érzést, esetleg feszültséget és nézd meg, mit tudtál volna másképpen csinálni ezzel kapcsolatban. Volt-e olyan külső tényező, amire nem tudtál hatással lenni? Mi volt a te felelősséged abban, hogy úgy alakult, ahogy? Volt-e valaki más is, akinek ráhatása volt? Egyáltalán volt-e rá lehetőséged, hogy másképp tegyél dolgokat ezügyben? Írd le, mit tanított meg neked ez a helyzet, miért lettél erősebb, több tőle. Mi az, amit egy hasonló szituációban legközelebb figyelembe fogsz venni, amire jobban kell fókuszálnod majd, hogy a végeredmény számodra is megfelelő legyen.

Harmadik kérdés: mi az, az igazán fontos dolog számodra, amit régóta halogatsz, de nem tettél érte még lépéseket?

Azok a dolgok, amelyeket régóta halogatunk előbb-utóbb a körmünkre égnek és teherré válnak. Igaz ez azokra a be nem teljesült ötletekre, gondolatokra, amelyek ott keringenek a fejünkben s állandóan zakatolnak, hogy meg kellene tennünk végre, el kellene indulnunk valamilyen irányban. Gondold végig, mi az, ami igazán, valóban hátráltat ennek a fontos dolognak az elérésében? Külső és belső tényezőket is sorold fel és írd le egymás alá őket. Majd vedd górcső alá ezeket egyenként és írd melléjük, hogyan tudnád ezeket megoldani. Mi lenne, amivel előrébb tudnál lépni a megvalósítás irányába, mint lehetőség? Tervezd meg ezeket a lépéseket!

Ha fentieket végiggondolod, leírod, megtervezed, máris látod azt, hogy mi az amit érdemes továbbvinned ebből az évből, mi az, amit meg kell változtatnod és mi az amit jó lenne elkezdened. Így akár egy konkrét akciótervet is összeállíthatsz az új esztendőre a különböző életterületeiden!
 
HarmoNet-tipp: kövesd a szerzőt, Nagy Hajnalkát a Facebookon!   

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1150 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x