Lelkes Miklós: Beosztott ember
Címlap / Psziché / Lelkes Miklós: Beosztott ember

Lelkes Miklós: Beosztott ember

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-21

Nem tévedés a cím, majdnem mindent be lehet osztani. Nevégypalira Pál igen ügyes ember volt, jó beosztással élt. Nem kis jövedelmét osztotta be jól, mivel egyrészt nagy jövedelme volt, másrészt pedig nem is szorult rá utóbbi beosztására. Nem. Ez a Pál önmaga meggyõzõdési idejét osztotta be, ami, persze, kedvezõen hatott ki elõbb említett jövedelmére is. 

 

Nem tévedés a cím, majdnem mindent be lehet osztani. Nevégypalira Pál igen ügyes ember volt, jó beosztással élt. Nem kis jövedelmét osztotta be jól, mivel egyrészt nagy jövedelme volt, másrészt pedig nem is szorult rá utóbbi beosztására. Nem. Ez a Pál önmaga meggyõzõdési idejét osztotta be, ami, persze, kedvezõen hatott ki elõbb említett jövedelmére is.

Különbözõ állásai, ülései, fekvései, pálfordulásai ezt egyenesen megkívánták tõle. Reggel nyolckor a "Nekem nyóc’!" Közönyegyesület Elnökeként ébredt, fél kilenckor még e minõségében kelt fel és adta meg szigorú, pontos, sztereotip telefonutasítását a Közönyegyesület titkárának: "Mindegy hogyan csináljátok, de valami legyen, vagy ne!" Az egyesület jól mûködött: valami mindig lett, vagy nem, és Pali bankszámlájára is rendszeresen megérkezett ezen bölcs intézkedéséért az adómentes tiszteletdíj.


Félkilences telefonja fáradalmát félóra alatt kiheverte, félórát reggelizett, és tíz órakor már a "Hazalelkesítõ Buzgónigazmagyarok és Lehel Kürtje Szövetség" fõcsõvezetõi tagjaként telefonozott be a szövetséghez: "Fújjátok meg a Harci Kürtöt, fiúk. Fúj, fúj a hazaárulóknak!" A szövetségi fiúk, meg szövetségi lányok, asszonyok, meg is fújták erre a Harci Kürtöt, ami igen egészséges mûvelet, tágítja a tüdõt. Megfújtak-e mást is? Ezt nem kürtölték, legalábbis eddig, de annyi bizonyos, hogy nem szegényedtek el. Õk nem.

Tíz óra tíz perckor már vitte az autó Pált a "Magyar Macskákért" Alapítvány hölgyeihez, akik elõtt - az alapítvány nagy kujon kurátoraként - lendületes beszédben magasztalta a Hungarian cicusokat, és fergeteges taps közben adta ki a jelszót: "Hibába magyar ne essen: MAGYAR macskát kényeztessen!". Az alapítványi hölgyek nem voltak hálátlanok, se Pálhoz, se a macskákhoz. Ez így helyes, selyemcicusos!

Érthetõ, hogy a cicusalapítvány után Pál továbbótómobilozott, mivel fél tizenkettõkor már várták a "Templomi Egereket Védõk" palotaszentélyében. Joggal, hiszen afféle félvédõszent volt itt ez a Pál. Itt is kitett magáért, mivel megígérte: a "szegény, mint a templom egere" szólást vissza fogja fordíttatni, a szólás kiötlõit kifordíttatni, és megvédi szegény jámbor cincogókat a kegyetlen külföldi macskák ellen! Hangsúlyozta: a magyar macska más, az nem fog egereket. Nagy taps jutalmazta befejezõ mondatát: "Le a sárga nagymacskákkal, fel a kis szürke egerekkel!".

Pálunk ebédje szerény volt, kozmopolitán Hungarian, csak hétfogásos, de ebbõl három fogást ebédtársnõje, Szeszélyes Micimaca, néhány dombormûve kapott. Jó volt a narancsos kacsa, de elhangzott az "Egy túrót, csúsztassuk tovább a csuszát!" is. Délután kettõtõl háromig Pál, egy kis villácskában, Micimaca dombormûveit tanulmányozta, hogy utóbbiak méltóak-e a Világörökség részeként való felterjesztésre az UNYUSZKÓ-hoz. Ezirányú fáradozásáért, persze, elszámoltatta magának azt a szerény összeget, amely említésre sem méltó, mert szinte semmi volt, hat nullás, csak a nullák elõtt álló szám tette valamivé.
Négy órakor már ott volt Palink a "Díszgalambszeretõ-szeretõk Díszes Társaságá"-ban, õket biztosította arról, hogy a galambok fõ pártfogója a Szent Turulmadár, a Béke Jelképe. Igazi pártfogó, akár egy párt is megfog. Pokolba Picasso békegalambnak nevezett bolsevik madárförmedvényével!

Vacsoráját Nevégypalira Pál némi humorral fûszerezte. A Cinkutyázó Cinikusok Csoportjával együtt sörözött, pecsenyézett, lazított. Nagyokat röhögtek, turulmadárból itt már gurulmadár lett.

Népszerû volt Pali, csudamód. Imádták a minden más iránt közönyösök, a hazátbuzgónlelkesítõ lehelkürtiek, a Hungarian macskák és udvarhölgyeik, a templomi szegénységet színlelõ egerek, a giling-galangos giccsgalambok, meg a magasban békekeringõzõ turulmadarak.

Ja, és rajongásig szerette Hófehérke, meg a hét törpe is! Utóbbiak közül különösen Vigyorgó, akinek tetszett, hogy Pali is oly barátságos idétlenséggel és folytonossággal vigyorog, mint õ. Persze, Nevégypalira Pálnak volt oka erre a szünet nélküli vigyorgásra, - de Vigyorgónak, aki hetedmagával éldegélt azon az erdei tömegszálláson?

Mindegy, hiszen a felsoroltak mind - egy. Megszavazták Pálnak a Nagy Csokoládétortát, tetején azzal a sok tejszínhabbal.

Én meg kicsit eltûnõdtem azon, hogy milyen sok a törpe kisvilágban, nagyvilágban. Persze, Pál is akad elég, csak nem mindig Pálnak hívják õket a palira vettek.

Lelkes Miklós cikkeirõl beszégessünk

 
 
[ 779 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x