Szex, munkahely, stressz - mi a közös bennük?
Címlap / Szépség-Egészség / Szex, munkahely, stressz - mi a közös bennük?

Szex, munkahely, stressz - mi a közös bennük?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-13

Hadat üzentünk a stressznek! Miért? Mert mást sem hallunk, csak hogy a stressz káros, tönkreteszi testünket és lelkünket. Ez nem teljesen igaz! 

Egy kis stresszelő
Az emberi szervezet mozgatórugója a stressz. Ezt nem szabad elfelejtenünk!
Testünk hormonjai közül a mellékvesevelő által termelt adrenalin felelős a stresszért. Az idegrendszer esetében, pedig az ún. vegetatív, szimpatikus idegrendszer borzolja kedélyünket. A két rendszer sokban hasonlít egymásra, közösen dolgoznak értünk, orvosi szaknyelven ők a szimpatiko-adrenális rendszer. Őt kell szidni! Őt kell csodálni! Stressz nélkül nem létezne élet! A stressz az, ami beindítja a test különböző védekező folyamatait.

Ha valakit fájdalmas inger ér, akkor a stressz segítségével menekül el. A stressz fokozza az izmok erejét, a keringés sebességét. Stresszes állapotban ugrásszerűen emelkedik vérünk cukorszintje, mely fokozza agyműködésünket. Ezek hiányában egyszerűen képtelenek lennénk magasabbrendű agyműködésre, kreatív gondolkodásra.

Kutatások bizonyították, hogy átlagban a szexuális tevékenység nagyobb stresszt jelent a szervezetnek, mint egy fa kivágása. Hatalmas mennyiségű energiát emészt el a testünk egy szexuális együttlét alkalmával. Ugye senki sem akarja ezt a fajta stresszt leküzdeni!?

A hasznos és káros stressz
Itt érkeztünk el a stressz lényegéhez! A valóban fontos törvény, hogy tanuljunk meg különbséget tenni a hasznos és káros stressz közt. Nevetve mondhatjuk, hogy ez könnyű, hisz az előbbi példát mindenki könnyen elkülönítheti a munkahelyi csatározásoktól. Nem ilyen egyszerű a helyzet és nem mindenki képes erre. Ezért kell segítenünk testünknek, hogy mindenből a legtöbbet hozza ki, még a stresszből is! Hogyan?

Ne küzdj az erősebb ellen!
Már az ókori bölcsek is alkalmazták az akkor még titkos technikát, miszerint a nálunk erősebbel nem szabad harcolni, tanulni kell tőle, majd felhasználni az ismereteket önmagunk hasznára. A kínai Tai Chi Chuan mozgásművészet tipikus példája ennek a filozófiának. Ha egy olyan erővel találkozol, mely felett nincs hatalmad, nem tudod befolyásolni azt, akkor a legrosszabb, amit tehetsz, ha megijedsz, és menekülni kezdesz. Semmi esélyed! Előbb utóbb vesztedbe rohansz! Mit kell akkor tenned? A válasz egyszerű! Ne küzdj az erősebb ellen, hanem nyisd ki magad neki, engedd, hogy az erő átáramoljon rajtad, és a semmibe vesszen. Így tudod semlegesíteni a támadás erejét. Majd, miközben ellenfeled ereje megcsappant, képes leszel hatékonyan szembeszállni vele.

Meríts erőt a stresszből!
Alkalmazzuk mindezt a munkahelyen tapasztalt stresszes szituációkban! Természetesen nem megy ez egyik pillanatról a másikra. Dolgozni kell rajta. Meg kell értenünk, tanulnunk, hogyan használjuk fel a stressz okozta többletenergiát kreativitásra, alkotásra vagy egyszerű fizikai munkára. Biztosan többen hallottak már arról, hogy a gyermekét veszélyben tudó anya hatalmas erőt képes kifejteni csemetéje megmentése érdekében. Akkorát, hogy a mellette álló apa képtelen lenne hasonló körülmények közt ilyen erő kifejtésére. Gondoljuk hogy ez egyedi eset? Nem az!  A test képes felhasználni a stressz adta hatalmas energiát. Mi a mi feladatunk? Egyszerűen annyi, hogy erre akkor is képes legyen, ha nincs ekkora vészhelyzet.

Képesek leszünk előnyünkre fordítani a tapasztalt kellemetlenségeket. Rengeteg technikát reklámoznak ezen a téren. Ezek közül mindegyik kivétel nélkül arra alapoz, hogy megtanítsa agyunkat kicsit másképp gondolkodni. Minden a hozzáálláson múlik, ez igaz. Ha megtanuljuk semlegesíteni a ránk ható negatív információt, akkor már hasznosítjuk is!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 5269 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x