Most fogj hozzá! Mert ideje van a böjtnek!
Címlap / Szépség-Egészség / Most fogj hozzá! Mert ideje van a böjtnek!

Most fogj hozzá! Mert ideje van a böjtnek!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A hideg téli napok után szívünk-lelkünk mulatságra vágyik. Nevezzük farsangnak avagy karneválnak, jó dolog megszabadulni megszokott egyéniségünktől, és álmaink ruháit magunkra ölteni. A vidám tömegben, táncban kedvesünk is új oldaláról mutatkozhat be. Aztán elmúlik a bohóckodás ideje, és lassan megtisztul a lelkünk a bohóságoktól, testünk a sok hústól és édességtől. 

Még húshagyó kedden mindent bepótolhatunk, aztán legjobb lenne elvonulni néhány napra, és ivókúrába kezdeni, hogy visszatérjünk az ideális hetven-nyolcvan centis, vagy annál is karcsúbb derékmérethez. Ha szeretünk nadrágban járni, az igazi testhezálló nadrágok szorítása is jelzi, hogy itt az ideje a test-lélek-szellem tavaszi nagytakarításának.

HarmoNet-tipp: A böjt spiritualitása >>

Társaság
Legkellemesebb tisztítókúra az, ha barátainkkal együtt indulunk a vér- és béltisztítás rögös-kellemes túrájára. Ma már mindenki találhat ízlésének és pénztárcájának megfelelő nyugalmas helyet. Ma már speciális helyeken foglalkoznak velünk, ahol minden kényelem adva van: orvos, étkezési tanácsadó, pszichológus, asztrológus egész nap segítenek, gondoskodnak felfrissülésünkről.

Mi történt a szervezettel a hosszú téli evés-ivás alatt?
Elsavasodtunk. Vérünk, melynek az a szerepe, hogy a tiszta oxigént és a tápanyagot eljuttassa a megfelelő szervekbe, túl sok savat kötött meg, és ezzel oxigénhiány lépett fel. Amúgy is kevesebbet voltunk friss szabad levegőn, a városok levegőjének széndioxid tartalma is telítette a vérünket, most friss levegőn sétálva, lassú testgyakorlatokkal megszabadulhatunk a felesleges salakoktól. A magas savkoncentráció esetén csökken a vörösvértestek rugalmassága, vagy úgynevezett savmerevség léphet fel, aminek következtében a vörösvértestek már nem tudnak átjutni a finom hajszálereken, és eltömítik azokat.

Immunrendszerünk legnagyobb része a belekhez kötődik, ezért olyan fontos és olyan hatásos is a béltisztítás. A túlsavasodás és az elsalakosodás ugyanis megbénítja az immunrendszert, és mi fogékonyabbá válunk olyan fertőzésekre, amelyekkel egy ép immunrendszer könnyedén elbírna.

Az immunrendszer
Tehát nem a vírusok és a baktériumok miatt betegszünk meg, hanem azért, mert a leterhelt immunrendszer nem képes megbirkózni velük. Hamarabb megszabadulunk az influenza rémétől is, ha a tél utolsó hónapjában immunrendszerünket erősítjük, mintha orvosságokkal terheljük tovább a szervezetünket.

Vidám, könnyű sportok
Ezeket is jobb társaságban végezni. A jógát már ismeri mindenki. Nincs korhoz kötve, kisgyerek és nagyszülő egyaránt belekezdhet, sőt együtt is végezhetik nagy kacagások között.

Mit tudhatunk a pilatesről? Mindenki a saját ritmusának megfelelően formálhatja alakját balett-táncos módra. Nem kell megijedni, nem piruettről van szó, Szálkás, gyönyörű, hosszú izmok formálónak a sok ülés által megfáradt testből, karcsú és ruganyos lesz a testünk; erős a hátunk hajlékony gerincoszloppal - és ami a legjobb az egészben, ehhez nem kell éveket küzdenünk! Hogy miért?

A mozdulatok zöme a már eleve megnyújtott izmoknak ad terhelést, vagyis a nyújtott izmot erősíti! Így az izomrostok erősödnek, de nem vastagszanak meg - nem épül rájuk felesleges izomtömeg! Ha úgy szeretnél kinézni, mint a balett táncos, akkor máris belekezdhetsz. Az eredmény garantált: leolvadó úszógumi, helyén lapos, betonhas, formás, feszes comb és popsi, bomba alak, kecses tartás – ugye, mindig erről álmodtál? Nem véletlen, hogy az arisztokrácia vigyázott az egyenes tartásra; annyi éves vagy, amilyen erős a gerinced.

Gondolataink
Egyre több ember ismeri fel, hogy minden negatív gondolat befolyásolja immunrendszerünk működését. Azzal is megterheljük az immunrendszerünket, ha olyasmire kényszerítjük magunkat, amit a lelkünk mélyén elutasítunk, ha agyonhajszoljuk magunkat, vagy aggódunk valami miatt. Így még a legapróbb bosszúság is további negatív hatást gyakorol az immunrendszerre és ezzel az egész egészségi állapotra.

A böjt idején engedjük gondolatainkat is megtisztulni, a haragot, sértettséget cseréljük fel a hála érzésével. Nem olyan nehéz. Amint megérezzük a jól ismert indulatot, irányítsuk figyelmünket arra, miért lehetünk hálásak. Érdekes tapasztalat, amivel mindenki csak nyerni fog.

Dobosy Ildikó

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2071 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x