Képes leszek- e megbirkózni a sötét ellenféllel, a rákkal?...
Címlap / Szépség-Egészség / Képes leszek- e megbirkózni a sötét ellenféllel, a rákkal?

Képes leszek- e megbirkózni a sötét ellenféllel, a rákkal?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A rák nem ismer határokat. A Rák Világnapján a Magyar Rákellenes Liga rendezvényére az ország legtávolabbi részeiről is eljöttek az érintettek, orvosok, ápolók és a többé-kevésbé gyógyult betegek.  

Állítólag a tüdőszűrésre, emlőszűrésre mindenki kap behívót – ezek a leggyakoribb megbetegedések – a végbél és vastagbél szűrésre ebben az évben – írd és mondd – 0 azaz nulla forintot tervezett a költségvetés. Környezetemben senkiről se hallottam, hogy behívták volna vizsgálatra, egyénileg viszont tartózkodnak az emberek az orvoslátogatástól, amióta fizetni kell előbb a háziorvosnak, aztán a kezelőnek, végül a receptért. Egyszerűbb a következmények előtt szemet hunyni.

A rák nem ismer határokat
A rendezvényen a szépséges Hámori Ildikó felolvasott a Párizsi Kartából és a Brüsszeli Kiáltványból:

17. A rák nem ismer határokat.

Mivel az országok egyedül nem tudják felvenni a harcot ellene, szükséges az összefogás a kutatás, a megelőzés, a kezelések hatékonyabbá tételére.

Minden évben február 4-e a „Rák Világnapja legyen, és a „Párizsi Karta” a világon élő összes ember szívében és gondolataiban éljen.”

 

Környezetvédelem
A rákbetegségek megelőzősében fontos szerepe van a környezetvédelemnek. A Környezetvédelmi Minisztérium főosztályvezető-helyettese, Dr. Dobi Bálint a változó környezetben javuló életminőségről beszélt. A kéndioxid-szennyezettség ugyan csökkent az országban, de a közlekedés zsúfoltsága miatt a nitrogénoxid szint emelkedik. Még az anyatejben is mérhető dioxin, mely káros a csecsemőre.

 

Nagy gondot okoz a hulladék feldolgozása illetve semlegesítése, pedig minden állampolgárnak kötelező érvénnyel kellene tudnia, hogy:

Nem dobok el szemetet.
Szelektíven gyűjtöm a hulladékot.
Takarékosan bánok az energiával.
Kevesebb csapvizet fogyasztok.
Inkább a tömegközlekedést választom, ha megtehetem. Csökkenteni kell az egyéni autóhasználatot.
Környezetbarát árut vásárolok, mégpedig lehetőleg hazai terméket, mert az import áru szállítása sok energiát emészt.
Az üdülést is környezetbarát módon igyekszek megszervezni.

 

A vastagbél és a végbélrák
A vastag- és végbélrák – annak ellenére, hogy a második helyen áll a leggyakoribb a rosszindulatú daganatos megbetegedések között – nincsen a figyelem középpontjában. Ma már gyógyszerrel, célzott onkológiai kezeléssel képesek vagyunk az új daganatos erek képződését meggátolni, ugyanis, ha a daganat érellátását gátoljuk, a daganat tápanyag hiányában „éhezik”, majd sorvadni kezd.

 

Az előadó Dobolyi László, a Meggyógyulhatsz Egyesület elnöke maga is végigszenvedte ezt a betegséget, figyelmezteti embertársait, hogy menjenek vizsgálatra, bármibe is kerül, mert korai szakaszban már több gyógyszer is van a gyógyuláshoz.

 

A dietetikus
Sok finom ételt ajánlott Henter Izabella, dietetikus, és sok finom ételt kaptak a résztvevők a Rákellenes Líga ajándékaként.

A daganatos beteg lényegében mindent ehet, csak az arányokra vigyázzon ugyanúgy, mint az egészséges ember. Lehetőleg a piacon vásároljon friss, színes árut, testsúlyának megfelelően fogyasszon sok folyadékot, gyümölcslevet, gyümölcsöt; de szükség van, mértékkel, a fehérjékre és a zsírokra is. Lehetőleg maradjon meg az egészséges testarány: a magasságából levonva 100-at, annál néhány kilóval kevesebb a helyes testsúly.

 

Vagyis 163 cm-es magassághoz 63-57 kg a megfelelő súly. Mi magyarok általában inkább fölötte teljesítünk.

 

Ez a fenti étkezéssel megtartható életünk végéig. Viszont ajánlatos a régi konyhaeszközöket kicserélni, elkülöníteni a húsvágódeszkát a zöldségaprítótól, és időnként ki kellene mosni a hűtőszekrényt, hűtőládát.

 

Külön ajánlotta a mártogatós zöldségeket: nyers zöldséget joghurtos, hagymás, fűszeres mártással fogyasszunk. (Már persze, ha van fogunk a sárgarépához, karalábéhoz, karfiolhoz)

 

Dobosy Ildikó

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2502 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x