A Chi-kung csodája: Egy ember, aki 250 évet élt!
Címlap / Szépség-Egészség / A Chi-kung csodája: Egy ember, aki 250 évet élt!

A Chi-kung csodája: Egy ember, aki 250 évet élt!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-22

Felkel, és egy csésze zöldteát iszik, nem kávét. Különös mozdulatokat tesz. Varázsol, vagy csak egyensúlyát keresi? Elvont bohóckodás vagy valami természetfeletti történik vele? Mire jó a Chi-kung?  

Mit gondolsz mennyi időre vagy hitelesítve?
A legtöbb ember 70 évet gondol az európai korfa alapján magának, de ennél sokkal hosszabb élettartamra vagyunk genetikailag kódolva. Akár 450-500 év is belénk férne, hogyha lenne hozzá megfelelő életmód. Pedig van.
Természetesen nem a nyugati rohanásra gondolunk, hanem a szabályozott élet egy tökéletes kis gyöngyszemére, egy módszerre, amely azonban jobb, ha tudod, emellett életforma.

A keleti ember, főként Kína tartományaiban reggel felkel és látszólag láthatatlan tűzlabdákat hajigál elmélyülten vagy éppen elképzelhetetlen varázsmozdulatokat tesz. A Chi Kung rendszere vagy legújabb ejtése és latin betűs átírása szerint Qigong egy ősi módszer, amely az izmok és inak átmozgatásának és átmosásának tudománya. Ez egy testi-lelki átrendeződést takar, egy energiafeltöltődéssel karonöltve. A Chi Kung során az ember, gyakorlatilag finomenergia-rendszerén keresztül, egész testét kezeli, átmozgattatja és nyugtatja. Ez gyógyító energia is, roboráló, illetve egyfajta gyógytorna egyben, amely az ízületek karbantarthatóságát lehetővé teszi.

HarmoNet tipp: A Chi harmóniája>>>

Az egyik legjelesebb végzője, Li Qing-Yun mester, aki 1678-ban született, és 1928-ban (!!!) hunyt el, gyakorlatilag 250 évig élt. Történetét sokáig megkérdőjelezték, a halála után indult kutatások azonban bebizonyították, hogy története teljességgel hiteles. Az ősi indiai védikus elképzelés követői hiszik, hogy az emberek egy korábbi korban főként a Satya yugában mai életkorukat akár ezerszeresen is meghazudtolták, s akár ezer évig éltek.

Csupán korunk tudatlan és képzetlen embere képtelen ilyen hosszú ideig életben maradni. Kínában a kor szintén a bölcsesség jele, és szintén ma már nehezen tartható fenn, azonban a világ legidősebb emberei gyakran innen, Kína rejtett tartományaiból kerülnek ki. A világ legidősebb emberei általában a napi meghitt teafogyasztásnak, a gyógynövényeknek, és a Chi Kungnak köszönhetik éveiket. Li Qing-Yun mestre ehhez hasonlóan gyógynövényszakértő volt, aki mellesleg napi szinten végezte a Qigongot az átmosás és átalakítás, átformálás energetikai módszerét.

Élete során 14-szer házasodott.
Feleségei sajnos többnyire rövid életűek voltak. Ő azonban élete végiéig megtartotta jó szokását, türelmes, nyugodt ember volt, aki gyakorolta ezeket a lépéseket, s aki már mélyrehatóan tanulmányozta is magán a Qigong gyönyörűséges hatásait. Li Qing 71 éves korában mikor a mai modern európai ember meghajlik és leül, hadseregbe vonult és tökéletesen végezte szolgálatát.

A történet tehát hitelesnek bizonyult, s megmutatta a világnak, hogy létezhet ennyi erő és energia egy emberben, és megfelelő életmóddal olyan dolgokra is képesek lehetünk, melyekről korábban nem is álmodtunk. Élettörténetét könyvben összegezték és kiadták a világ számára, Tajvanon, Tai Pei-ben Tanításait, amely maga az élete és példamutatása, ma is számos Qigong tanító követi és nagy tisztlettel adóznak életének. A Qigong általa is gyakorolt módszerével megtisztítható a vér, fenntartható a helyes vérképzés, megtisztítható a csontvelő a lerakódásoktól, és rendezhetők a csontok és izmok, a megfelelőképpen.

HarmoNet tipp: A Chi áramlása testünkben>>>

Fodor Kata

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 10767 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x