A napfény ereje - Amit a táplálkozással elrontasz a napfénnyel...
Címlap / Szépség-Egészség / A napfény ereje - Amit a táplálkozással elrontasz a napfénnyel helyrehozhatod! Hogyan?

A napfény ereje - Amit a táplálkozással elrontasz a napfénnyel helyrehozhatod! Hogyan?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-01-28

Minden szerv megköveteli a táplálkozásnál a maga részét télen és nyáron egyaránt. Mégis különbséget kell, - kellene tenni a nagy hőségben nehéz fizikai munkát végző emberek, s a vakációban nyaraló-pihenő emberek között. Mit és hogyan tehetsz? 

Táplálkozás nyáron
Melegben a folyadékpótlásról soha nem szabad elfeledkezni, legalább három liter - természetes folyadékot fogyasszunk el, - gyümölcs- zöldségleveket, melyeket mi facsarunk ki, s citromos limonádét, gyógynövényteákat, vizet, vagy sok görög- és sárgadinnyét.

Táplálékot csak annyit vegyünk magunkhoz, mint amennyi az energia felhasználásunk. Fogyasszunk lehetőség szerint reggel- és este sok nyers gyümölcsöt, délben hasonlóan sok nyers zöldséget. Ne fogyasszunk nehéz ételeket, melyek megterhelik a gyomrot, s főleg vigyázzunk a bőséges fehérje tartalmúakra. Miért? Tudvalevő, hogy legnehezebben emészti meg gyomrunk a bő fehérje tartalmú ételeket, s a bélrendszerben is ez tartózkodik leghosszabb ideig. A bélbolyhokban levő nyirokér nagyon sok méreganyagot visz széjjel, elárasztva vele az egész szervezetet.


Nem hiába írja dr. Kime: Ha tápláléka bőségesen tartalmaz fehérjét, ne feküdjön ki a napra. Mivel a nap hatása az étrendünkkel függ össze. A nap csupán gyorsítja ezt a folyamatot. Nem a napfény okozza a betegségeket, hanem az étrendünk. A fokozott izzadással több méreganyag kerül a bőrünkbe, s így keletkezhet a bőrrák. Mint írom a "Csontritkulás" c. könyvemben, hogy a test megszabaduljon a túlzott fehérjétől, a vizelettel és a széklettel "elszállítja", de vele együtt sok ásványi anyagot (pld. kalciumot) is, melyek hiánya sok betegség keletkezésének nyit utat. Ne feledjék el, hogy milyen kevés grammnyi fehérje-szükségletről ír ma az orvostudomány.

HarmoNet tipp:
Kálvária és Öröm: Az ítélet - halál >>

A napfény gyógyító ereje
A napfényben csodálatos éltető erő rejlik. Biztosan sokan megfigyeltük már azt a látványos csodát, mikor kora tavasszal, a napfény hiányában tartott növényeinket kivisszük a napra, szinte órák alatt "zöldülnek". Újjá élednek, s úgy nőnek, mintha húznák őket. Minden élőnek, növénynek, állatnak stb. s nem utolsó sorban az embernek is létszükséglete a napfény.

A  napi D-vitamin-szükségletünk:
Gyerekeknek: 10 ug (400 NE)
Felnőtteknek: 2,5 ug (100 NE) vagy kevesebb.

Hogyan tudjuk ezt legkönnyebben biztosítani:
Napi egy perc napfürdő (ruhátlanul) vagy egy óra séta a szabad levegőn (felöltözve) elegendő ahhoz, hogy bőrünk szintetizálja a napi D-vitamin adagot. Hiszem, hogy ezt a mi kis hazánkban mindannyian meg tudjuk tenni, tehát kiegészítőkre nekünk nincs szükségünk.

Ezért azt tanácsolom mindenkinek, nyári nagy melegben inkább a reggeli és a késő délutáni órákban napozzanak. Jó magam sem vagyok fiatal, de mégis azt tanácsolom az idősebbeknek is, igyekezzenek valahol napozni, mert a jó Isten olyan csodálatosan teremtett meg bennünket, hogy a szervezet tartalékolni tudja a D. vitamint. J.D.Pamplona Roger azt írja : A vérünkben keringő D-vitamin nagy részét bőrünk szintetizálja. Nincs szükség étrendi kiegészítőkre, ha lehetőség van akár csak rövid időt is a napon tölteni.
Még egy fontos tanács: Igyekezzünk félretenni a divatos műszálas fürdőruháinkat, s készíttessünk természetes, - pamut anyagból napozó ruhát magunknak, egészségünk védelmére.

A napfény gyógyhatásai
Dr. Sang Lee "Szabaditsd fel magad" c. könyvét 1992-ben tudtam megvenni Sao Paulóban.
Kiemelnék néhány sort, melyeket a nap gyógyító hatásairól ír:
  • A napfény közvetlen a bőrre történő érintkezésekor megnöveli a fehérvérsejtek azt a fajtáját, melyek által a nyiroksejt száma növekedni kezd. Ezek a nyiroksejtek megerősítik a gammaglobulin termelést, serkentik az ölősejteket, hogy több kórokozókat tudjanak elnyelni, tehát gyógyítólag hat a rákos - daganatokkal szemben.
  • Csökkenti a vércukorszintet, mivel égeti, felhasználja a cukrot.
  • A nap erősíti a vérkeringést A szív minden egyes dobbanásánál sokkal több vért szorít ki magából, mint nap nélkül, s ezáltal több oxigént is tud szállítani.
  • Köszvényes, megmerevedett, földagadt izületes beteget, kit hosszú ideig naponta kiültettek a napra, csodálatosan gyógyult e súlyos betegségből.
  • A napfény, amikor a bőrünket éri, D vitaminná változtatja a koleszterint. Teljes pontos mennyiségben.
  • A tüdővészes betegeknek is egyik legjobb gyógyszer a napfény.

S még sorolhatnám tovább, de inkább azt szeretném még írni dr. Sang Lee-től: Mint mindig itt is oda kell figyelni a táplálkozásra: kizárva minden finomított terméket, cukrot, lisztet, olajat, állati terméket.
Tehát teljes vegan táplálkozással, lehet segíteni a nap gyógyító erejét.

Részletek Feketené Bokor Katalin Egészség midennapra című könyvéből! >>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5721 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x