Tizenkettedszer is: Vegetáriánus Fesztivál - nem csak zöldevőknek...
Címlap / Szépség-Egészség / Tizenkettedszer is: Vegetáriánus Fesztivál - nem csak zöldevőknek

Tizenkettedszer is: Vegetáriánus Fesztivál - nem csak zöldevőknek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-17

Lapunk idén kilencedszer kiemelt média-támogatója a tizenkettedik éve minden nyarat záró Vegetáriánus Fesztiválnak! Íme az idei program - hogy beírhasd a naptáradba!  

1996 óta minden év augusztusának utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre a Vegetáriánus Fesztivál. 2008. augusztus 30-31-én az Erzsébetligeti Színház (XVI. ker., Hunyadvár u. 43/d) ad otthont a rendezvénynek.

A rendezvényt nem csupán a vegetáriánus életmódot folytató embereknek ajánlják, sokkal inkább azoknak, akik szeretnének egészségesebben étkezni, de nem tudják hogyan kezdjék el, nem tudják milyen alapanyagokat hol szerezzenek be, milyen új receptekkel dolgozhatnak, illetve a táplálkozás témakörétől elszakadva mi az, amit megtehetnek saját maguk és környezetük egészségéért.
 
Ahogy eddig minden évben, úgy most is az egészséges életmód (beleértve a testi-lelki és környezeti egészséget is) témájában hallhatók előadások a fesztiválon. A szervező, Egészség-vár Alapítvány nem titkolt célja, hogy minél több információt adjon át a vegetáriánus étrendről, annak különböző változatairól, így egyre inkább ismertté és elfogadottá tegye a „zöld táplálkozást".
Tapasztalataik szerint ma már nem számít csodabogárnak az, aki nem fogyaszt húst, ugyanakkor az éttermek többségében a rántott sajton és gombán kívül ritkán van más választási lehetősége egy vegetáriánus vendégnek.
A szervezők egyik vágya, hogy ezen a téren is bővüljön, színesedjen a paletta, ahogy például az elmúlt évtizedben a bioélelmiszerek, a vegetáriánus termékek és alapanyagok bolti kínálata is jelentősen megnőtt.

A XII. Vegetáriánus Fesztivál főzőbemutatóin vendégeink élőben is megtekinthetik, hogyan készülnek gyorsan és könnyen a finom és egészséges vegetáriánus ételek. A főzőbemutatókon bio alapanyagokból, tej és cukor mentes ételek készülnek el.

A fesztivál hangsúlyos témája a fizikai egészség megőrzése
A meghívott előadók - többen a HarmoNet tanácsadói is! - olyan táplálkozási, életviteli tanácsokat osztanak meg a hallgatókkal, amik nagy mértékben hozzájárulnak testi-lelki jól-létünkhöz. Mind a szervezők, mind az előadók nagyon fontosnak tartják, hogy azok is, akik egyébként nem vegetáriánusok, rendszeresen, naponta több alkalommal fogyasszunk nyers zöldségeket és gyümölcsöket, hogy szervezetük a hozzájusson a szükséges vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz, nyomelemekhez…

Prof. Dr. Török Szilveszter, orvos-természetgyógyász az „Azzá leszel, amit eszel" jegyében az egészség és a táplálkozás szoros kapcsolatáról beszél, hasznos tippekkel segítve a megfelelő étrend kialakítását.
Feketéné Bokor Katalin, fitoterapeuta az különböző életkori sajátosságok kiemelésével (csecsemők, gyermekek, ifjak, felnőttek, idősödők) az immunrendszer erősítéséhez ad tanácsokat. Az előadó saját tapasztalatait, komoly betegségének és gyógyulásának történetét is megosztja a hallgatókkal.
Varga Sándor, természetgyógyász a reformkonyhai készítményekről, és a gyógyító táplálékokról beszél: hogyan ehetünk úgy egészséges ételeket, hogy közben nem nélkülözzük a hagyományos magyar konyha ízeit sem.
Benda Judit, gyógyszerész a gyors diéták hiábavalóságáról, az ideális testsúly és a kiegyensúlyozott, mértéktartó diéta összefüggéseiről beszél, valamint hasznos tanácsokat ad a lassúbb, ám hatékonyabb és tartósabb fogyás megvalósításához.
Tóth Gábor, élelmiszeripari mérnök témája a feldolgozott, előkészített és gyors ételek, a technológiai adta előnyök és hátrányok összegzése a rákbetegséggel összefüggésben.
Váradi Tibor a vizuális diagnosztika rejtelmeibe vezeti be a hallgatókat: hogyan ismerhetjük fel a betegségeket testünkön és hogyan gyógyíthatjuk őket természetes módszerekkel.
Lakatos Gyula a Kanál forradalma elnevezésű projektről számol be.
Soha Gábor a globális felmelegedés, az energiatakarékosság és a környezetkímélő táplálkozás szoros összefüggéseit mutatja be a legújabb kutatási adatok fényében.
Uhrin Olga a makrobiotikus konyha „magyar változatáról" beszél: avagy hogyan táplálkozhatunk a japán makrobiotikus étrendet megtartva, de magyar alapanyagokat, saját zöldségeinket-gyümölcseinket fogyasztva.

A fesztivál záróakkordjaként, vasárnap Kövi Szabolcs fuvolaművész Körforgás című lemezbemutató koncertjét hallhatjuk.

Az előadások mellett különböző műhelyfoglalkozásokon és bemutatókon is részt lehet venni: jóga, önismereti csoport, meditációs csoport, kisgyermekes családoknak Ringató foglalkozás, természetgyógyászati tanácsadás.

A gyerekeket játszóház és gyerekkoncert is várja a rendezvény mindkét napján, a kisbabával érkezőknek szoptató és pelenkázó helységet biztosítunk.
A fesztivál minden programjára a belépés ingyenes!
Bővebb információt a rendezvényről a www.egeszsegvar.hu

HarmoNet tipp: Egymillió vegetáriánus recept - kipróbálva! >>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5048 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x