Thai chi: a harmonikus mozgás művészete - Az alakformálás...
Címlap / Szépség-Egészség / Thai chi: a harmonikus mozgás művészete - Az alakformálás és stressz-mentesítés ősi útja

Thai chi: a harmonikus mozgás művészete - Az alakformálás és stressz-mentesítés ősi útja

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-22

Képzeljünk el, hogy lassú, lágy és kecsesen megformált mozdulatsorokat hajtunk végre, miközben testünk ellazul, elménk lecsendesedik. Csak magunkra és a mozdulatainkra összpontosítunk. Ez a thai chi lényege.  

Harcművészet és meditatív mozgás

Kínában évszázadok óta művelik, de Európában viszonylag újnak számít. Számtalan thai chi stílus létezik, különböző mozdulatsorokat tartalmazva, melyek legtöbbje harcművészetből származik.

A kínai filozófia és gyógyászat egyik fogalma a „chi”, mely azt a vitális energiát jelenti, ami élteti a testet. A thai chi egyik célja, hogy növelje a „chi” körforgását a szervezeten belül, amely kihat az ember energiájára és segít megőrizni az egészségét.

 

Javallat, ellenjavallat

A thai chit bárki, bármikor elkezdheti. Idősek, fiatalok, egészségügyi problémákkal küzdők vagy akár teljesen egészséges emberek egyaránt. Káros mellékhatásoktól nem kell tartani.

Mozgásszervi panaszok, gerincbántalmak esetén is látványos javulást érhetünk el. Javul a testtartás, az izomformák átalakulnak és megerősödik az egyensúlyérzék. Még a kismamáknak is ajánlott elsajátítani a thai chi-t, ugyanis olyan testi-lelki erőt merítenek belőle, mely kedvezően hat saját maguk és magzatuk számára egyaránt.

A thai chi ősi módja az alakformálásnak. Lágy, nem túl izzasztó, lelkileg is megerősítő. Így a nyugalommal és a kíméletes mozgással lassú, de biztos fogyás kezdődik meg. Ez nem durva sport, ez lágyan alakít, így nincs lehetősége a testnek megereszkedni a hirtelen súlyvesztéstől, lassan alakul harmonikus formákká minden ív az emberben.

 

A lélek és az elme gyógyítója

A könnyed és kecses mozdulatsorok végrehajtása magas fokú koncentrációt igényel, a gyakorlatok pontos elsajátítása hosszú folyamat. A thai chi segítségével megszűntethető a stressz, és a fejfájás, csökkenthető a szorongás, továbbá a gyakorlatok meditációs, relaxációs jellege segít meglelni lelki békénket. Ezáltal ajánlható mindenkinek, akiben sok a feszültség, aki érzelmileg ingadozó, azoknak is, akik pánikbetegséggel, vagy alvászavarral, esetleg potencia-problémákkal küzdenek.

Ha valaki elsajátítja az alapgyakorlatokat, akkor képes eljutni a régóta vágyott nyugalom és harmónia szigetére. 

Kép: franciscojcesar / Pixabay
  

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 16017 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x