Viszlát allergia! - Mely allergiatípusokra alkalmazható az...
Címlap / Szépség-Egészség / Viszlát allergia! - Mely allergiatípusokra alkalmazható az immunterápia?

Viszlát allergia! - Mely allergiatípusokra alkalmazható az immunterápia?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-24

Pollenszezon tüsszögés nélkül? Háziállat a lakásban? Megszűnik a darázs, illetve méhcsípésektől való rettegés? Az immunterápiás kezelés által többek között a felsorolt allergiáknak is búcsút inthetünk. A terápiáról Dr. Balogh Katalin allergológus szakorvost, immunterápia specialistát, a MAKIT Immunterápiás szekciójának vezetőségi tagját kérdeztük. 

Mit nyújt az immunterápia, miben más, mint az allergiás tünetek kezelésére szolgáló, jelenleg is közismert módszerek?
Az immunterápia azért jelentős az allergia kezelésében, mert csupán ez képes a tüneteken kívül az allergia okára is hatni. Alkalmazásával nem csak az orrfolyás, tüsszögés szüntethető meg. Az immunterápia célja, hogy az allergiás beteg szervezete lépésről lépésre hozzászokjon az allergiát kiváltó anyaghoz. 


A magyar lakosság ötöde szenved az allergiás nátha tüneteitől. A lakosság harmada szenved valamilyen allergiás betegségben. Az immunterápia a leggyakoribb allergén, a parlagfű okozta allergiás tünetek kezelésére is alkalmazható, s egyben az egyetlen módszer napjainkban, mely által megelőzhetőek az allergiás szövődmények is: az egyre több allergénre kiterjedő érzékenység, asztma, a tünetek súlyosbodása, a szezonális allergia esetleges átváltása folyamatos tünetességre. 

HarmoNet tipp: Üröm a nyári örömben - A legdurvább allergén! A megoldás a megelőzés!  >>

A parlagfű allergián kívül az immunterápia alkalmas fekete üröm, fűkeverék, gyomok, gabonafélék pollenje, háziporatka, rovarméreg (méh, darázs), fák és cserjék pollenje, állati szőrök által kiváltott allergiás tünetek kezelésére is. Jelenleg az Egészségbiztosító a kezelés igen szűk körű alkalmazását támogatja, bízunk abban, hogy az Európai Uniós gyakorlatnak megfelelően változni fog a támogatás.


Mennyire elterjedt a módszer alkalmazása hazánkban?
A nemzetközi gyakorlattal szemben Magyarországon ez a kezelési forma méltatlanul háttérbe szorult, ezen szeretnénk változtatni. 2008. augusztus 28.-án megalakult a Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság Immunterápiás szekciója. Elnöke Dr. Kósa Lajos, a MAKIT főtitkára, titkára Prof. Dr. Kemény Lajos, 5 tagú vezetőséget választottak az alakuló ülés résztvevői. Tagja lehet minden orvos, akit érdekel az immunterápia, már régen alkalmazza és szeretné a tapasztalatait átadni, vagy szeretné a tapasztalatait kicserélni, illetve aki még nem alkalmazta és szeretne többet tudni róla. 

Orvost Keresek >>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2748 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x