Tanulj meg enni! - Testkontroll-diéta és lúgosítás télen...
Címlap / Szépség-Egészség / Tanulj meg enni! - Testkontroll-diéta és lúgosítás télen is!

Tanulj meg enni! - Testkontroll-diéta és lúgosítás télen is!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Kedves Olvasó, biztosan Te is hallottál már a napjainkban hódító lúgosító, zöld csodaitalról. Mi is ez valójában? Valóban mindenkinek jó? Mit csinál ez a szervezetünkben? Teheted fel kétkedve Magadnak ezeket és az ehhez hasonló kérdéseket. Miért kétkedve? 

Visszaesési stádium
Érthetően, hiszen úgy tűnhet, hogy ismét feltaláltak egy csoda fogyókúrás italt.

Sokan ezért hamar meg is veszik ezeket a drága zöld léket, miközben táplálkozásukat nem változtatják meg. Igaz, hogy az ital nagymértékben hozzásegíti tested tisztulását, annak sav – bázikus állapotának beállítását, azonban, ha táplálékoddal folyamatosan, azzal egyidejűleg viszed be a tested savasító táplálékokat a kúra abbahagyása után azonnal észre fogod venni, hogy az italod nem ért semmit!

Megtámogatás diétával  - télen is
Tehát még egyszer kihangsúlyozom, hogy az ital jó, de ahhoz, hogy elérd a megfelelő hatást, amiért azt iszod, táplálkozási szokásaidat is gyökeresen meg kell változtatnod, ha az eddig nem volt egészséges. Azaz, a mai kor emberének is, megfelelő.

HarmoNet tipp: Tartós fogyás és gyönyörű bőr! - Perricone diéta (3 napos programmal!) >>

Mit kell ezért tehát tenned?

1. Legelőször is ajánlott mindenféle állati eredetű táplálékod erőteljes mérséklését, azaz, csökkentsd azokat! A hús, tejtermék, tojás súlyosan savasítják a testünket. Továbbá, ide tartoznak még a kávé, tea, alkohol, cukor, kész és félkész ételek, fehér lisztből készült termékek.

Ezért tehát fogyassz minél több friss és nyers zöldségfélét, salátákat, akár mixelve is.

Öntetként használj növényi olajakat, olivát, repcét, lenmagot…stb. Az ecet is savasat, kis mértékben azonban nem árt! Használd nem minden nap és keveset, kinek jó az alma, azt bátran használhatja, kitűnő kombináció egy kis olajjal, fűszeresen.

Ha már fűszerek: Ügyelj arra, hogy ne mindennapos szokásod legyen a paprika bors kombinációja. Csökkentsd és válts zöldekre.

2. Táplálékod alapját a:
  • Zöldségek – Gyümölcsök
  • Gabonafélék
  • Hüvelyesek
  • Olajos magvak és azok olajai alkossák.

3. Igyál tevékenységednek megfelelő mennyiségű folyadékot! Fontos a napi elegendő folyadékbevitel!

4. Tarts hetente legalább 1 zöldség és/vagy gyümölcsnapot. A zöldségeket keverheted, azonban a gyümölcsöket ne! Azokat célszerű csak magában fogyasztanod, valamint azon a napon törekedj, csak egyfélét enni belőle. Ez lehet akár 2–3 Kg mennyiség is, arányosan elosztva a napod folyamán.
 
A testkontroll-diéta lényege:
Szénhidrátok, keményítők: kenyér, gabonafélék, tészták, burgonya, gesztenye
Semleges élelmiszerek: zöldségek, saláta félék, nyers ételek, zsiradékok, olajos magvak
Fehérjék: hús, hal, tojás, hüvelyesek.

HarmoNet tipp: Melyik diétát válasszam? - A 6 diétázó alaptípus. Így csináld helyesen! >>

Párosítás
: A semleges élelmiszerekkel bármely másik csoportot kombinálhatod, azonban próbáld meg ne kombinálni a szénhidrátokat a fehérjékkel. Vagy ha mégis, úgy a szénhidrátos legyen kevesebb és adj hozzá sok–sok zöldséget.


Ne zavarjon, hogy tél van, hideg, hűvös idő. Szerencsére napjainkban egész évben elérhetőek friss zöldségek és gyümölcsök. Hiába gondolod, hogy az ilyesmi drága télen, valójában az egészséges táplálkozás kevesebbe kerül, hiszen a készételek, cukrozott, előre elkészített élelmiszerek sokkal többe kerülnek, gyógyításodra pedig ennél is többet költenél! - a szerk.

Napi táplálékfelvételed 65–70%-át bázikus, a testet lúgosító hatású élelmiszer legyen, a többi lehet csak savasító!

Zsemlye Zsanette

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 15574 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x