Smink szeles, nyirkos időre - Biztos tippek a tartós ragyogásért!...
Címlap / Szépség-Egészség / Smink szeles, nyirkos időre - Biztos tippek a tartós ragyogásért!

Smink szeles, nyirkos időre - Biztos tippek a tartós ragyogásért!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-10-02

Gőzerővel tavaszodik. Az idő azonban még inkább hűs, hűvös, este egyenesen fagyos. A száraz és párás, nedves váltakozik, egyben azonban megegyezik, az erős hőmérsékleti és időváltozás miatt szeles, változékony. Milyen sminket válassz szeles időben? 

Szeles időben egészen másként mutat rajtunk egy smink, mint melegben, vagy épp száraz és csípős időben. Az időjárás változékonysága miatt a felhők és a napfény gyors egymásutánisága végett valamint azért, mert a szél kicsíp és szárít, egészen más módon kell sminkelnünk magunkat ilyen időben.

Mi történik szeles időben az arcbőröddel?
Először is könnybe lábad a szemed a tartós és erős széltől, ami miatt a szemfestéked alul, beleértve a kontúrt és a spirált is, lefolyhat. Kicsípi bőrödet az erős szél, ennélfogva a pórusok erősebben kirajzolódnak rajta, az ajkak pedig, cserepessé, szárazzá és pirossá, szélén erősen vörössé válhatnak ebben az időben.

Ápolás és előkészítés
Száraz, szeles időben figyelj arra, hogyha fürdéstől kiszáradt bőröd, a sminkelés előtt legyen időd egy vékony réteg testápolóval visszazsírosítani. Az ápoló meg kell száradjon bőrödön, különben a festékek belekenődnek az arcbőrbe, és zsíros, túl élénk látványt nyújtanak majd.

Az ajkakról a cserepes, száraz részeket fogkefével kell eltávolítanod, és vékonyan be kell kenned. Alkalmazhatsz krémet, szőlőzsírt, vagy akár, ha van időd, egy mézes-tejszínes pakolást is a száj területére.

A szemek körül a bőrt a száraz részektől tisztítsuk meg. Majd kenjük be szemkörnyékápolóval. A sminkek típusa

Ebben a szeles, erősen változékony időben párától és esőtől könnyedén lejönnek a por alapú sminkek, ezért krémesebb, balzsamos verziót érdemes használni. Krém alapú szemfestékből ma már igen nagy a kínálat, szinte bármilyen színben választhatunk. A kiválasztásnál a szem és haj színe, valamint a ruházat lehet fontos szempont. Nappalra mindenképpen csillogásmentes verziót érdemes most használni. Éjjelre lehet csillogós, extrább verziót is alkalmazni, de a szeles időben kontrasztosabb, erősebben tónusolt lesz az arcbőröd, ezért nincs szükség túl erős elemekre a sminkelésben!

HarmoNet tipp: Változz át! - Tavaszi megújulás a kozmetikus segítségével >>

A sminkelés előtt többen szeretnek alapozót, vagy kőpúdert használni. Az alapozó most jó lehet, mert krémes állagú és biztosan megmarad, de tudd, a pórusok, ha megnyílnak, ezek használata sem túl egészséges, hiszen a bőr mély rétegeibe rakódhatnak. Ezért bárminemű alapozót a bőrre csak és kizárólag akkor használj, ha nincs más megoldás, és nagyon fontos ezt alkalmaznod. Ha használod is, ügyelj arra, hogy ne vakolatnyi mennyiségben, hanem szolidan, mértékkel alkalmazd.

A rúzsok
A rúzsokra szintén az vonatkozik, ami a szemhéjpúderre. Lehetőleg ne a nyári csillogós fényes verziót válasszuk, hanem a közepes fényű, vagy matt árnyaltokat. Ha matt rúzs nagyon tömör, szárító, kevéssé kenhető kis krémmel segíthetünk, melyet a rúzs alá kell még felkenni! Végezz a kezeden próbát ezért, ha még nem ismered a terméket.

A színek
Színárnyalatok közül most a pasztell, a fehér, a halványzöld esetleg, de finoman a rózsaszín és bordó színeket is ajánlhatjuk. Kerüld most a mély sötétbarnát, és az élénk színeket, vöröset, pirosat, királykéket, stb.

Ha szemkontúrt választasz, az persze lehet sötétebb, erősebb szín, nem szükséges halvány árnyaltoknál maradni. A kontúrt jobb, ha csak felső szemhéjon alkalmazod.

HarmoNet tipp: Arcvédő tippek hideg időre >>

Jó sminkelést!

Kiss-Kárpát
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5163 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x