7 jellemvonás, ami durván káros az egészségre
Címlap / Szépség-Egészség / 7 jellemvonás, ami durván káros az egészségre

7 jellemvonás, ami durván káros az egészségre

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-13

A személyiségünk nem pusztán a társadalmi helyünket határozza meg, hanem akár a testi egészségünket is befolyásolhatja. Ez a 7 jellemvonás egy kis odafigyeléssel kezelhető, módosítható, és az ellenkezőjük is szokássá tehető, ami viszont egészséges.  

„Régóta tartja magát az elképzelés, hogy a gondolataink befolyásolhatják egészségünket; mostanra szinte számszerűsíthetjük is, mennyire így van ez” - mondta Stephen Boyle, az észak-karolinai Duke Egyetem munkatársa. A szakember és munkatársai összeállítottak egy listát, mely gondolatok teszik tönkre egészségünket leginkább.

7. helyezett: cinizmus


A cinikus embereknél, akik gyanakvóak és bizalmatlanok másokkal szemben, nagyobb eséllyel alakulnak ki szívbetegségek. „Ezek az emberek nem feltétlenül forrófejűek, de hajlamosak mások tettei mögött ellenséges motívumokat feltételezni” – mondta Boyle.6. helyezett: értelmetlenség


Ha valakinek nincs célja, az életét csonkának élheti meg. Akinek vannak céljai, könnyebben tulajdonít célt az élete történéseinek és von le tanulságot azokból. Az ilyen emberek gyakrabban végeznek olyan tevékenységet, amelyet hasznosnak ítélnek. Kedvezőbb stresszhormon-szintet mutatnak, egészségesebb a keringési és az immunrendszerük, bár ezek biológiai háttere még nem tisztázott.

HarmoNet tipp: Ártalmas-e a sport? Mikor, mennyit, hogyan? >>

5. helyezett: aggodalmaskodás


A nagyon neurotikus személyek, akik állandóan szorongnak, aggódnak és hajlamosak a depresszióra, általában hamarabb meghalnak, mint az egészségesek. Bár egy cigaretta csillapíthatja a feszültséget, a rövid távú enyhülés nem éri meg, ha aztán ez viszi az embert a sírba.

4. helyezett: az önkontroll hiánya


Mindig késik a találkozókról? Képtelen rendet tartani az íróasztalán? Nincs önkontrollja? Ezekért a látszólag ártalmatlan vonásokért komoly árat fizethet az egészségével. Egy 900 főn végzett kutatás szerint a lelkiismeretes emberek 2-4 évvel tovább élnek, mint az impulzívak, akik hajlamosabbak például a dohányzásra és a túlzott alkoholfogyasztásra.3. hely: szorongás


Az állandó cidrizés igencsak megterheli az ember fejét; a kedélyes embereknél ritkábban alakul ki demencia: egy vizsgálat szerint ezeknél 50%-kal kisebb az elbutulás esélye, mint a szorongásra hajlamosaknál.


2. hely: bánat és balsors


A lehangolt ember nem csak társadalmilag, hanem fizikálisan is hátrányos helyzetben van. Egy érbetegek részvételével végzett kutatás szerint az ún. D-típusú (azaz rossz közérzetre és érzelmi gátoltságra hajlamos) személyiségű emberek korábban halnak meg, mint mások.


1. hely: stressz


Bármit is teszünk, nem szabad, hogy felzaklasson! A tartós stressz halálos is lehet, de ha nem is öl meg, növeli a szívbetegségek, az influenza, a metabolikus szindróma és a magasvérnyomás rizikóját. Egy munkahelyi előléptetés, bár jót tehet a pénztárcánknak, ugyanakkor a stresszt is növeli, és lehet, hogy végül hamarabb kerülünk orvoshoz miatta.

Ha pedig úgy érzed, hogy még ma megbolondulsz, itt egy klassz stresszkalkulátor a hétköznapokra>> 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3609 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x