Torkosan, de okosan!
Címlap / Szépség-Egészség / Torkosan, de okosan!

Torkosan, de okosan!

Forrás: Tve.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-25

Idén már sokadik alkalommal kerül megrendezésre a Torkos Csütörtök. Ahhoz, hogy a féláras éttermi akcióban résztvevő vendégek valóban jó szájízzel távozzanak, érdemes néhány dologgal tisztában lenniük. A Tudatos Vásárlók Egyesülete összegyűjtötte a leghasznosabb fogyasztóvédelmi tanácsokat. 

 

A falánkság is hagyomány
Szinte egész februárban és márciusban találunk olyan éttermeket, amelyek csatlakoznak a kezdeményezéshez, azonban az igazi, hagyományokhoz kötődő Torkos Csütörtök idén március 10-ére esik. A rendezvény célja egy elfeledett hagyomány felélesztése, amely a böjti időszakhoz kötődik. A böjt hamvazószerdával kezdődik, de területenként bizonyos kilengéseket megengedtek a hívőknek. Az egyik ilyen a hamvazószerdát követő Torkos Csütörtök volt, amikor még mindenkinek lehetősége nyílt a farsangi maradékok elfogyasztására. Az elmúlt néhány évben a jelentése kissé megváltozott: ma már inkább a hozzá kapcsolódó akciós fogyasztási lehetőséget jelenti.

A csatlakozott éttermek listája megtalálható itt >>>Hogy a torkunkon ne akadjon…

Ezen a napon, ha időben gondoskodunk az asztalfoglalásról, olyan éttermeket is kipróbálhatunk, amelyeket normál hétköznapokon nem tennénk. De akció ide vagy oda, érdemes az alapszabályokat ezen a napon is észben tartanunk, hogy végül ne rossz szájízzel távozzunk a kiválasztott vendéglőből.
  • tájékozódjunk előre, és foglaljunk asztalt;
  • az akcióhoz csatlakozó éttermek vállalják, hogy teljes nyitvatartási időben biztosítják a kedvezményt;
  • a biztosított kedvezmény a teljes étel- és itallapra vonatkozik (erre a napra speciálisan összeállított menüsorra nem) - mértéke 50% a számla végösszegéből;
  • készpénzes és bankkártyás fizetés egyaránt lehetséges (ha ez az év más időszakában is teljesül)

Előfordulhat, hogy elvitelre kért étel esetén nem kapunk kedvezményt. Ezt még Torkos Csütörtökön is a cég joga eldönteni. Viszont ha az adott vendéglátó helyen más napokon elfogadnak étkezési utalványt, vagy Üdülési Csekket, ezt a fizetési lehetőséget az akciós napon is biztosítaniuk kell. Ennek megsértése esetén panaszunkat érdemes a Vásárlók Könyvébe jegyezni, és megkeresni észrevételünkkel a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványt (az Üdülési Csekkel kapcsolatos visszaélések kivizsgálására ugyanis az Alapítvány jogosult a közte és az elfogadóhely között lévő szerződés értelmében).


Ha úgy érezzük, hogy valamelyik fenti feltétel nem teljesült, akkor a Magyar Turizmus Zrt-t kereshetjük meg panaszunkkal (torkos[kukac]itthon.hu).

Forrás: Tudatos Vásárlók Egyesülete

Képek:
piqs.de: NikoDa - Enjoy your dinner
piqs.de: kaemte - rosa eingedeckt

 
 
[ 2325 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x