A hőségben is legyen veled az erő!
Címlap / Szépség-Egészség / A hőségben is legyen veled az erő!

A hőségben is legyen veled az erő!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Nem szabad megfeledkezned arról, hogy nyáron is szükséged van az erőre, az energiáidra, hiszen nem csak a mindennapi feladatok nehezítik a napodat, hanem a hőség is könnyedén elszívja az erődet. Gondolom Te is érzed időnként, hogy a nagy melegben nehezebben veszed a levegőt, ólmosabbak a lépteid, nem megy könnyedén a koncentrálás és az erőteljesebb fizikai tevékenységhez is kisebb kedvvel látsz neki. Úgy érzed, jobban esne egy hűsítő csobbanás? Vagy egy gyöngyöző hűtött sör? Mit szólnál inkább, ha javasolnék egy alternatív megoldást ahhoz, hogy veled legyen az erő a nyári hőségben is?  

Nem csalás, nem ámítás, nem kell hozzá más, mint egy jól működő meridiánrendszer. Ez nem egy galaktikus csillagrendszer, hanem az energiapályáink összessége. Az ősi kínai gyógyászat több ezer évvel ezelőtt feltérképezte az emberi testben futó energiapályákat, s mivel nagyon hasonlítanak a földet behálózó meridiánokra (hosszúsági körökre), így azokat meridiánoknak nevezték el. Ezek a meridiánok futnak a testünkben az idegpályák mentén. S hogy mi a jelentőségük? A kínai tanítások szerint, a meridiánokban kering a chi (csi), az életenergia.

Ha a chi, azaz az életenergia bőségesen és akadálytalanul áramlik a testedben, akkor vagy igazán egészséges. Ha megbomlik valamelyik meridiánban az egyensúly, kialakulhat valamilyen tünet, betegség. Ez az egyensúlybomlás létrejöhet akár az időjárásváltozástól, stressztől, a hőségtől vagy egy rossz hangulattól is. Ezért mindig fontos odafigyelned arra, hogy egyensúlyban maradj, illetve folyamatosan figyeld tested jelzéseit, hogy mielőbb visszaállíthasd azt.

 

S hogy mi a titok? Hogyan lehetsz erős Jedi a mindennapokban fénykard nélkül? A segítőd nem más, mint a több ezer éves kínai akupresszúra és meridiánmasszázs!  A meridiánrendszered csatornáin lelhetők fel az ún. akupunktúrás pontok. Ezek a pontok a bőrfelületen, általában izmokban vagy az ízületekben kis mélyedésekben találhatóak, melyek ujjnyomásra gyakran érzékenyek. Helyükön általában több az idegvégződés, kisebb a bőr elektromos ellenállása, ezért alkalmasak arra, hogy rajtuk keresztül fokozottan hassunk a szervekre, az esetleges funkciózavarokra. Az akupresszúra pedig nem más, mint e pontok ingerlése, nyomkodása és masszírozása.

Az akupresszúrával a hibás útra terelődött energiáidat irányítani tudjuk, és a lefékezett energiákat pedig fel tudjuk szabadítani. Kiválósága, hogy nem a betegség tüneteit, hanem sokkal inkább a betegség okát kezelhetjük ezzel az ősi kínai gyógymóddal. Számos lehetőséget ad, hogy otthon is javíthass az egészségeden. Bizonyos akupunktúrás pontok ingerlésével képesek vagyunk az immunrendszer erősítésére, fájdalomcsillapításra, jobb közérzet kialakítására. Az akupresszúra számodra is megbízható, és mellékhatás nélküli!

A kínai akupresszúra remekül alkalmazható:
  • fájdalomcsillapításra (tippek fejfájás kezelésére ITT)
  • az immunrendszer erősítésére (tippek ITT)
  • mozgásszervi és belszervi betegségek,
  • emésztőrendszeri problémák,
  • stressz oldás, idegi kimerültség, krónikus fáradtság, álmatlanság, (tippek ITT)
  • izomfájdalmak, izomfáradtság kezelésére, 
  • ízületi és gerincproblémák, valamint deréktáji fájdalmak esetén,
  • enyhíti a reumatikus panaszokat,
  • a nőgyógyászati problémákat,
  • valamint fontos szerepe lehet a megelőzésben és az anyagcsere javításában is.

Bizonyos alapproblémák esetén otthon is kezelheted magad. Amennyiben az immunerősítő pontokat hetente 2-3 alkalommal átmasszírozod, tested és energiáid egyensúlyba kerülnek, s így erőidet koncentrálhatod, újra harmóniában leszel magaddal és a benned szunnyadó erőkkel.


Ha komolyabb problémákkal küzdesz, érdemes kipróbálnod a teljes akupresszúrás kezelést. Fontos előnye a kínai masszázsnak, hogy ruhában történik, szárazon, ellentétben a megszokott olajos masszázsokkal. A nyári melegben sok vendégem nem kívánja az olajos masszázst az izzadás miatt, így nekik mindig az akupresszúrás meridiánkezelést javaslom.  A masszázs során kényelmes pamut ruhában töltheted az 1 órát, miközben a teljes tested átmasszírozom a meridiánok mentén, koncentrálva az általad megjelölt problémákra, s a hozzá tartozó főbb akupunktúrás pontokra. A kínai kezelésnél sor kerül a végtagok, ízületek kimozgatására is, mellyel a mozgásszervi és reumatikus panaszaidat enyhítjük. Az akupunktúrás pontokon keresztül megszüntethetjük az energiablokádokat, melyek gátolják a csí (életerő) áramlását.
 
S mit tapasztalhatsz a meridián masszázs után?
  • visszaáll az egyenletes vérkeringés,
  • beindulnak a szervetet öngyógyító mechanizmusai,
  • tested újra harmonikusan képes működni,
  • nyugodt, kiegyensúlyozott és jókedvű leszel,
  • a fáradtság és a szorongás elillan,
  • a hőséget és az időjárás változásokat könnyebben viseled.

Láthatod, nem ördöngösség újra koncentrálttá, erőssé, energikussá válni. Csak karban kell tartanod meridiánrendszeredet néhány otthoni gyakorlattal, kiegészítve a teljes meridián masszázzsal.


Sándor Szilvia
természetgyógyász, akupresszőr
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5914 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x