Egyedi ruhákon kelnek életre Budapest utcái
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Egyedi ruhákon kelnek életre Budapest utcái

Egyedi ruhákon kelnek életre Budapest utcái

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-23

A Lánchíd oroszlánjai, a budai vár macskakövei, a Hajós utca kanálisai, egy régi VW bogár - Szilas Rita új ruhakollekcióján a főváros különleges hangulata elevenedik meg. A tervező szerint ugyanis a téma sokszor valóban az utcán hever. 

 

Rendezvénynaptár
Az extrém kreációiról, egyedi, kézzel készült ruháiról és táskáiról ismert divattervezőt, Szilas Ritát a leghétköznapibb dolgok is alkotásra ihletik. Kollekciójában olyan tárgyak, helyek, hangulatok és gondolatok kelnek életre új formában, amelyek mindannyiunkat körülvesznek, a hétköznapok rohanásában azonban sokszor fel sem figyelünk rájuk. Rita azonban képes új formát, új életet adni mindezeknek, így lesz egy antik írógép gombjaiból ékszer, egy régi autó bőrüléséből táska, buborékfóliából esőkabát, Vespa kilométerórából táskadísz, de egyes darabokon röntgen és ultrahang képek is megjelennek. Legújabb kollekciójában pedig Budapest utcácskái köszönnek vissza, magasított szoknyákon és könnyed nyári felsőkön.Rita a divatot művészetnek tekinti, minden ruhája kifejez valamit.
Nemcsak a minőségre és a stílusra ad, az egyediség és a mögöttes mondanivaló legalább ilyen fontos számára. A fiatal designer szerint a divat ugyanúgy képes értéket közvetíteni a közönségnek, ahogyan a képzőművészet, a zene és az irodalom. Éppen ezért a öltözetein és kiegészítőin idén a kortárs irodalom is megjelenik.

A nyilvánosság előtt először 2012. június 16-án, a Petőfi Irodalmi Múzeumban bemutatott új kollekció egy része Rita „GÉPÍRÓNŐ” projektjére épül, amelynek keretében a tervező öt kortárs írónőnek, Tóth Krisztinának, Karafiáth Orsolyának, Szécsi Noéminak, Vass Virágnak és Kemény Lilinek készített egy–egy személyre szabott írógéptáskát. A designert egy antik, Mercedes márkájú, funkcióját vesztett írógép ihlette meg, majd a porosodó dísztárgyat ismételten beemelte a mindennapi használatba és új funkcióval ruházta fel. Az általa kreált írógéptáskák emlékeztetnek a múltra, ugyanakkor felhívják a figyelmet az írásra és ezzel egyidejűleg a kortárs irodalomra is. Mindemellett Rita az írónők egyes műveit könyvtáska formájában is elkészítette. Karafiáth Orsolyának a közös munka és a tervező ruhái adtak ihletet; az ebből született vers az írónő weboldalán is olvasható.Mindez azonban csak egy része Szilas Rita bohókás és különleges kollekciónak, amelyben kaméleon-, sáska- és tatu táskák, VW bogarak, budapesti utcaképek, béka királyfik és ultrahangképek is megjelennek. Szilas Rita neve és munkái mára már stílust teremtettek külföldön és hazánkban egyaránt, ruhái pedig olyan különleges világ- és életszemléletet fejeznek ki, amelyben a hétköznapok, a múlt és a jelen értékei egyaránt kifejeződnek.

További információ: www.szilasrita.hu


 
 
[ 3778 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x