Strandtest - amit minden kamasznak meg kellene mutatnod
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Strandtest - amit minden kamasznak meg kellene mutatnod

Strandtest - amit minden kamasznak meg kellene mutatnod

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-21

Kamaszt nevelni nem könnyű ma sem. A virtuális valóság, a média, a külső erők befolyása, még soha nem volt ennyire erős, mint ma. Egy átlagos gyerek néha 2-3 képernyőn fogadja az ingereket. Ugyanakkor elméje pont olyan védtelen, mint ezer éve volt. Segítened kell, hogy a valóságot el tudja vonatkoztatni a külső elvárásoktól.  


Rendezvénynaptár

 A strandtest hamis ideálja 


Annyi testkép zavaros kamasz van ma, amennyi még soha nem volt a világon. A testkép zavara önbizalomhiányt szül. Mindenki, aki úgy gondolja a testéről, hogy az nem elég jó, egyszerűen elveszíti a hitet magában. Nem, nem csak lányokat érint a dolog. Mindenkit. Az ipar ezt tudatosan csinálja. Megtorpedózza a fiatalok önbizalmát. Magabiztosságukat és önmagukba vetett hitüket aláásva aztán szinte bármit el lehet nekik adni a kondibérlettől a szépészeti műtétekig – és érdemes jó korán kezdeni. Ha megnézed a kicsiket, az ovisokat, nekik még mindegy, ki hogy néz ki. Aztán valahol úgy a 10. életév környékén betör a változás. 
 

A strandtest a valóságban nem létezik! 


A strandtest kizárólag a photoshop terméke. Nincs ilyen. Nincs hibátlan bőr, nincs tökéletes alak, nincs olyan ami mindenkinek tetszik! Ez talán az egyik legfontosabb dolog, amit meg kell értenie egy kamasznak. És erre a legjobb hely maga a strand – már ha még hajlandó kimenni oda. Ugyanis a strandon ott a valóság. Senki, még a legszebbnek tartott, modell alkatú lányok sem tökéletesek labdázás, meg lángos evés közben. Ha pedig mindig pózolnak, mesterkéltek és egyáltalán nem vonzók. Ugyanakkor ezek a lányok gyakran vannak egyedül, nem tűnnek túl boldognak. Ezt érdemes a gyerekekkel tudatosan végiggondolni. Nézzük, hogy miket mutassunk meg a kamaszoknak! 
 
 

10 testkép javító tipp – ezeket nézzük végig együtt! 

 1. Senki nem úgy néz ki, mint a lány a magazinban, (esetleg, mint ugyanő a Facebook profilképén)
   
 2. Keressünk különböző alkatú embereket – vegyük észre, hogy mindenkinek mások az adottságai, ez genetikus, és sem nem szép, sem nem csúnya, csak olyan. (lesz csontos, vékony, lesz dús, tésztás testű, fehér bőrű, lesz szálkás napbarnított, lesz széles csípőjű, alig -mellű, és lesz keskeny csípőjű, széles vállú, lesz húsosabb és lesz egészségtelenül kövér ember – hiszen az emberek sokfélék.) Mindenki nézhet ki jobban, ha sportol, vagy egészégesen eszik, de senki nem lépheti túl a genetikáját. Önmagunkhoz képest nézzük magunkat. 
   
 3. Nézzük meg, hogy ki miket eszik a strandon – lássuk a táplálkozás és a testalkat közti összefüggést. A kövér családok kezéből ki nem fogyó fehérlisztből sütött zsömléket, benne nagy szelet rántott hússal, a söröket nagy hűtőtáskákban. Vegyük észre az összefüggést, mert a gyerek tudatosan választhat, hogy mit egyen. (Persze ha a szülő is támogatja ebben!) 
   
 4. Vegyük észre, hogy ezekben a családokban is MINDIG akad kivétel, aki az étkezés ellenére sem lesz kövér, vagy éppen a legfittebb táplálkozás mellett is sűrűbb testalkat. Ez a genetika. 
   
 5. Keressünk boldog embereket a parton – ha megfigyeljük őket, a legváltozatosabb testalkatú és életkorú emberek lesznek. A boldogság nem függ attól, hogy ki hány kiló, mennyi idős, vagy mennyire barnult le. Csak attól függ, mennyire tudja megélni. 
   
 6. Nézzük meg a nagyon modell-szerű embereket a gyerekkel együtt. Nézzük meg, mennyire tűnnek boldognak, vagy mesterkéltnek? Gondolkodjunk el a genetikájukon, meg akár azon is, hogy egy napból mennyi idejüket veheti el, hogy ilyen testet építenek. Akarunk-e ennyi időt ilyesmivel tölteni?

   
 7. Nézzük meg a testek arányait – a hosszú lábúból soha nem lesz rövid lábú, vagy fordítva. A nem bolti mellek a kor előrehaladtával megereszkednek, míg a bolti melleken messziről látszik, hogy hamisak. Értsük meg, hogy a testek változnak, nem maradnak ugyanolyanok akár csak egy rövid életciklus alatt sem. Azt is megbeszélhetjük, hogy bárhogy is nézünk ki, találni fogunk olyan testrészt, amelyet megváltoztatnánk. Mindenkinek van ilyen, még a legszebb modelleknek is.  
   
 8. Nézzük meg az emberek bőrének sokféleségét! A kismamák hasán megnyúlhat a bőr, a fogyókúra eredményeként lóghat a fenék, az arc, a toka bőre, sőt még a legszebb lányok bőrén is találni fogunk némi narancsbőrt – egyszerűen azért, mert az ember úgy tökéletes, ahogy éppen van. Mindenkin vannak egyéni jegyek, amik nem hibák. Egyszerűen az ember ilyen, így változik. A bőr állaga is lehet más, hófehér, érzékeny, vagy első napsütésre sötétbarnára változó. 
   
 9. Mindenkinek vannak barátai – függetlenül attól, hogy néz ki. A legtöbben a családjukkal, a barátaikkal jönnek a strandra, együtt töltik az időt. A barátok nem azért választanak bennünket, ahogy kinézünk, hanem azért, mert szeretik velünk tölteni az időt. Aki a külsőnk alapján akar megítélni, valószínűleg az ellenségünk, aki azt szeretné, hogy rosszul érezzük magunkat. 
   
 10. A testek sokfélesége csodálatos dolog, mert így mindenki talál olyan társat, amilyet keres, amilyen neki tetszik, amilyen a zsánere. Egyáltalán nem biztos, hogy azért kapunk visszautasítást, mert nem úgy nézünk ki, mint a magazinban a photoshop ábra. Lehet, hogy csak egyszerűen akit mi kinéztünk, más párt képzelt el magának. Nézzük meg ezért a párok sokféleségét is a strandon. 
Ha a gyerek ezeket a dolgokat tudatosan, lépésről lépésre, a beszélgetéseitek során meglátja, megérti és megtapasztalja, akkor meg tud változni az emberi testekhez való viszonya. Látja majd a családi, alkati tulajdonságokat akár magán is, és látni fogja, hogy nincs egyedül.

 


Azt is látni fogja, hogy számos strandtest típus van, a ropitól a lufiig bezárólag. És talán észreveszi azt is, hogy a bolti cici / bolti pilla / bolti száj / bolti orr / bevarrt haj, mennyire egyformává és jellegtelenné, tulajdonképpen csúnyává, egyéni vonások nélkülivé teszi azokat, akik kimérve akarják megkapni a szépséget. 

Segíts a gyerekeknek, hogy megértsék, tapasztalják, megéljék a saját testük szépségét.
Segíts nekik, hogy ha változtatni akarnak rajta, akkor jó ételeket ehessenek, mozoghassanak, barátkozhassanak, elfoglalhassák magukat együtt, és megéljék azt a sokféleséget, amivel támogatni lehet egymást.
Segítsd, hogy megértsék, aki a testüket becsmérli, soha nem barát.

Segítsd, hogy ő se becsmérelje mások külsejét, mert ez sem a becsmérlőt nem teszi vonzóvá, sem a bántalmazottnak nem jó. Tanítsd arra a gyerekedet, hogy úgy bánjon másokkal, ahogy azt maga is elvárná. 
 
A strandtest az, amivel a strandra mész, mert neked olyan van.  
  
 
[ 10338 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x