Az 5 legnagyobb bűn, amit nyáron a bőröd ellen elkövethetsz...
Címlap / Szépség-Egészség / Az 5 legnagyobb bűn, amit nyáron a bőröd ellen elkövethetsz

Fürjes Orsolya

Az 5 legnagyobb bűn, amit nyáron a bőröd ellen elkövethetsz

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Nyáron hódolunk a bűnös élvezeteknek. Fagylalt orgiák, napozás istennők, alkoholba torkolló lágy esti bulizások, csillogás, álpihenés. Na de mi az, amivel legtöbbet ártasz a bőröd állapotának, minőségének, érzékenységének? Olvasd tovább...  

Haverok, buli, fanta. Vagy sör. Kóla. Nem telhet el nyár a barátokkal együtt töltött grillezés, sütögetés, bográcsozás, fagyizás, napozás, strandolás, vagy legalább lavórban lábáztatás nélkül.
Ugyanakkor ezek a szórakozások ártatlanok ahhoz képest, amiket a mindennapjainkban elkövetünk a testünk ellen. Mert szórakozni kell. És jó. És senkit nem érdekel, ha évente 2-3 alkalommal többet iszol a kelleténél, amíg ezt nem hetente teszed meg. Ebből képes az emberi test regenerálódni. Nem a féktelen önromboló életmódról beszélek, mert az nyilván káros. Na de mi a helyzet a mindennapos veszélyekkel?
Összeszedtem pár dolgot, ami szerintem sokkal veszélyesebb, mert az egészségedet hosszútávon veszélyezteti, nem csak a bőröd állapotát.


 
  1. Nem tisztítod az arcbőrödet és a testedet rendesen. Nyáron nálunk is éghajlati sajátosság, hogy meleg van. Alapból erőteljesebben izzadunk, ami nem baj! Kifejezetten szükségünk van az izzadásra, hiszen a nyirokrendszerünk dolgozik és löki ki a szervezetünkből a nem odavaló “mérgeket”, amiket a szervezetünk nem tud feldolgozni. Az izzadság akkor büdös, ha a testünk szennyezett, hormonális problémáink vannak. Ilyenkor sem az izzadság elsősorban, hanem a baktériumok okozzák a szagot. Pajzsmirigy problémáknál ez szintén erősödik, ilyenkor nem a kozmetikumok fognak segíteni, hanem a belső rendbetétel, étkezéssel kezdve pl. Az enyhén alul vagy fölül működő pajzsmirigyet sok esetben tej- és gluténmentes diétával el lehet kezdeni rendezni. Súlyosabb esetben természetesen szükséges orvosi beavatkozás is.Az izzadságot, ami kihozza a testünkből a méreganyagokat, gyakorlatilag végig vezetik a bőrön, és ha ráadásul városban élsz, akkor a levegő szennyezettségével is meg kell küzdenie a bőrödnek. Ha nem tisztítod rendszeresen és akár naponta is sűrűn, könnyen elfertőződhet a bőr, tekintve, hogy a kosz is bele ivódik az arcunkba, testünkbe. Én minden reggel és este külön megtisztítom az arcbőrömet és a dekoltázsomat. Nagyon koszos szokott lenni, pedig látszólag semmit sem csináltam aznap, ami indokolná a fekete vatta korongokat…
     
  2. Ha már izzadás, akkor izzadásgátlót használsz és nem szagtalanítót. Az izzadásgátlók nehézfémeket tartalmaznak, alumíniumot, nikkelt, akár higanyt is. Azért akadályozzák meg az izzadást, 24, 48, 72 órán keresztül, mert lemosni sem tudod a bőrödről. Ha emlékszel, a középkori lovagok fém páncélt hordtak. Az a méreténél fogva levehető volt, viszont ugye rettenetesen büdösek voltak.Na mármost, egy vastag páncél, ami megakadályozza a vágásokat, szúrásokat, az a bőr természetes folyamatait is akadályozza. Begombásodott alatta a bőr, fekélyesedett, rothadt, bűzlött, váladékozott stb... Te is elképzelted ezt? Akkor most gondolj bele, önként és dalolva küldöd a nyirokrendszeredbe ezeket az anyagokat. Amik ki sem tudnak ürülni maguktól... Tudod, pajzsmirigy problémák, nyirokrendszeri rendellenesség, mellrák lesz belőle. Ma a mellrákosok több, mint 48%-a férfi… Ennyit az izzadásgátlókról. Ha helyette hagyod izzadni a testedet, viszont a tejsavon élősködő baktériumokat pusztítod el megfelelő, 100%-ban tiszta, természetes illóanyagokkal, akkor búcsút mondhatsz a testszagnak és a test károsításnak is! :)
          
     
  3. Nem iszol elegendő vizet. Nem kólát, cukros üdítőt, kávét, alkoholt. Hanem tiszta vizet. Ha most nyávogsz, hogy de te a vizet nem szereted, akkor elmondom, hogy a tested min. 60% víz. Kisgyerekeknek 70%-a. Ha nem viszel be megfelelő mennyiségű utánpótlást, akkor bizony a tested nem fog megfelelően működni. A porckorongok összehúzodnak és keményednek, amitől elkezd fájni a derekad, hiszen a zselés állag szűnik meg. Az izületek elkezdenek feszülni és fájni, hiszen szintén a rugalmasságukat vesztik el. A bőr kiszárad, az agyban is lecsökken az agyvíz mennyisége, a fejed elkezd fájni, álmos leszel, nem forog az agyad, nem tudsz gondolkozni. Az emésztés sem működik víz nélkül, hiszen nem marad nedvesség a gyomorban. Nyáron a fokozott izzadás miatt akár annyira ki is száradhatsz, mint az aszalt gyümölcsök… Tudtad, hogy az aszalás gyakorlatilag víz elvonási folyamat? Nem véletlenül használjuk a kint aszalódunk a napon szófordulatot. Szeretnél nyár végére 100 éves lenni testileg? Akkor ne igyál mást csak kólát, alkoholt, kávét. Önmagában is vízelvonó hatású a szervezetre. Hát még nyáron… Naponta minimum 2 liter tiszta vizet kellene meginnunk. Minimum. Nem ennyit összesen… Szóval vízre fel, és hogy hulladékmentesen tedd, vegyél egy trendi kulacsot magadnak és azt töltsd újra magadnak. Nem kell halmozni az eldobható palackokkal a feldolgozatlan szemét mennyiségét. 
     
  4. Kőolajos, parabénes, ftalátos, szintetikus tartósítószeres, szintetikus parfümös vagyis mérgező kozmetikumokat, sminkeket használsz. Mindenki az összetevőkkel zaklat téged? Nos, ha nem akarsz magatehetetlen birka lenni, aki tele van allergiás bőrreakciókkal, pattanásokkal, rozáceával, könnyező szemmel, vagy egyszerűen nem szeretnéd, ha 25 évesen 45-nek néznél ki, mert a bőröd már ráncosodik, öregszik, és egyre több mindent kensz rá hatástalanul? Akkor bizony éppen itt az ideje, hogy tudatosítsd magadban, hogy nem kenjünk az autó fekete benzinjét az arcunkra. Te is csepegtettél már olvadt gyertyát a kezedre? Ugye emlékszel, hogy először égetett, aztán meg ott van a bőrödön egy rétegben? Nos, a paraffin, paraffinum az mind-mind a gyertya. Ami fehér. És amit ha rákensz a bőrödre, akkor film réteget von rá, megakadályozva a bőr természetes légzését, működését, hidratáltságát. Nem engedi leválni az elhal hámsejteket, amik így előbb-utóbb tölcsért nyitnak a a mélyebb hámrétegbe, és vele együtt a vérerekbe. Hoppá, már benne is van a véráramban az összes káros anyag, és ugye tudod, hogy így az egész testedbe eljut! Ezt megismétlem. AZ EGÉSZ TESTEDEN VÉGIG VISZI A VÉR A KÁROS ANYAGOKAT! Ha ezeket el akarod kerülni, akkor keress meg engem bátran…  :) Jah, és súlyosabb lesz az allergiás reakció, ha a nap beleégeti a bőrödbe… BIOsminkre és biokozmetikumokra fel! :)


     
  5. Kémiai fényvédős naptejet használsz. A faktorszám azt jelenti, hány percig lehetsz gond nélkül a napon a naptejben. Egy 20 faktoros naptej általában 20 perc védelmet biztosít. Kb. mennyit is szoktál napozni??? A legjobb az egészben, hogy ami az UVA/UVB sugárzás ellen hivatott védeni téged, sugárzás hatására kémiai reakcióba lép egymással. Arról már nem is beszélve, hogy az UVA sugárzás a D-vitamin képzésében játszik szerepet, de ez egy másik, hosszabb téma. Mit csinál a nap? Fényt sugároz. A következménye napallergia lehet. Plusz bőr rák. Arról nem beszélve, hogy a naptejek halmozottan tartalmaznak durva petrol kémiai összetevőket. Tehát nem elég, hogy napallergiás lehetsz, de még a bőrödön keresztül a véráramba jutva halmozottan károsítja a bőrödet.  Akkor ki se menj a napra? Nyugodtan menj ki. Viszont fizikai fényvédőt használj, mint például a titánium-dioxid. A mikro szemcsés titánium-dioxid tükörként veri vissza a fényt. Este meg le tudod mosni a bőrödről. Nem lép kémiai reakcióba a nappal. Nem is tudna. A káros sugárzásoktól megvéd, viszont nem tömíti el a pórusokat. 
Nos, mivel most már kellőképpen megijedtél és kígyót békát kiabálsz rám, így elmondom, hogy létezik megoldás a bőr allergiás reakcióira. Az organikus, növényi biosminkek és biokozmetikumok. Ha nem hiszed el, akkor gyere el az Öko délutánjaimra és teszteld le őket személyesen!
Bizonyítsd be, hogy a te bőröd erre is érzékenyebb nálam, és akkor teljesen ingyen teszteltél.


 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6130 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x