ADHD? A homeopátia előnyösebb a Big Pharma gyógyszerekkel...
Címlap / Szépség-Egészség / ADHD? A homeopátia előnyösebb a Big Pharma gyógyszerekkel szemben?

ADHD? A homeopátia előnyösebb a Big Pharma gyógyszerekkel szemben?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Mit is takar ez a megnevezés? A figyelemhiányos hiperaktivitási rendellenességet (vagy ADHD) a Britt NHS Choices így fogalmazza meg :"viselkedési tünetek csoportjaként, amelyek magukban foglalják a figyelmetlenséget, a hiperaktivitást és az impulzivitást".  

Az ADHD gyakori tünetei közé tartozik a rövid figyelemfelkeltés, vagy könnyen elvonható, nyugtalanság, állandó ingerlékenység vagy túlzott aktivitás , és impulzív. De sokkal több tünet van, mint pl:
Balesetvágy
Gyenge szemkontaktus
Álmatlanság
Fontoskodó, minden lébe kanál, figyelemet igénylő
Dührohamok
Ellenszegülés
Féltékenység
Kegyetlenség
Baj
Ismétlődő viselkedés
Nem megfelelő zaj keltések és arc mimikák, grimaszok
 
 
Hagyományos orvosi kezelés
Az  NHS Choices szerint "a figyelemhiányos hiperaktivitási rendellenesség (ADHD) nem gyógyítható, de a kezelés segíthet a tünetek enyhítésében és a beteg állapotának sokkal kevésbé problémássá tételében a mindennapi életben.
 
AzNHS Choices azt mondja, hogy az ADHD gyógyszeres kezeléssel vagy terápiával kezelhető, de "mindkettő kombinációja gyakran a kezelés legjobb módja".
 
Az ADHD kezelésére négy fő gyógyszer engedélyezett, amelyekről azt állítják, hogy nem állandó gyógymód az ADHD számára, hanem "segíthetnek abban, hogy az emberek jobban koncentráljanak, kevésbé legyenek impulzívek, nyugodtabbak legyenek és új készségeket tanulhassanak és gyakorolhassanak".

 
1. Metil-fenidát
"A metilfenidát az ADHD leggyakrabban alkalmazott gyógyszere. Ez olyan stimulánsok csoportjához tartozik, amelyek az agyi aktivitás növelésével járnak, különösen olyan területeken, amelyek szerepet játszanak a figyelem és a viselkedés szabályozásában. "
 
Miután leírta, hogyan adják be és monitorozzák a gyógyszert, az NHS Choices ezeket a gyakori mellékhatásokat sorolta fel:
 • a vérnyomás és a szívfrekvencia csekély növekedése
 • étvágytalanság, amely súlycsökkenéshez vagy gyenge súlygyarapodáshoz vezethet
 • alvászavar
 • fejfájás
 • gyomorfájás
 • hangulatingadozás
 
A metil-fenidát gyógyszerek számos különböző nevet kapnak, köztük a Concerta, az Equasym, a Medikinet és a legszélesebb körben alkalmazott Ritalin.
 
2. Dexamfetamin
"A dexamfetamin ugyancsak serkentő gyógyszer, amely a metilfenidáthoz hasonlóan működik, az agyterületek stimulálásával, amelyek szerepet játszanak a figyelem és a viselkedés szabályozásában".
 
Az  NHS Choices felsorolja a dexamfetamin ezen gyakori mellékhatásait:
 • csökkent étvágy
 • hangulatingadozás
 • agitáció és agresszió
 • szédülés
 • fejfájás
 • hasmenés
 • hányinger és hányás
 
 
A dexamfetamin-gyógyszerek számos különböző "márka" elnevezés alatt állnak, beleértve az Elvanse-t is.
 
3. Lisdexamfetamin
"A lisdexamfetamin hasonló gyógyszer a dexamfetaminhoz, és ugyanúgy működik".
 
A Britt NHS Choices felsorolja a lisdexamfetamin gyakori mellékhatásait:
 • csökkent étvágy, ami súlycsökkenéshez vagy gyenge súlygyarapodáshoz vezethet
 • agresszió
 • álmosság
 • szédülés
 • fejfájás
 • hasmenés
 • hányinger és hányás
 
4. Atomoxetin (Strattera)
"Az atommoxetin másképp működik más ADHD-gyógyszerekkel szemben. Szelektív noradrenalinfelvétel-gátló (SNRI) néven ismert, ami azt jelenti, hogy növeli az agyban levő vegyi anyag mennyiségét, amelyet noradrenalinnak neveznek. Ez a kémia átadja az üzeneteket az agysejtek között, és az összeg növelése segíthet a koncentrációban és segít az impulzusok szabályozásában. "
 
Az NHS Choices felsorolja az atomoxetin ezen gyakori mellékhatásait:
 • a vérnyomás és a szívfrekvencia csekély növekedése
 • hányinger és hányás
 • gyomorfájás
 • alvászavar
 • szédülés
 • fejfájás
 • ingerlékenység
 
Továbbá elismeri, hogy az Atomoxetine olyan súlyosabb mellékhatásokhoz is kapcsolódik, amelyeket fontosnak tart leírni, beleértve az öngyilkossági gondolatokat és a májkárosodást is. A doxamfetamin gyógyszerek különböző "márkanevek" alá tartoznak, beleértve az Elvanse-t is.
 
 
Az NHS Choices valamennyire "konzervatív" volt arról, hogy mennyire veszélyes ezek a gyógyszerek, és milyen károkat okozhatnak a gyermekek számára.
 
Ennek bemutatásához egy 2005. februári WDDTY ( What doctors don’t tell you, -Amiről az orvos nem beszél ) -jelentésben felsorolták a Ritalin (a legszélesebb körben használt ADHD-gyógyszer) következő mellékhatásait, jelezve, hogy ezek a gyógyszerek milyen károsak lehetnek a kisgyermekeknek (akik valószínűleg már szenvednek más NHS-ConMed - (National Health System Conventional Medicine) gyógyszerek által létrehozott állapottól).
 
A szív- és érrendszeri
Gyors szívverés (palpitáció, tachycardia)
Magas vérnyomás
Szokatlan szívritmus (arrythmia)
Szívroham (szívmegállás)
Központi idegrendszer működési zavar
Megváltozott mentális állapot (pszichózis)
hallucinációk
Depresszió vagy izgalom
Konvulziók / rohamok (túlzott agyi stimuláció)
Álmosság érzés
Zavarodottság
Alváshiány (álmatlanság)
Agitáció, irritáció, szorongás, idegesség
Ellenségeskedés
A boldogtalanság (dysforia)
Károsodott mentális képességek (kognitív károsodás a teszteken)
Dühös mozdulatok (Dyskinesias, tics, Tourette-szindróma)
Idegrendszeri szokások (mint a bõrön történõ szedés vagy a haj húzása)
Kényszer viselkedés
Depresszió / túlzott érzékenység
Csökkentett társadalmi érdek
Zombi-szerű viselkedés
 
 
Emésztőrendszeri
Étkezési rendellenességek (anorexia)
Hányinger
Hányás
Gyomorfájás, görcsök
száraz száj
székrekedés
Abnormális májfunkciós tesztek
Endokrin / Metabolikus
Növekedési problémák (hipofízis zavar)
Fogyás
Más
Homályos látás
Fejfájás
Szédülés
Kiütés / kötőhártya / csalánkiütés
Hajhullás
A bőr gyulladása (dermatitis)
Vérképzőszervi megbetegedések (anorexia, leukoplacia)
A vizelet (enuresis) önkéntes kisülése
Láz
Ízületi fájdalom
Szokatlan izzadás
Visszavonás és visszavonulás
Alvási problémák (álmatlanság)
Esti összeomlás
Depresszió
Túlzott aktivitás és ingerlékenység
ADHD-szerű tünetek romlása
 
És ne felejtsük el, hogy ezek a gyógyszerek nem "gyógyításnak" számítanak, vagy akár az állapot kezelésére sem, csak a tünetek enyhítését szolgálják. És általában sok éven át kell szedni.
 
Az NHS Choices ezután a leírt terápiás kezelésre lép, és megemlíti a következő "beszélő" terápiákat, amelyek közül egyik sem tartalmaz mellékhatásokat.
pszichoedukáció
Viselkedési terápia
Szülői képzési és oktatási programok
Szociális készségek képzése
Kognitív viselkedési terápia (CBT)
 
Ezután az NHS Choices elindítja az ADHD-vel kapcsolatos életviteli és étrendi válaszok fontosságát, amelyek a mellékhatások hiányából is előnyösek.
Bizonyos ételeket elhagyva vagy kiegészítve (de azt állítva, hogy "nincs erős bizonyíték ezekre az ajánlásokra, és orvosi tanács nélkül nem szabad kísérletezni őket").
Diéta. Javasolja, hogy "egészséges, kiegyensúlyozott étrendet fogyasszon", de ismét azzal a figyelmeztetéssel, hogy "nem orvosolják el az ételeket".
Az ADHD tünetei és egyes élelmiszerek közötti kapcsolat említésre kerül, például "a cukor, az élelmiszer-színezékek és az adalékok, valamint a koffein gyakran felelős a súlyosbító hiperaktivitásért, és egyesek úgy vélik, hogy a búzára vagy tejtermékekre nézve tűrőképességet okozhatnak "Ebben az esetben kérjük, hogy naplót tartson.
A kiegészítők különösen azt sugallják, hogy "az omega-3 és az omega-6 zsírsavak kiegészítése előnyös lehet az ADHD-ben szenvedő betegek számára", bár az NHS Choices fenntartásokat is megfogalmaz, hogy "a bizonyítékok alátámasztása nagyon korlátozott".
 
Hogyan segíthet a homeopátia ?
 
Számos klinikai tanulmány mutatott rá a homeopátia hatékonyságára az ADHD-s betegek kezelésében, és egyértelmű bizonyítékot szolgál a klinikai hasznosságára. Placebo kontrollált kettős vak kísérletek igazolják, hogy a homeopátiás kezelést kapott betegek nagyobb számmal gyógyultak tartósabban, és hamarabb tudtak visszaintegrálódni a közösségi életbe. 

 
 
Mint már korábbi homeopátiáról szóló cikkekben is olvashattuk, a homeopátia nem a kifejezett betegséget vagy betegségeket kezeli. A homeopátia az egyént kezeli, akinél diagnosztizáltak egy adott betegség vagy több betegség. A homeopátia egy információt biztosít a szervezetnek, hogy helyre állítsa a egészséges állapotot. Minden esetben egyénre szabott kezelést alkalmaz a homeopátia, beleértve nem csak a jelenlegi tüneteket, hanem az egyedi, sajátságos és individuális tüneteket is, és az adott egyénre vonatkozó összes tulajdonságot, korábbi betegségeket és szülők, nagyszülők által öröklött betegség lenyomatokat. A megkülönböztetés nagyon fontos, hiszen minden ember más. 
A homeopátiás szerek nem toxikusak, nem tartalmaznak kémiai vegyületet. Természetes anyagokból készülnek és nem okoznak mellékhatásokat.
 
A homeopátiás kezelés során sok készítmény közül választ a terapeuta és sokszor nem is csak egy szert használ az ADHD-vel szenvedő emberek és a kapcsolódó betegségek iránt. Ahomeopátia minden ember számára megfelelő kortól és nemtől függetlenül, hiszen a kezelendő személy tüneteinek legjobban illő gyógymódon alapul.
 
Természetesen vannak olyan esetek, amikor a homeopátia egyedül nem hatásos, és kellenek a Big Pharma gyógyszerei, de ebben az esetben is alkalmazható a homeopátiás terápia, mint kiegészítő gyógymód és segíthet a gyógyszer mellékhatásait ellensúlyozni és lecsökkenteni a gyógyszeradagot.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 4811 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x