Esszenciális olajokkal a megelőzésre fókuszálva!
Címlap / Szépség-Egészség / Esszenciális olajokkal a megelőzésre fókuszálva!

Havasi Patrícia

Esszenciális olajokkal a megelőzésre fókuszálva!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Itt van az ősz, itt van már egy ideje… és ezzel együtt az őszi betegségek is megjelentek... hogy melyek ezek, mire készüljünk fel, és hogyan segíthetnek mind a megelőzésben, mind a betegségek kezelésében a természetes összetevőkből álló esszenciális olajok? Megtudhatod cikkünkből…  

Ha nem elég az elmélet, hanem a valóságban is szeretnéd kipróbálni a minőségi esszenciákat, akkor miután elolvastad a cikket, jelentkezz be az őszi betegségekről szóló interaktív illatos estünkre és az azt követő szaunaszeánszra, amit a csodás esszenciákkal végzünk!



Az ősz beköszöntével számolni kell a hűvösebb időszakra jellemző kisebb-nagyobb betegségekkel is, így többek között az allergiával, a meghűléses betegségekkel, vírusok okozta fertőzésekkel, valamint a gyomor- és bélproblémákkal. Az őszi hónapokban, mivel kevesebb napfényhez és D-vitaminhoz jut szervezetünk, ha nem pótoljuk a szükséges D-vitamint, akkor szervezetünk védekezési folyamata legyengülhet, amely hangulatunkra is kihathat. Mit lehet tenni?

Az esszenciális olajok olyan természetes vegyületek, melyek a növények különböző részeiben (virágokban, szárakban, levelekben, gyökerekben) fordulnak elő, különlegességük többek között abban is rejlik, hogy kémiai szerkezetükből adódóan könnyen és gyorsan felszívódnak a bőrön keresztül is, majd a vérerek falán, és belépnek a vérkeringésbe, így rövid időn belül kifejtik áldásos hatásukat, melyek a teljesség igénye nélkül az alábbiak:
• baktériumölő és vírusölő,
• immunerősítő,
• nyugtató, lazító, hangulatjavító.

Hűvösebb időben gyakoribb a nátha, a különböző fertőző felső légúti megbetegedések (torokgyulladás, légcsőhurut-gyulladás) és az influenza előfordulása, melyekre a „természetes antibiotikumként” is funkcionáló oregano és a „természetes fájdalomcsillapítóként” működő szegfűszeg illóolaja jelenthet támogatást mind a megelőzésben, mind a tünetek enyhítésében.

Ízületi gyulladások ellen kúszó fajdbogyóval

A változékonyabb időjárás leginkább az idősebbeket viseli meg, ilyenkor felerősödhetnek az ízületi fájdalmaik, melyek eredményesen csökkenthetőek a kúszó fajdbogyó illóolajával, ha a problémás területet helyileg kezeljük az olajjal.

Őszi letargia ellen citrusokkal

Őszi időben szervezetünk dopaminszintje a napsugarak és a D-vitamin mérséklődése miatt csökken, amely hangulatunkra is nagy hatással van. Azon túl, hogy figyeljünk fokozottabban oda az étkezéseinkre, rendszeresen végezzünk valamilyen testmozgást és támogatásként használjuk az esszenciális olajakat, leginkább a citrusokat a lelki békénk megőrzése érdekében. A citrusok olajai (citrom, bergamott, narancs, keresűnarancs, mandarin, grapefruit) feszültségoldó, relaxáló, nyugtató hatással bírnak, gyakori inhalálással enyhíthetik a depresszív kedélyállapotot is. A citrusok erőteljes tisztító hatásúak is, ugyanis tisztítják a levegőt és fertőtlenítik a felületeket. Jó hatással vannak szervezetünkre, méregtelenítenek, immunerősítőek a hangulatjavításon túl.

 

Megelőzni a betegségeket kellemesebb, mint elkapni azokat. Szenteljünk ezért nagy figyelmet a prevenciónak, ismerjük meg még inkább az esszenciális olajak egészségünkre gyakorolt áldásos hatásait akár az egyre terjedő Illatpartik alkalmával is, ahol lehetőségünk van illatos légkörben és jó hangulatban a természetes illóolajokat kipróbálni, kenegetni, illatozni.

Fűben-fában orvosság van, éljünk minél többen vele és illatozzunk együtt!

Kép: Monfocus / Pixabay
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3673 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x