A csakrák jelentése, betegségei, a csakrák szimbólumai,...
Címlap / Szépség-Egészség / A csakrák jelentése, betegségei, a csakrák szimbólumai, energetizálása

A csakrák jelentése, betegségei, a csakrák szimbólumai, energetizálása

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Az emberi testen 7 csakra, hét fő energiaközpont található. Ezeket számokkal, (Egyes, kettes, hármas, négyes, ötös, hatos, hetes csakra) elhelyezkedésük szerint (Gyökércsakra; szexcsakra, köldökcsakra, szívcsakra, torokcsakra, homlokcsakra, és fejtetői, vagy koronacsakra) vagy szaknszrit nevük szerint (Múládhára; Szvádisthána; Manipúra; Anáhata; Visuddha; Adzsnyá; Szahaszrára) emlegetik.  

 Mindegyik fő csakra egy-egy energetikai központ. A test több pontjával van kapcsolatban, és ez az összeköttetés teszi lehetővé az egész test magasabb vibrációját, rezgését, harmonikus működését. Ha bármelyik csakra működése valamilyen okból blokkolva van, vagyis nem működik megfelelően, akkor csak részleges megtisztítás lehetséges. A csakrákon keresztül az úgynevezett "finomfizikai testet" hangoljuk. (Erről bővebben >>) 

A csakrák harmóniába hozatalára számos módszert ismerünk, néhány ezek közül: 




A csakra (szanszkrit: चक्रम्) az ind filozófia ezoterikus hagyományai szerint az emberi testben elhelyezkedő pszichikai energia központi magja, amely úgy a hindu tantrizmus, mint a tantrikus buddhizmus alapvető fogalma. Neve a szanszkrit „kerék” szóból származik, de a buddhista jóga forgatagnak, vagy örvénylésnek is fordítja.

A sok ezer esztendős indiai bölcselet alapján az ember lényegesen több, mint kézzelfogható hús-vér-csont testrészek halmaza. Rendelkezik más, szemmel nem látható, kézzel nem tapintható szervekkel is, amelyek szinte fontosabbak a fizikai testnél. Ilyen láthatatlan energiaközpontok a csakrák is, amelyek a gerincoszlop mentén helyezkednek el, a gerinc tövétől a fejtetőig.

Az ősi hindu iratok alapján hét fő csakra létezik, amiket az életerőt (prána) szállító vezeték, csatorna, a szusumna, vagy másképp nádi kapcsol össze. A csakrákon átáramló életerő szabályozza a test összes életfunkcióját.


A mindig magasabb rezgésszintre jutás azért fontos, mert ez lehetővé teszi a lélek belső fejlődését a földi testben, aminek a végső célja közeledni a Teremtő felé - rátalálni, és egyesülni a magasabb szellemi közösségben. (Wikipédia >>

A csakrák úgy helyezkednek el, ahogy a képmellékleten megjelenik.




Minden csakra képére rákattintva az adott csakra részletes leírását is megtalálod - a böngésződ új ablakában nyílik meg, így mindig vissza fogsz találni ide, ha több csakráról szeretnél olvasni! 


Minden csakránknak van egy saját színe, egy szimbóluma (Ezeket a csakrákat részletesen taglaló cikkek bemutatják) saját köve, egyszóval teljes analógiarendszere. Minden csakra állapota javítható, mert egy-egy csakránk lehet alulműködésben és túlműködésben is - mindkettő diszharmonikus állapot. Nézzük a csakrákat most fentről lefelé! 

koronacsakra



A hetedik csakra vagy koronacsakra a fejtetőnél található

A tobozmiriggyel van kapcsolatban, a felső agyat irányítja és a jobb szemet. Ezen a csakrán keresztül lehet megközelíteni az Istennel való egyesülés érzését. A színét sokszor ibolyaszínűnek látják, de néha az összes szín kombinációjának: fehér fénynek. Kicsit ahhoz hasonlítható, mint amikor a gázrózsa lángja felett elnézel - van is színe, meg nincs is. Kicsit lilás árnyalatú. 



A hatodik csakra, homlokcsakra, vagy a harmadik szem a homlok közepén található

Kapcsolatban áll az agyalapi miriggyel, az agy alsó részét, az idegrendszert, a fül, orr, bal szem irányítását végzi a "személyiség szeme". Ezen a csomóponton keresztül ismerhetjük fel saját lelki természetünket vagy alkatunkat.
A színe pedig indigókék, de látják a vörös és kék vibráló kombinációjának is.



Az ötödik csakra, a torokcsakra

Az ötödik csakra a toroknál van, és a pajzsmiriggyel van összefüggésben, ez irányítja a tüdőt, a hangszálakat, a hörgőket és az anyagcserét. A kifejezés, kommunikáció és értékítélet középpontja.
A színe: kék.




Negyedik csakra, a szívcsakra

A negyedik csakra a szívnél van, a csecsemőmiriggyel van kapcsolatban, a szívet, a vért, a vérkeringést irányítja, és az immunrendszert szabályozza. Ezen a központon keresztül szeretünk.
A színe: zöld.


A harmadik csakra, a köldökcsakra 


A harmadik csakra a gyomorszájnál helyezkedik el és a hasnyálmiriggyel van kapcsolatban, az epehólyag működését befolyásolja és néhány aspektusban az idegrendszert. Ezen keresztül lehet megtisztulni az érzelmi érzékenység és személyes erő kérdéseiben.
A színe: sárga.



A második csakra, a szexcsakra 


A második csakra a nemi szerveknél található és ugyanez a kreativitás csakrája. Irányítja a viselkedésünket másokkal való kapcsolatainkban, a nemi életben és a szaporodásban.

A színe: narancssárga.



Az alapcsakra, gyökrécsakra, vagyis az egyes csakra


Az első csakra, az alap vagy a gyökér a hátgerinc alsó végénél helyezkedik el, és azt irányítja, hogyan értjük meg a fizikai dimenziókat. Ezen az energiacentrumon keresztül tapasztaljuk meg a menekülés vagy harcreakciókat. Kapcsolatban van a mellékvesével, a vesékkel, és a hátgerinccel.
A színe: vörös.


A csakrák és gyógymódjaik 



A csakrákban megjelenő akadályokat energetikai mérőműszerekkel, ingával, aurafotóval, vagy különféle energetikai rendszerrel dolgozó gépekkel is mérhetjük, de az érzékenyebb természetgyógyászok kézzel is érzékelik az elakadásokat, illetve a testi jegyek is árulkodnak. (Elhízás, beszédmodor, testalkat, stb..)

A képre kattintva a csakrákhoz kapcsolódó betegségítpusokat, és azok energetikai kezelését találod meg. 


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 44263 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x