Egyre olcsóbbak és népszerűbbek a tejtermékek
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Egyre olcsóbbak és népszerűbbek a tejtermékek

Egyre olcsóbbak és népszerűbbek a tejtermékek

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-21

A magyarok túlnyomó többsége szereti a tejtermékeket: a lakosság háromnegyede hetente legalább egyszer fogyaszt tejet, kétharmada pedig sajtot eszik heti rendszerességgel. Az egyre csökkenő áraknak köszönhetően az utóbbi években folyamatosan nőtt az értékesített tejmennyiség.  


Rendezvénynaptár
A magyarok túlnyomó többsége szereti a tejtermékeket: a lakosság háromnegyede hetente legalább egyszer fogyaszt tejet, kétharmada pedig sajtot eszik heti rendszerességgel. Az egyre csökkenő áraknak köszönhetően az utóbbi években folyamatosan nőtt az értékesített tejmennyiség. A tejpiac átrendeződésének legfőbb nyertese az UHT tejek szegmense – derül ki a GfK Hungária Piackutató Intézet fogyasztói szokásokat vizsgáló Háztartáspanel kutatásából.

A magyar lakosság 83 százaléka kifejezetten szereti a tejet és hetente több, mint négy alkalommal fogyasztja is az „élet, erő, egészség” italát. A magyarországi tejpiacon fontos változások következtek be hazánk Európai Unióhoz történt csatlakozása óta.

Az adatok tanúsága szerint 2005. I. negyedéve és 2006. hasonló időszaka között eltelt időben megközelítően 3 százalékkal csökkent a forgalom, aminek hátterében az áll, hogy enyhén csökkent az egy átlagos háztartás által megvásárolt mennyiség.

A tejtermékek piacán (sajtok, joghurtok, krémtúrók, pudingok) már megszokhattuk az import termékek jelenlétét, ám ezek 2004-ben a tejpiacon is feltűntek, és azóta is egyre erősebb pozíciót vívnak ki maguknak. Bár az importtejek árcsökkentő hatása azóta is érzékelhető, a tavalyi első három hónapban mért dinamika nem folytatódott az idei első negyedévben. 2005-ben 7 százalékos mennyiségi növekedés volt a tejpiacon, 2006-ban azonban 3 százalékkal kevesebb tejet vásároltak a háztartások, mint 2005 első negyedévében.
Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 1447 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x