Az allergia egyetlen ellenszere: Kecsketej - Az immunerősítésért...
Címlap / Szépség-Egészség / Az allergia egyetlen ellenszere: Kecsketej - Az immunerősítésért és a fogyásért

Az allergia egyetlen ellenszere: Kecsketej - Az immunerősítésért és a fogyásért

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-19

Mennyeien finom és egészséges. Mindemellett a legtáplálóbb dolog a földön, ezen önmagában képes állat is, ember is életben maradni, megkaphatjuk belőle a szükséges táplálékot, sőt, fitten élhetünk általa, rengeteg energiát ad mindenhez! 

Tápláló, mint az anyatej
A kecske teje, amellett, hogy igen zsíros tej, sajnos nehezen megszerezhető, a kecskék jóval kisebb mennyiségben tejelnek, mint a szarvasmarha, hiszen, az egész fajta is kisebb. A kecske, e mellett persze igen sokat eszik, szokták kerti fűnyírónak is nevezni. Olyan tökéletesen erős az állkapcsa, hogy bármilyen kis mohát, zuzmót, füvet, lelegel. Ha nem szeretnéd, hogy a gyep néhány milliméternél hosszabb legyen kertedben, érdemes egy ilyen kis havert vásárolnod otthonra, tartása igazán nem nehéz, persze azért nem eszik ezt olyan forrón.


Kecsketejet azonban, igaz borsos áron, de szerezhetünk alkalmi és állandó piacokon, érdemes a szállítás napját előre megkérdezni, és még frissen, kora reggel felvásárolni a szükséges mennyiséget, mint minden tej, ez is hűtőben tárolandó, akárki akármit mond! Ha nem forralták fel, mi mindenképpen forraljuk fel házilag, sőt nem árt ezt akár megismételni.

HarmoNet tipp:
Fogyás vegetáriánus étkezéssel - Egészség vagy kiütöd vele magad? >>

Gyógyító szer

A kecske teje azért is különleges, mert számtalan fertőtlenítő és immunerősítő anyagot tartalmaz, gyakorlatilag ez az, ami az anyatejhez is a legjobban hasonlatos. Korábban őseink, ha egy anya nem tudott szoptatni, egyharmad forralt tehéntejhez 2/3 rész vizet adtak, esetleg kicsit cukrozták is, a gyermek ezen nevelkedett. Ma már tudjuk, ez nem tesz túl jót a bélnek, de kibírható, és alkalmazható módszer, ha valakinek nincs más választása. Természetesen, ez a rendes tejre igaz csak, nem a tejszerű üdítőkre, amiket ma bevásárlóközpontokban árulnak. 

A tehéntejnél úgy tűnik az ember szempontjából a kecsketej még jobb, ugyanis ez alkotóelemeit tekintve, még jobban emlékeztet az anyatejre, így ez is jó kiegészítő táplálék lehet, ma már persze ha lehet, egy éves kor felett, forralva és akár pasztőrözve. A Védák szerint azonban a tehén szent állat, az Úr kedvence, így a tehén teje a legegészségesebb. Azt ma már bizonyították, hogy az emberi agy számára a legtökéletesebb, napi 1-2 pohár tej hozzájárul a kognitív készségek helyes alakulásához. Mivel tápláló, de könnyen lebontható, ezért kiváló fogyókúrák idején, természetesen mértékkel fogyasztva. Jó lehet salátákhoz, sajt és tej formájában is!

Az allergia ellenszere

A kecsketej másik nagy előnye egyéb italokkal szemben, s talán a tehéntejjel szemben is, hogy immunterápiás módon használható. A kecske ugyanis nagyon jó emésztéssel rendelkezik, mindent lebont, és az állat egészséges marad, még a kórókat, allergiát okozó gyomnövényeket is képes könnyedén elfogyasztani. Ezeket a gyomokat megemészti, és a pollent gyakorlatilag mintha csak egy vírust gyengítene le, átalakítja, de nem szünteti meg teljesen. Ennélfogva a kecske tejében a pollen immunterápiára alkalmas módon van jelen. Így, aki iszik belőle, könnyedén megelőzheti az allergia kialakulását szervezetében, mert egy gyengített verzióban jut a virágpor az ember szervezetébe. Ha már kialakult allergiával küzd a beteg, akkor is érdemes nagyon pici mennyiségben immunterápiát, azaz, a szervezet természetes, ösztönös védekező és ellenálló képességét felhasználva a gyógyulást beindítani, ezt azonban érdemes szakorvossal megkonzultálni!

HarmoNet tipp:
Az egészséges emésztés 10 pontja >>

Mit is tartalmaz?

Korunk csodája, hogy laboratóriumi vizsgálatokkal kimutatható, hogy melyik állat tejében, milyen vitaminok, anyagok és egyéb hasznos "adalékok" találhatók, így az ember az ízérzékelésén uralkodva képes a szervezetének legmegfelelőbbet tudatosan megválasztani. A kecsketej egyetlen nehézsége, hogy gyakran az állatok akolszaga is érezhető rajta, fontos ezért megtalálnunk a nekünk is megfelelő termelőt, bizalmi kapcsolatot kialakítani vele, olyan gazdától érdemes vásárolni, aki kellően tisztán tartja állatait, s ennél fogva termékei is tisztán higiénikusak, egészségesek.

Fodor Kata
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 60606 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x