A legújabb mozgásforma: T-Tapp (Videóval!)
Címlap / Szépség-Egészség / A legújabb mozgásforma: T-Tapp (Videóval!)

A legújabb mozgásforma: T-Tapp (Videóval!)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-19

Nagyon könnyű lelkesedni eziránt a mozgásforma iránt, ami jóga és Pilates alapokon nyugszik, mert nagyon hamar hoz látványos eredményeket ha kitartóan dolgozunk vele. Teresa Tapp fejlesztette ki ezt a mozgásformát először avval a céllal, hogy segítsen a betegeknek a gyorsabb felgyógyulásban. Később kiderült, hogy meglepően szépen és gyorsan formálja a testet. 

Teresa TappNagyon könnyű lelkesedni eziránt a mozgásforma iránt, ami jóga és Pilates alapokon nyugszik, mert nagyon hamar hoz látványos eredményeket ha kitartóan dolgozunk vele. Teresa Tapp fejlesztette ki ezt a mozgásformát először avval a céllal, hogy segítsen a betegeknek a gyorsabb felgyógyulásban. Később kiderült, hogy meglepően szépen és gyorsan formálja a testet.
Alapvetően a nyirokrendszert dolgoztatja, így sok méreganyagtól tud megválni a szervezet mozgás közben és a pihenőidőszak alatt is.

Több izom dolgozik egyszerre egy gyakorlatban (több, mint ami első ránézésre látszik), a mélyizmok is munkába vannak fogva.
Ez a mozgás rehabilitatív megközelítése a fitnessnek, a mottója "a kevesebb több". Vagyis kevés ismétlésszámmal dolgozik, ugyanakkor nagy odafigyeléssel (test-elme közös munkája), így nagyobb a hatékonysága. A széleskörű izommunkával (5-7 izom dolgozik egyszerre általában) már akár napi 15 perc fókuszált munkával eredményt lehet elérni. Így azok is kedvet kaphatnak, akiknek nincs sok idejük a testedzéssel foglalkozni, ugyanakkor szeretnének egy alap fitt állapotot fenntartani.

Mivel rehabilitatív, így minden korosztálynak ajánlott, férfiaknaknak is, nemcsak nőknek. Védi az ízületeket, szalagokat, nincs benne extrém terhelés. Ugyanakkor a figyelem sokat számít, amit mi magunk beleteszünk. A figyelem, hogy megfeszítsük azokat a plusz izmokat, ezáltal a figyelmünk teszi hatékonyabbá a mozgást. Így gyakorlatilag mindig lehet benne továbbfejlődni.
Ahogy a jógában, itt is az alap a megfelelő testbeigazítás és minden apró mozdulatnak jelentősége van, hiszen már 1-1 cm eltérés a testtartásban más izom munkáját vonhatja be.
Ez egy otthon végezhető tornának készült, tehát nem kell beiratkozni sehová, a kiadott DVD-ken Teresa kitér a részletes magyarázatokra, hogy mit miért és hogyan végezzünk. Egyenlőre csak angolul hozzáférhetőek a videók.

Az alábbi youtube videón Teresa bemutatja a HoeDown nevezetű gyakorlatot.
Én ezzel találkoztam legelőször és rögtön beleszerettem.

Most nyáron lesz egy éve, hogy találkoztam ezzel a remek mozgásformával és annyira lelkes lettem, hogy sikerült belelkesítenem másokat is :)
Fordítottam sok hasznos alapanyagot magyarra (még egy feliratot is készítettem az egyik DVD anyaghoz azoknak, akiknek megvan már otthon). Ennek következtében többen szintén csatlakoztak a rajongótáborhoz és immár másodszor szervezek T-Tapp trénert Magyarországra.

Aki kíváncsi, hogy mi is ez és szeretne közelebbről megismerkedni a T-Tapp mozgással, azoknak most itt egy újabb lehetőség.
Második alkalommal jön tréner Magyarországra, 2010. június 26-án Kirsten Tucker tréner tart nekünk kétórás oktatást, izzadást (a tréning angolul zajlik, tolmácsolással). Érdemes eljönni, így saját tapasztalatot, élményt szerezhetnek az érdeklődők, illetve akik már ismerik, ők is személyes kiigazítást, korrekciókat kaphatnak a trénertől, hogy még hatékonyabban tudjanak otthon tornázni.

További információért a tréninggel kapcsolatosan keressétek a szervezőt >>

Tamás Krisztina (Tara)
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 18582 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x