Egyszerű és hatékony: bélmosás otthon
Címlap / Szépség-Egészség / Egyszerű és hatékony: bélmosás otthon

Egyszerű és hatékony: bélmosás otthon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-01-22

Az egészség egyik kulcsa a belek tisztasága, állapota. Szervezetünkben az életünk során mérgek halmozódnak fel. Különösen a modern világban, mikor környezetünkben és élelmiszereinkben is egyre több egészségre káros anyag található. A méreganyagok a bélen keresztül szívódnak fel és terjednek el a szervezet egészében. A méregdrága béltisztító szerek helyett a jóga hagyománya a sós vizet és egyszerű gyakorlatokat ajánlja a belek alapos tisztítására, mely hetekig tartó kapszulaszedés helyett csak egy napot vesz igénybe. 

A rendszeres, napi bélürítés ellenére is a belek nyálkahártyáján  lerakódás képződik, mely rothadást vált ki, az egész szervezetet átjáró mérgeket termel. Az önmérgezés okozza a reumát, a vérhast, érgyulladást, szívbetegségeket, bőrbetegségeket, szájszagot és számos egyéb betegséget.

Szánjuk rá egy teljes napot
Ha lehetőségünk van rá, fogyó hold idején végezzük. Maga a gyakorlat kb. másfél órát vesz igénybe, viszont fontos, hogy aznap ne végezzünk megterhelő tevékenységet. Reggel, étkezés előtt fogjunk neki.Egy csapott evőkanál sót oldjunk fel egy liter meleg vízben
. Ha túl sósnak tűnne, adhatunk hozzá vizet, míg számunkra ihatóvá válik. Igyunk meg egy pohárral az oldatból, a hőmérséklete a leveséhez hasonló legyen. Majd végezzük el a gyakorlatokat – lásd a cikk végén. Majd megint igyunk meg egy pohár meleg oldatot, és csináljuk meg a gyakorlatokat, melyek elősegítik, hogy az oldat a gyomorból közvetlenül a bélcsatornába jutsson és megakadályozza a hányingert is. Hat kör után menjünk székletet üríteni. Először keményebb lesz a széklet, majd egyre lágyabbak követik, végül sárgás és híg lesz. Ha nem sikerül az ürítés, megint végezzük el a gyakorlatokat, vízivás nélkül, és próbálkozzunk újra. Fontos, hogy a vécépapír használata után végbelünket meleg vízzel lemossuk, és bekenjük olajjal (lehetőleg olívával), mert a só irritálja a végbél nyálkahártyáját.
Az első sikeres ürítés után újra iszunk egy pohár sós vizet, és elvégezzük a gyakorlatokat, majd ürítünk. Addig folytatjuk az oldativás – gyakorlatok - vécére menés kört, míg a víz olyan tiszta nem lesz, mint mikor megittuk. Ezután várható, hogy még a következő órában is néhányszor üríteni fogunk.

A tisztítást követő étkezés
Minimum fél órát, maximum egy órát várjunk. Fehér rizst (a barna rizs ingerelné a bél nyálkahártyáját) vízben főzzünk meg úgy, hogy szinte pépes legyen. Répát is tehetünk bele. Olvasszunk legalább 4 dkg vajat a főzetre, ez rendkívül fontos. Semmi esetre se főzzük a rizst tejben! Az első 24 órában a tej, joghurt, kefir fogyasztása tilos! Kerülni kell a nyers gyümölcsöt és zöldséget is, valamint az erjesztett túrót, brie és camembert sajtot. Ehetünk vízben főtt tésztát reszelt kemény sajttal. Az első étkezésig ne igyunk, mert serkenti a további ürítést.

Gyakorlatok
Egy-egy gyakorlat maximum 2 és fél percet vesz igénybe.


1. Kis terpeszbe állunk, karjainkat nyújtva a fejünk felett összekulcsoljuk. A felső test elcsavarása nélkül balra, majd jobbra hajlunk. Négyszer ismételjük mindkét irányban. A mozgás kinyitja a gyomor záróizmát, minden mozdulatnál a víz a vékonybél felé irányul.

2. Kis terpeszbe állunk, a karokat vízszintesen oldalra nyújtjuk. A bal kart behajlítjuk úgy, hogy a mutatóujj a jobb kulcscsonthoz érjen. A csípő mozgatása nélkül jobbra fordulunk, kinyújtott jobb karunkat elfordítjuk, amennyire csak tudjuk. Négyszer ismételjük mindkét irányban.A mozdulatok elősegítik a víz vastagbélbe jutását.

3. Nyújtott karokkal és lábakkal a földre támaszkodunk (arccal lefelé nézve). A lábak egymástól kb. 30 cm-re legyenek, a karok vállszélességben. Kezdjük el lassan forgatni a fejünket balra, míg a jobb  sarkunkat meg nem pillantjuk. Majd lassan fordítsuk vissza fejünket, és tekintsünk jobbra, míg a bal sarkat meg nem látjuk. Ezt is négyszer ismételjük, akárcsak az előző gyakorlatokat. A mozgás továbbtereli a sós vizet a vastagbélben.

4. Leguggolunk, lábaink kb. 30 cm távolságban helyezkednek el. Kezünket tegyünk a térdeinkre, melyek kb. 50 cm-re vannak egymástól. A törzset elfordítjuk jobbra, a bal térdet a földre helyezzük a másik láb elé. Tenyereinkkel egyidejűleg nyomjuk a bal combot a jobb felé, és a jobb combot a jobb felé, mely nyomást gyakorol a vastagbélre. Majd a másik oldalra is végezzük el a gyakorlatot, ezt is négyszer-négyszer egymást követően.

Érdemes a gyakorlatokat kipróbálni még a tisztítás elvégzése előtt, hogy ne akkor kelljen megtanulnunk.

Mikor nem tanácsos
A béltisztítás nem végezhető gyomorfekély, vérhas, hasmenés, vakbélgyulladás, vastagbélhurut, és egyéb emésztőrendszeri bántalmak esetén. Kizárólag gyógyulás után alkalmazható!

Gyógyító belső megtisztulást kívánok minden bátor vállalkozónak! Ajánlott minden évszakban egyszer elvégezni.


Dékány Márta

Kép: piqs.de: Franziska Elsner - Beauty

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 106029 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x